Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młooda.

Jakie zabezpieczenie? Kobiety, doradźcie.

Polecane posty

Gość Młooda.

Jestem jeszcze młoda, ale po 1,5 roku związku postanowiłam przeżyć z chłopakiem ten pierwszy raz. Jestem straszną panikarą, gdybym zaszła w ciążę, byłaby katastrofa. Nie chcę stosować tabletek, stosunki nie będą odbywały się często. Co doradzacie? Myślałam nad stosunkiem przerywanym+ prezerwatywa. Dla pewności może być jeszcze Patentex.

Gość Młooda.
Proszę o poradę, chcę uprawiać seks bezpiecznie, w głupoty typu, że za pierwszym razem się nie zachodzi nie wierzę, kalendarzykowi też nie ufam.

nawet jak zastosujesz 10 różnych środków to i tak będziesz panikować, że może jednak jesteś w ciąży

Gość patentex to syf
nie polecam jeśli tobie i chłopakowi nie przeszkadzają prezerwatywy to polecam dodatkowo tzw. naturalne metody (np. termiczną) - w dniach plodnych możecie stosować prezerwatywy plus stosunek przerywany). a w pozostałe tylko gumki to by dało wysoką skuteczność - aczkolwiek wydaje mi sie ze za dużo tu kombinowania a z czasem przekonasz się że gumki to nic fajnego. tak naprawdę to medoda ostateczna gdy ant. hormonalna jest wykluczona dlaczego nei chcesz pigułek? nie możesz czy po postu nie chcesz? może porozmiawiaj z lekarzem, zrob wszystkie badania itd. a potem zdecyduj?

Tabletek anty nie polecam. Stosowałam i teraz od półtora roku w ciąże nie mogę zajść. To nie jest tylko moje zdanie, ale wiele moich koleżanek też ma problemy z zajściem w ciążę po tabletkach antykoncepcyjnych.

Gość Młooda.
Myślę, ze bez sensu jest w moim przypadku brać pigułki, skoro stosunek będzie się odbywał maksymalnie 3 razy w miesiącu (rzadko się widujemy).

Gość talaaaaaaaaaaah
no ale one zapewniają ci pełną swobodę. Ja jednak na pierwszy raz proponuję prezerwatywy, ale niech chłopak może potrenuje wcześniej zakładanie i przeczyta ulotkę. Dobrze założona i odpowiedniej firmy(polecam Durex Extra safe na pierwszy raz) daje wam pełne bezpieczeństwo. No a z czasem możecie stosować te prezerwatywy już jako gadżet (durex pleasuremax itp). Tabletki dają mimo wszystko wiekszy komfort psychiczny...:)

Gość hm... tak uwazam
Ja rowniez nie polecałabym tabletek!!! A z gumką wcale nie jest żle!!! Szybko się nauczycie jak dobrze zakładac i bedzie luzik!!! Zwłaszcza że jak sama mowisz nie będziecie często tego robić!!! A patentex szczerze odradzam!!!!! Raz jedyny sprobowałam i już nigdy wiecej tego swinstwa!!! Pieni się i w ogole a najgorsze ze jeszcze przez kilka godzin mi się to wydobywało ze srodka!!! Misiaąłm sobie podpaske założyć!!! Porazka

Gość ciassteczko
Kochana jak jestes mloda to idz do ginekologa i nich ci pigulki przepisze o prezerwatywie tez pomysl dla higieny ;)

Gość joojjj
tabsy to świństwo - po co dziewczyna ma sobie truć ogranizm jak się będzie kochać 3 razy w miesiącu?? a skutki uboczne?? ja od 4 lat stosuję gumki i jest ok - na początku były to gumki plus przerywany lub globulki które owszem było mokro ale bez przesady - dało się wytrzymać, a jak ktoś ma problemy z suchością to wręcz pomagają, jak dla mnie to spróbuj globulki- a jak ci bardzo będa przeszkadzać to poprostu niebędziesz ich używać i już - i zainwestuj w dobre gumki np. durexy i tak jak pisali wyżej niech je chłopak dobrze zakłada - jeśli będziesz przy tym choć mniej więcej orientowała się w płodnych dniach to powinno być ok