Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielona w tym temacie

Wtapianie ozdób w żel na paznokciu

Polecane posty

Wiem, ze od tego są specjalne kursy. Ale nie stac mnie na taki. Siostra powiedziała mi że kupi mi potrzebny sprzęt i akcesoria jeśli zorientuje się w temacie. I mam się uczyć na tipsach. Chodzi o to, że siostar wydaje fortune w salonach na pkrywanie paznokcia żelem. Chcialaby, żebym ja to robila. RTylko, że nie wiem czy bez kursy dam rade to robic. Nawet nie wiem co dokladnie byloby potrzebne i od czego zacząć. Tylko raz widzialam na zywo jak robi to kosmetyczka i nie wydalo sie to skmplikowane... Jednak nie wiem czy narazac siorke na koszty bo nie wiem czy dam rady...

robi to któraś z Was sama?

Gość muciu puciu
spoko oko das zrade! praktyka czyni mistrza..ja sam zrobilam sobie 1 raz zele w miniona sb..i wyszly calkiem niezle jak na 1 raz naprawde...jesli chcesz moge ci podpowiedziec kilka rzeczy na ten temat..nie jestem zadna profesjonalistka, co wiecej nawet nie leze blisko kolo niej;) ale metoda prob i bledow czlowiek jest w stanie dojsc do perfekcji:)

Bardzo prosze o wszelkie rady:) Tzn co dokladnie nalezy zakpici jak wyglada sam proces zelowania;P :)

Nikt nie pomoże? :(

Gość uałaułauuuuujeeeeee
jak twoja siostra se robi to chyba patrzy jak jak to wszystko wyglada wiec niech Ci powie, albo sama idz raz na paznockie zelowe i bedziesz wiedziec. tu jest milion tematow o pazurach zelowych wiec se poszukaj i poczytaj a nie dupe zawracasz.

Gość muciu puciu
podstawa to pilniki- 1 do pilowania progu tipsa z paznokciem,2- do spilowania juz nalozonego zelu..+bloczek polerski, ktorym matujesz swoj naturalny paznokiec przed nalozeniem tipsow, a takze nim mozesz zmatowic tipsa przed nalozeniem na niego zelu. hmmm pedzelek do nakladania zelu, zel oczywiscie sredniogesty- najlepiej jednofazowy, tipsy, klej do tipsow, gilotynke do skracania tipsow, jelsi nie chceez jej zakupic moga byc w zastepstwie nozyczki, lampa uv oczywiscie!, primer-nakladany na swoj paznokiec tylko, lepiej trzyma zel i ewentualnie jakies ozdobki ktore chcesz zatopic w zelu, badz bialy zel jesli chcesz zrobic frencza wsio jelsi chodzi o akcesoria:)

Jeśli masz już tips na paznokciu nakładasz pierwszą warstwę żelu i utwardzasz pod lampą, po wyjęciu z lampy nakładasz wszelkie ozdoby i znów kładziesz kolejną warstwę żelu, utwardzasz i jeszcze jedna warstwa. za każdym razem utwardzamy 3 min. przecierasz alkoholem i piłujesz do odpowiedniego kształtu. to jest wersja łatwiejszego jednofazowego żelu. jestem manikiurzystką od kilku lat i nigdy nie lubiłam żeli 3fazowych

Dziekuje Wam bardzo:) Mam juz naswietlony temat:) Teraz siedzę na allegro i szukam odpowiedniego zestawu:) Poczytam na Kafeterii podobnych tamtów..

Gość proste ja druty
Najlepsza rada to, teoria swoja droga ale njlepiej byloby gdybys sama poszla zrobic sobie paznokcie i dokladnie to zaobserwowala, bo jesli nie mialas z tym do czynienia to bedzie troszke ciezko. Wiem, bo sama sie tak nauczlam!

Widzialam raz, mialam nakladany sam zel na plytke.. Siostar tez chce sam żel, bez tipsa... Ale fajni byloby nauczyc się i z tipsem, moze gdybym doszła do wprawy to robilabym także innym:)

Gość upupupuiiii
upupup