Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Peciulka25

Odstawienie tabletek anty

Polecane posty

Gość Peciulka25

Dziewczyny planuję odstawić tabletki i za jakies parę miesięcy starać sie z mężem o dziecko:) Biorę tabletki 6 lat i boję się je odstawić bo nie wiem jak zareaguje mój organizm. Jak z miesiączką po odstawieniu, samopoczucie itp.Czy to prawda ze po odstawieniu przybiera się na wadze?

Gość Peciulka25
up

Gość lkjhgc
Ja brałam tablety przez 10 lat z małym odstępem 4 miesiące w styczniu zeszłego roku odstawiłam tablety a w sierpniu zaczęliśmy się starać o dzidziusia jednak w sierpniu się nie udało ale za to w następnym tak teraz jestem w 7 miesiącu ciąży.

Gość Peciulka25
No to gratuluję:) mam nadzieję że mi sie uda, ale gdzieś tam w środku mam obawy że tak szybko sie nie uda.

Gość kruleffna
ja mam podobnie...nie wiem po jakim czasie od odstawienia sie starac.lekarka mowi,ze ksiazkowo po miesiacu ale czy ja wiem...

Gość hjghjg
Ja brałam tabletki przez dwa lata - silne, bo Diane-35 - i po odstawieniu nic dziwnego się nie działo. Pierwszą nomalną miesiączkę dostalam po miesiącu od krwawienia z odstawienia, samopoczucie miałam świetne, żadnych też wahań masy ciała czy jakichś wyprysków czyli czegokolwiek z zestawu, którym się straszy. Teraz, po pierwszej próbie zaszłam w ciążę. Uważam że nie powinnyśmy wierzyć w mity i wkręcać sobie jakichś lęków.

Gość Peciulka25
No to trochę mnie uspokoiłyście bo troche się już matrwiłam ze za długo biorę tabletki, ja chciałabym odstawić tabletki za jakieś 3-4 miesiące, wcześniej nie chę ryzykować ponieważ dopiero od września dostanę umowę na stałe w pracy ... ale planuję odczekać jakieś pół roku i dopiero się postarać co organizm się trochę "oczysci"jak moge tak powiedzieć

Gość domi8
ja miesiac temu odstawilam ,bralam tabsy 4 lata.Narazie codziennie boli mnie glowa ,i jajniki .Ja schudlam 2 kg.z czego bardzo sie ciesze bo podczas brania tabletek zadnym sposobem niemoglam schudnac.Ja tez chce miec dzidzie ,ale za jakies pol roku bedziemy sie starac,teraz urzywamy p[rezerwatyw,chce zeby organizm sie dobrze oczyscil.moze powinnas juz teraz odstawic tabsy,czym wczesniej to lepiej,i urzywac gumek

Gość frufru
kopia z innego tematu: z mojego doświadczenia (bralam co innego ale nie szkodzi): biore tabsy 11 lat. w tym czasie mialam na poczatku co roku trzy miesiace przerwy, a po trzech latach brania aż do tej pory zrobilam sobei dwie przerwy po 3-4 miesiace. w czasie przerw badania poziomu hormonów, wątroby - wszystko w normie. w kazdej przerwie pierwsze dwa cykle regularnie jak przy tabletkach, potem wracały do normy przed okresem, czyli standardowej nieprzeidywalnosci, od 23 dni do 38 przy czym obserwacje i badania potwierdzały normalnie owulację, wiec zakladam ze plodnosc w normie również. problemy w przerwach? - u mnie akurat przerażająca depresja. fizycznie nic, żadnych objawów, zadnego puchnięcia, tycia, libido w normie wszystko OK. psychicznie - flak kompletny. tyle ze ja sie nastawilam wewnętrznie na zmiany objawy odstawienne i mnie to nie zaskoczyło. po powrocie do pigul depresja przechodzila tak po tygodniu brania. bac sie nie ma czego. zapamiietaj swoj stan obecnie i obserwuj samą siebie pod kątem zmian po odstawieniu. nikt Ci dokładnie nie powie jak to bedzie wygladało, bo to bardzo osobnicze jest. niektorym dziewczynom wlosy sie przetłuszczały, niektórym wyskakiwały syfy ze hej, niektóre tyły, niektórym piersi opadały, niektóre miały taka ochote na bzykanko ze przelecialyby wszystko co sie rusza... trzeba miec na uwadze ze moze byc troche inaczej niz jest teraz i tyle. z ciekawostek... jajniki poczas brania pigul byly "uspione", nie bylo jajeczkowania, wiec teraz moga nadrabiac i wyrzucac miesiecznie nawet i dwa jajeczka (stad po pigulach statystycznie czesto zdarzaja sie ciąże mnogie). ochota na seks tez jest przewaznie wieksza. generlanie - Twoj organizm bedzie dążył do bycia zapłodnionym nie ułatwiaj mu tego i dbaj o zabezpieczenie i to porządne, zadne tam przerywane, zaden kalendarzyk, prezerwatywa to absolutne minimum...

Gość frufru
książkowo po miesiącu żeby mozna było określic keidy będą dni płodne i od kiedy liczyc ciążę :) inne książkowo - po trzech miesiącach, żeby jajniki sie uspokoily i nie wyszly dwojaczki albo trojaczki...

Gość Peciulka25
Dziękuję:)