Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _nowa_

Czy wy też nie przybieracie na początku ciąży?

Polecane posty

Gość _nowa_

Właśnie przeczytałam na stronie dot. zmian w ciąży, że do trzeciego miesiąca ciąży masa ciała ciężarnej nie zmienia się. A mi leci drugi miesiąc i przybrałam już 2 kilogramy! A jak z tym jest/było u Was?

Gość _nowa_
Dziewczyny, piszcie czy w pierwszych miesiącach zmieniła się wam masa ciała. Bo mój organizm od razu zareagował na zmiany hormonalne i wilczy apetyt i mam te dwa więcej ale wcale mi się to nie wydawało dziwne. Informacje z serwisów internetowych zaskoczyły mnie więc a nawet... wydają mi się nieżyciowe. Dlatego pytam jak to u was w praktyce.

Gość ja to nawet
na początku ciąży schudłam i nic nie tyłam nawet lekarz był zdziwiony żę nic nie przybieram. Teraz jestem w 6mc i już przytyłam w sumie 5 kg

Gość a ja przytylam
i to sporo... bo jak bylo mi niedobrze to musialam cos podjadac, a ze wciaz bylo mi bleee to ciagle jadlam... efekt: dodatkowa warstwa tluszczu :-( ale teraz juz koncze 3 trymestr, jest lepiej, mniej jem, wiec mam nadzieje, ze jakos sie wyrowna...

Gość _nowa_
No proszę... Ja to nieomal od początku ciąży zaczęłam jeść inaczej i regularnie, i waga skoczyła. Widocznie jednak zbyt dużo.

ja jestem w 4 miesiacu i juz 6 kg na plusie:( to jest na skutek burzy hormonow oraz efektu jojo po moim ciaglym odchudzaniu:( a odzywiam sie zdrowo

Gość _nowa_
No to tak jakby organizm u ciebie skorzystał z okazji do unormowania masy ciała. Miał dość niezdrowej huśtawki :D. Mi się wydaje że 4 kg to nie jest dużo.

ja tez w pierwszym trymestrze schudlam 4 kg, bez wymiotow, ale z okazyjnymi mdlosciami. jadlam w miare normalnie. a teraz na pocz.3 trymestru mam 5kg wiecej niz waga z samego poczatku ciazy.

ja do konca czwartego miesiaca schudlam dwa kilo, rowniez bez mdlosci, a pozniej juz waga szla w gore, tylko, ze ja nie odczuwalam zadnych zachcianek, dlatego chyba malo przytylam.

u mnie połowa 18 tyg i 2,5kg do przodu wymiotowałam praktycznie do teraz jeszcze mi się zdarza, ale też nie mam żadnych zachcianek