Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylemantka

ta, która mi sie podoba czy ta w której mi ładniej?

Polecane posty

Gość dylemantka

Wyglądam średnio w tych sukienkach, które mi się podobają (tzw prostych z klasą) - tak przeciętnie. Podobno lepiej mi w takich bardziej strojnych. No i mam dylemat, bo nie wiem co wybrać. T

Gość dylemantka
Generalnie mam dołek, bo 99% osób twierdzi, że najlepiej wyglądam w tych sukniach, które najmniej mi się podobają. Wiec mogę sobie kupić suknie 'po środku', ale co z tego skoro w innych wyglądam lepiej. Poza tym babeczki w salonach mnie zniechęciły do prostych sukni - że ktoś z gości będzie efektowniej wyglądał, ze taką sobie zawsze mogę założyć, nawet w jednym salonie pani nazwała taką prostą suknię prześcieradłem:(

nie sluchaj co mowia cojest przescieradlem a co nie,tylko patrz na to co Ci osobiscie lezy. jaka masz figure? moze faktycznie nie pasuje Ci prosta suknia? musi byc beza? jakie fasony przymierzalas i w jakich Ci dobrze? no i ile salonow odwiedzilas? chyba nie powiedzieli Ci tak we wszystkich?

zreszta-nie probuj zeby inni Cie ubierali,Ty masz byc tez dla siebie piekna,nie zakladac czegos co Ci nie lezy!!! kogo pytalas? przyjaciolek,mamy,babci czy narzeczonego?

Gość dylemantka
Obeszłam chyba z 20 salonów. Wszędzie przymierzałam kilka sukni - takich jak mi się podobają i takich, które ktoś mi zaproponował. Prawie zawsze mówiono mi (koleżanka -zwolenniczka prostoty; mama; panie w salonie; obce osoby, które akurat w sklepie były), że lepiej mi w tych bardziej bezowatych. Tylko w jednym salonie babka mi dała prostą sukienkę i powiedziała, że będę w niej ubrana, a nie przebrana. Osobiście czuję się w sumie dobrze w niemal każdym fasonie. Wiem też, że beda na weselu dziewczyny, które lubią zaszaleć strojem, wiec nie chciałabym wyglądać przy nich jak uboga kuzynka.

jaka masz figure? zarzuc jakies linki sukien-cos mniej wiecej,zeby doradzic ;) no widocznie w prostej zwyklej wygladasz za ubogo.. ja w jednej prostej wygladalam fajnie,ale w drugiej z koronka i cekinami tez,i te druga w koncu wybralam,zeby nie nosic tego co przez cale zycie zakladam ;) aby w 1 dzien sie poczuc inaczej,ale tez dobrze. pokaz najlepiej suknie o jakich mniej wiecej myslisz-a w jakich Ci dobrze wg pan.

Tylko w jednym salonie babka mi dała prostą sukienkę i powiedziała, że będę w niej ubrana, a nie przebrana - co to byl za salon? pamietasz?

Gość dylemantka
Podobają mi się takie suknie: http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?showAll=1&style=A558 http://suknie-slubne.sklep.pl/kolekcje2009/papa-michel/galeria.php?kat2=eden Ale trafnie to ujęłaś - wyglądam w nich zbyt ubogo. Dobrze wyglądam w takich typach: http://www.suknieagnes.pl/pl.html Kolekcja 3 model 1745 http://www.salon-slubny.pl/kolekcja2.php model 66 http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?pageSize=96&page=2&style=S5163T http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?pageSize=96&page=2&style=A3095 Ogólnie lepiej, kiedy na dole sukni się trochę dzieje. Moje wymiary to 170cm wzrostu; 90-65-93; Na narzeczonego raczej nie mam co liczyć, bo on się za bardzo nie zna na sukienkach. Tzn, nie podobają mu się bezy ani takie sukienki całe z koronki (z firanką mu się kojarzą). A poza tym, to powiedział, że jemu jest wszystko jedno, byleby mi się podobało.

moim zdaniem: te dwa pierwsze linki ktore Ci odpowiadaja to sa cudne! na taka figure z wymiarami-a amsz zblizone do moich,to wlasnie takie suknie powinny byc na Ciebie idealne. u mnie tak bylo. podkreslaja figure,talie, eleganckie z klasa :) obie sliczne,chyba druga ciekwsza nawet,choc pierwsza bogatsza.. co do pozostalych: ten 4 link sama kiedys wyszukalam w necie,b.mi sie podobala. jednak wszystkie sa juz rozkloszowane, Agnes nie podoba mi sie.model 66 tez nie. 3link tez nie. juz 4 jest najfajniejsza. zalezy teraz jaki chcesz kroj-z taka figura powinno Ci byc wlasnie super w tych 2linkach na gorze-nie wiem jakim cudemmowia Ci inaczej... przeciez mozna dodac eleganckie dodatki,bizuteria,welon i bedzie super! nie wiem jak chcesz wygladac na tle gosci-nie sadze zebys zginela w tlumie,bo wlasnie jesli kuzynki zaloza bogate suknie to Ty bedziesz chociaz wygladala z klasa. ta 4 z linka tez ejst fajna, firanek ma malo ;) a wlosy?narzeczony wysoki?wyzszy?

Gość dylemantka
Narzeczony jest może max 10 cm wyższy, raczej szczupły (podobne mamy wymiary). Włosy mam ciemny brąz tak do łopatek, ale planuję upiąć na ślub. I wiesz, ja wiem, ze te suknie pierwsze są super, ale ja sama stwierdzam, ze niestety wyglądam w nich tak pospolicie i nieszczególnie. Gdybym sama była zadowolona ze swojego wyglądu w nich, to nie byłoby problemu. Ale sama przyznaję, ze w tych z szerokimi dołami wyglądam lepiej, tyle ze one mi się średnio podobają:/

ale czemu w takim razie w szerszych dolem wygladasz lepiej? przeciez suknie proste sa idealne wlasnie-narzeczony wysoki-sama bym tak chciala ;);) mozesz dodac piekny dlugi welon,nie zginiesz w tlumie ;) nie martwilabym sie o to. piszesz,ze te szersze CI sie srednio podobaja-jesli o mnie chodzi nie chcialbym w takiej sukni pojsc do slubu ktora mi sie srednio podoba. jak wybieralam swoja,to wybralam ja bo mi sie wlasnie podobala (choc wczesniej na nia w necie nie patrzylam). nie wiem czy siezle czuc nie bedziesz w takiej sukni szerokiej..?wiesz,samopoczucie.przeciez gdybyas upiela wlosy,dala dlugi welon,jakas bizuterie lub kwiat we wlosy,bedzie pieknie :) cokolwiek wybierzesz,bedziesz slicznie wygladac bo masz ku temu figure :) ale jeszcze przemysl.kiedy slub?

Gość dylemantka
Ciekawe czy ktoś ma tak jak ja? Chyba popełniłam błąd, że zaczęłam przymierzać różne fasony. Trzeba było się uprzeć na prostą i tyle. Ale trochę to jest zniechęcające jak ubierzesz suknię marzeń, a pani z salonu ci mówi: 'e, niech pani nawet do lustra nie idzie, w tej pani nie ładnie'.

hm dobrze ze rozne przymierzalas. tu tez zobacz ze jest pelno krytyki na forum ;) jednej sie podoba drugiej nie,a to sie ma Tobie podobac. tak samo bedzie an slubie-nie spodobasz sie 100% gosci.masz sie podobac sobie i narzeczonemu. nie masz sie ubierac pod otoczenie,nie jestes tlem,a panna mloda i masz blyszczec i czuc sie dobrze. moja mama mowila,ze mi dobrze w fasonie A a mi sie nie podobal.. co osoba to inna opinia..

Gość dylemantka
Ślub jest we wrześniu. Z biżuterią nie mogę przesadzać, bo mam dość delikatną twarz (podobno). Jeśłi chodzi o samopoczucie w suknie, to z tym jest tak: 1/ zakładając suknię prostą, która mi się podoba, mam właśnie wrażenie, że wyglądam ubogo, pospolicie 2/ zakładając szerszą, mam dyskomfort, że nie jestem w swojej wymarzonej sukni. Masakra. Ale dziękuje za wskazówki i za pomoc.

moze jeszcze pochodz gdzies,poprzymierzaj,poszperaj,poszukaj fotek w internecie PM zblizonych do Ciebie.. ja tez nie wybralamw koncu tej sukni w ktorej sie zakochalam-nie bylo mojego koloru.ale wybralam dosyc zblizona. nie wiem co dla Ciebie jest wazniejsze,chyba nie mozna miec wszystkiego ;)

Moim zdaniem masz problemy z samoakceptacją i czujesz sie w obowiazku zachwycic wszytskich na weselu. A przyjelo sie, nie wiem dlaczego, ze tylko bardzo strojna bogata suknia zrobi wrazenie. Bo przeciez panna mloda musi sie wyrozniac, a najlatwiej taki efekt osiągnąć zakladajac \"bezę\". Zmien sposob myslenia i swoje podejscie. Pomyśl, w tej \"skromnej\" sukni wyglądam elegancko z klasą. Moja kolezanka w ubieglym roku kupila na swoje wesele (150 zaproszonych gosci) dosc jak sie to mowi skromną suknię.(manuel mota http://www.madonna.pl/pl/manuelmota.php?s=5.carla) Zastanwialam sie wtedy czy nie jest to zbyt prosta sukienka. Nic bardziej mylnego, kolezanka wygldala oszalamiajacą, jak z wybiegu. Pelna szyku i klasy. moim zdaniem w bezie to mozna wygldac tylko komicznie i zalośnie. Bezy zakladaja dziewczęta ktore w ten sposob chca podniesc swoją samoocenę i spelnic marzenie z dziecinstwa o byciu księzniczką. A wiec moja droga, zmien podejscie, a wybor sukni bedzie duzo latwiejszy!

aha i jak juz ktoś tu wczesniej zauwazyl, przy prostej sukni dodatki dodają jej wlasnie tego panno mlodowego wyrazu. Zalozysz welon i od razu poczujesz sie jak panna mloda. Polecam mierzyc suknie z welonem! Do tego ladna bizuteria., bukiecik.

Gość dylemantka
Co za wnikliwa psychoanaliza. Za suknią prostą przemawia: 1. Jest bardziej w moim stylu. 2. Taka mi się podobała od początku. Za suknią stroją przemawia: 1. Wyglądam lepiej, efektowniej - nie jak "uboga kuzynka". 2. Ślub jest raz w życiu, tylko raz można założyć taką bardziej strojną suknię. 3. Nie widzę w tym nic złego, że dziewczyny spełniają w dniu ślubu swoje dziecięce marzenia.

mysle,ze pierwsze dwa punkty mowia wszystko... :) jesli prosta suknia jest dla Ciebie za uboga-to znajdz taka,ktora ma cekiny i koronki-a jest tez rybka i podkresla figure.

Gość AAKORAA
nie kieruj sie KTORA CI SIE BARDZIEJ PODOBA ani W KTOREJ LEPIEJ WYGLASZ kieruj sie W KTOREJ TY SIE S O B I E LEPIEJ PODOBASZ

Gość K_O_B_R_A
suknie pod tym pierwszym linkiem jest śliczna.... znam Twój dylemat....ja chciałam dla siebie koronkową suknie i wszystkie moje typy to były właśnie koronkowe z Madonny. Jak je przymierzylam to się okazało że wyglądam jak w firance, po prostu tragedia...i wiedziałam i widziałam to sama ja i potwierdziła mi to samo moja mama i kobieta z salonu. Wybrałam suknie, która jest podobna do tej Twojej tej pierwszej i wierz mi: w prostocie też jest piękno, sukienek-bez 'a' la księżniczka' nawet nie mierzyłam bo nie są w moim guście...choć na niektórych tu obecnych dziewczynach na forum wyglądają naprawde ślicznie, to nie mówie że bezy są beee...tylko dlatego że nie są w moim typie. Wybierz taką w ktorej będziesz dalej sobą a nie przebraną dziewczyną, która będzie się źle z tym czuła...nie każdemu we wszystkim ładnie. Więcej nie znaczy lepiej.

Podobają mi się bardzo skromniejsze ale eleganckie suknie w Twoim typie. Jednak sama na ślub wybrałam bardziej strojną, bo ostatecznie taka spodobała mi się bardziej A z tej strony ekstra moim zdaniem jest nr 67!!! 66 nie jest ładne jednak... http://www.salon-slubny.pl/kolekcja2.php

Gość bzykbzykbzyk
Sunflowerka, podanie sukni Manuela Moty jako "dość skromnej" jest bardzo mało trafne. Te suknie robią ogromne wrażenie i kosztują też niemało, co po nich widać.

ta maggie sottero Maryann (czy jakos tak:P) ostatnia z tych które ci się nie podobają jest super sama chcialam taką ale te wyciecie mi sie nie podobało a i tak ostatecznie zrezygnowałam z szycia :P ps. Słuchajcie czy suknia w litere A z oragntyny bez zadnych drapowań itd jedynie na spodnicy są 3-4 elementy z koronki czy ona też zalicza się do bez?