Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Margoth Memsahib

Odchudzanie od dzis.3 mies 15 kg. Razem razniej!Dla zawzietych!

Polecane posty

Gość Margoth Memsahib

Wiele razy probowalam ale mam nadzieje ze tym razem sie uda. Zastosuje diete MŻ 4 reguralne posilki dziennie.Zero slodyczy.Woda niegazowana 3 litry,herbata zielona,kawa z mlekiem bez cukru.Jem wszystko ale w zmniejszonych porcjach-poza smazonym tlustym i slodkim.Do tego ćwiczenia 100 brzuszkow rano i wieczorem.Spacery 2 godziny jak pogoda dopisze. Ja 178cm 80.2

Bede sobie tu pisac co osiagnelam tym razem jestem zawzieta.Postaram sie opisywac kazdy dzien:) Moze kiedys komus sie to przyda:) Jesli ulegne jakims pokusom tez napisze-to bedzie 3 mies szczerej diety :) Jesli ktos chce sie przylaczyc zapraszam:)

Dzis wstalam o 6 wypilam 2 szkl wody letniej z cytryna sniadanie o 8- 2 kromki zwklego cheba z 2 plasterkami szynki i ogorkiem zielonym+kawa.

zrezygnuj ze zwykłego chleba. je jem wasa lub ryzowy, też dobrze smakuje.

Gość CTA
dorzuć jeszcze z 1-2 plasterki szynki a 2 zwykłe kromki zamień na 2 kromki wasa, najesz się podobnie, a ilość węglowodanów będzie o wiele niższa (co jednocześnie wspomaga odchudzanie)

Ale ja chleb jem tylko rano dzis nie zjem juz ani kesa wiec mysle ze nie jest zle.Lubie chcleb zwykly wiec raczej go nie zamienie. i tak sie ograniczam bo kiedys potrafilam zjesc i 5 kromek:O a na kolacje kolejne 5:O

zastanów się co bardziej lubisz: chleb, czy smukłą sylwetkę

Jesli chodzi o maja wage to keidys zawsze wazylam 63-65 kg czasem nawet 60:) .Przytylam w ciagu 3 lat najpierw przez tabsy anty ktore bralam rok potem po dziecku-w ciazy wazylam prawie 100 :O

Oczywiscie wole smukla sylwetke ale jesli nie bede jesc chleba kilka dni to znam sie i wiem ze rzuce sie na niego po paru dniach a tego nie chce:( Spokojnie jakos sobie dam rade,z reszta bede wszystko opisywac tu.

I tak wyzbylam sie bynajmniej na razie mojej najwiekszej slabosci-czyli frytki,kurczaki fast-fody itd.Nie pamietam kiedy jadlam tego typu produkty i jestem z siebie dumna:) tzn jadlam chyba jakis miesiac temu zapiekanke i frytki ale poki co nie mam zamiaru tego jesc-zawzielam sie na dobre:classic_cool: Niedlugo lato nie mam zamiaru wstydzic sie znowu wychodzic z domu w krotkim rekawku z wielkim brzuchem i wylewajacymi sie bokami :O Chce cos z tym zrobic!To moj cel!

kurczak wcale nie jest zły, wręcz przeciwnie bardzo zdrowy oczywiście nie z budki fast-foodowej, ale przyrządzony w domu, czy to upieczony, czy ugotowany jest naprawdę świetnym posiłkiem

Gość agutkaaaa
cześć w zeszłym roku walczyłam z kilkoma dodatkowymi kilogramami i udałao mi się z łatwością , ale...po przeczytaniu topiku o diecie rozdzielnej w zasadzie jest to dieta bardzo podobna do Twojej, tylko polega jeszcze na niełączeniu produktów białkowycvh z węglowodanowymi

a czemu niby nie można łączyć białka z węglowodanami? oddzielanie posiłków mięsnych od warzywnych to głupota...

Gość agutkaaaa
a dlaczego głupota, zważywszy na fakt że inne enzymy trawią białko, a inne węglowodany nie pisałabym, gdybym nie spróbowała, a teraz polecam ją szczerze innym dodam, że nie ma wtedy wzdęć (bo nic nie fermentuje we flaczkach), nie ma zaparć zresztą nie będę tu dłużej "cukrować" przeczytaj sama: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3674026

Gość agutkaaaa
do Margoth - możesz jeść pieczywo, ale z pomidorem, ogórkiem kiszonym lub twarogiem (jest neutralny) ważne byś nie łączyła pieczywa z białkiem (jajka, szynka) w zasadzie mało jesz, a przyspieszasz jeszcze metabolizm poprzez niełączenie

Gość agutkaaaa
na obiad jemy mięso z surówkami, warzywmi - ale bez ziemniaków jeśli zupy, to nie na kości proste, naprawdę polecam!

twaróg neutralny? tzn. białkowy, ale można go jeść z chlebem? Dobre :D kombinujecie Panie jak koń pod górę, a wszystko można maksymalnie uprościć, a jednocześnie sprawić, że będziecie chudnąć w oczach...

Jesli chodzi o obiady to nie lacze np miesa z ziemniakami tylko z sama surowka jem.ziemniakow ogolnie unikam.sosow nie jem wogole. Mam pytanie -czy bierzecie jakies suplementy diety dodatkowo?tzn jakies tabletki na odchudzanie czy chociazby błonnik w tabletkach?

po pierwsze primo szybko to można zrzucić 1-2kg szybkie chudnięcie to niezdrowe chudnięcie, zrzucanie więcej jak 4-5kg miesięcznie to nie spalanie tłuszczu ale spalanie mięśni, odwadnianie się, waga leci w dół, ale tłuszczu jest niewiele mniej niż było wcześniej dwa, jest kilka naprawdę prostych zasad, tłuszcze to nie wróg, to świetny sprzymierzeńca odchudzania, oczywiście mowa o zdrowym tłuszczu, oliwa z oliwek, rybi tran, tłuszcze z nasion, orzechów a za cała nadwagę odpowiadają węglowodany ale nie wszystkie, wiadomo warzywa to też węglowodany, ale w sporej części w postaci skrobi, która nie jest trawiona a jedynie wspomaga pracę układu odżywiania jednym słowem nie odkłada się w tłuszcz węglowodany to cukry jednak są proste i złożone, te złożone rozkładają się dłużej przez co są źródłem energii przez dłuższy czas i nie odkładają się tak szybko w zapasy podskórnego tłuszczu ale wszystkie cukry proste (począwszy od tego którym słodzimy herbatę, kawę itp.) to o ile nie są spożywane w okresie wzmożonego wysiłku fizycznego praktycznie natychmiast odkładają się w zapasy tłuszczu długo by o tym pisać, powiem tyle, chcecie się dowiedzieć wszystkiego o diecie, odchudzaniu (nie tylko o jedzeniu czy ćwiczeniach, ale także o psychologicznych aspektach odchudzania np. jak radzić sobie gdy ssie w żołądku) kupcie moją książkę: http://allegro.pl/show_item.php?item=595175289 nie dość, że możecie sobie same dowolnie układać naprawdę smaczne posiłki to gwarantuję że schudniecie o wiele skuteczniej niż przez te wszystkie "cudowne" forumowe sposoby

Gość agutkaaaa
teraz to już wszystko rozumiem, motywacja z wyższej półki kupujcie !!!!!!!!!!!!! ;)

książka książką, ale naprawdę drogie Panie jak zacząłem dzisiaj czytać na tym forum, jakie niektóre osoby stosują diety, nawyki żywieniowe itp. to mało się nie załamałem radzicie sobie same nawzajem opierając swoje porady na zasadzie głuchego telefonu któraś gdzieś coś usłyszy przekaże dalej i rodzą się mity a potem płacz i zgrzytanie zębów mam diete, ćwiczę, nie chudnę, co jest nie tak?!

Gość filutek29
dobrze zachęć nas do kupna tej książki napiusz coś o aspektach psychologicznych

jest darmowy fragment na aukcji, można sobie przeczytać :) a aspekty psychologiczne to bardzo znane i skuteczne metody, które stosuje się wszędzie widziałyście Panie na pewno kiedyś ładne obrazki projektów osiedli, biurowców itp. które jeszcze nie powstały, a graficy 3D za pomocą planów tworzą ich realistyczny obraz wizualizacja się to nazywa jak myślicie po co to robią? to jeden z wielu czynników który napędza do budowy takiego obiektu gdy ludzie widzą coś co jeszcze nie powstało w ich głowach tworzy się już jednak pewien obraz, jak gdyby to już istniało upraszczając wizualizacja końcowych efektów gdy się odchudzacie również pomaga i chodzi tu w zasadzie tylko o rozwinięcie skrzydeł wyobraźni stajecie przed lustrem i staracie sobie wyobrazić jak będziecie wyglądać 5kg mniej to jeden z wielu sposobów które naprawdę napędzają do osiągnięcia celu nie mogę opisać wszystkiego bo wtedy wydawanie książki nie miało by sensu ;)

suplementy to głównie placebo czyli ich efekt zależy od naszej podatności na autosugestię krótko mówiąc strata pieniędzy oczywiście są jakieś mocniejsze suplementy dla sportowców/kulturystów ale prędzej kupi się je w sklepie z odżywkami niż w aptece tylko, że działanie takich suplementów to też max 10% całego sukcesu podstawa to odżywianie, motywacja by trzymać się wyznaczonej drogi do celu i odrobina ruchu, w końcu sport to zdrowie ;)