Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Margoth Memsahib

Odchudzanie od dzis.3 mies 15 kg. Razem razniej!Dla zawzietych!

Polecane posty

Gość kropkowama muchomorzyca
niektore rady to naprawde niepowazne,"nie jedz normalnego chleba tylko wasa"wasa ma wysokie IG przez co szybko chce sie po nim jesc,wasa jest sztuczna to sama chemia,wasa nie kazdemu smakuje,jesli ktos bardzo lubi chleb i z niego zrezygnuje zeby schudnac to predzej czy pozniej i tak do niego wroci a ze nie bedzie sie mogl powstrzymac z powodu jego wczesniejszego braku to zacznie go jesc za duzo. w diecie chodzi o to zeby jesc rzeczy ktore sie lubi bo inaczej dieta nie stanie sie sposobem odzywiania na dluzszy czas. wszystko w nadmiarze szkodzi nie tylko chleb. chodza sluchy na forum aby nie jesc ziemniakow bo tucza-ziemniaki zrodlo skrobii-wiec tak jak warzywa powinno byc spozywane. u niektorych nie weglowodany powoduja otylosc czy nadwage a wlasnie tluszcze a scislej ich nadmiar jesli ktos ma figure jablko i wszystko odklada mu sie na brzuchu to tluszcz jest temu winien a nie wegle. dla mnie osobiscie metoda nielaczenia ziemniakow z miesem jest kompletnie bez sensu bo nikt nie jest w stanie jej przestrzegac bez odstepstw.poza tym czy jesli ktos jadlby 2500kcal i nie laczyl to czy by schudl?mysle ze nie bo tez trzeba sie ograniczac,a czy gdyby ktos jadl 1000kcal ale laczyl czy by schudl?owszem tak.odpowiedz nasuwa sie sama.ograniczenie sie jest kluczem do sukcesu. mozna duzo pisac o roznych bezpodstawnych wywodach i kazdy cos tam bedzie zachwalal,bo na niego podzialalo,ale nie wszyscy jestesmy tacy sami.

dobra, faktycznie IG wasy może nie jest zbyt ciekawe ale gramatura 1 kromki wasy i 1 kromki normalnego chleba jest nieporównywalna wasa jest o wiele lżejsza przez to zjadasz jej o wiele mniej oczywiście najlepsze ciemne pieczywo, ale sądzę że wasa jest dobrym zastępcą białego pieczywa jeśli ktoś lubi ciemne to oczywiście lepiej je jeść niż wasę a druga i bardziej istotna sprawa jeśli są osoby na tym świecie, które tyją przez oliwę z oliwek, ryby, orzechy czy nasiona to albo strefa 11 powinna się nimi zająć, albo mają jakieś poważne choroby układu trawienia zresztą nie mówię, że wszystkie węglowodany są złe te o niskim IG, czyli złożone, które długo się trawią nie są tak straszne jak cukry proste tłuszcz tłuszczowi nierówny i węglowodan węglowodanowi musimy sprecyzować o jakich węglowodanach mówimy i o jakich tłuszczach tłuszcze trans, węglowodany proste blee, od nich tyjemy zdrowe tłuszcze, złożone węglowodany o niskim IG ok, można wprowadzać do jadłospisu poza tym jeśli ktoś jest na tyle ograniczony, że uważa chleb czy ziemniaki za świętość której nie da się wykluczyć to dla mnie jest to kolejny z nałogów zaraz po papierosach i alkoholizmie jak się tylko chce można polubić każdą potrawę, dlaczego lubimy białe pieczywo? bo jemy je od dziecka jakby karmili nas ciemnym to wolelibyśmy ciemne ot cała filozofia

tluszcze zdrowe tez moga spowodowac tycie jesli sa spozywane w nadmiarze,mam osobe w rodzinie ktora b.malo je ale ciagle wcina zdrowe orzechy i ma brzuch paskudnie wielki,do reszty nie pasujacy wiec nawet zdrowe tluszcze moga spowodowac taki efekt.jak juz mowilam wszystko w nadmiarze jest niedobre. co do tego czy ktos nie moze zrezygnowac z ziemniakow sa takie osoby ktore nie jedzac ziemniakow sa najzwyczajniej w swiecie ciagle glodni,ale nie o rezygnacje mi chodzilo tylko o to ze jak je polaczymy w miesem to nic sie nie stanie tylko trzeba znac umiar,niestety na stale po prostu nie da sie tak zywic.chocby idac w gosci,ja nie jestem w stanie dyrygowac mi prosze bez ziemniakow czy bez ryzu bo niestety jestesmy w polsce i tu jest to nie do zaakceptowania jako normalna rezygnacje tylko od razu obraza.wiekszosc rodzin jest po prostu tak nauczona i to stanowi dla nich posilek, odmawiajac jestesmy w stanie skrytykowac jednoczesnie ich wizerunek gust i smak. co do gramatury wlasnie chlebka wasa to malo kto sie tym najada wlasnie dlatego zec jest za lekkie nie czuc ze sie cos zjadlo,a jedna kromka chleba nawet bialego jeszcze u nikogo nie spowodowala nadwagi,jako dzieci jedlismy chleba bialego wiecej i bylismy szczupli,rzecz w tym ze z wiekiem odkrylismy wiecej smakow i naraz czesto chcemy sprobowac wszystkiego z tego nadmiaru wlasnie sie tyje- swoja droga pewnie dlatego ze obzarstwo to grzech;)

A co sadzicie np o parówkach podczas diety? bo czesto slysze ze dziewczyny jedza parowki ale np bez chleba.Mnie to nie tyczy ale ciekawa jestem waszej opinii

jestem juz jakis trzeci miech na diecie i przez caly ten czas dzis zjem pierwszy raz parowke na obiad z surowka,parowki jak juz to drobiowe ogolnie jak widac nie jadam ale z braku checi na cokolwiek innego zjem zeby mnie na wieczor nie ciagnelo bo dosc kcal ma.

czyli znasz cały jadłospis tej osoby z brzuchem wiesz co kiedy je, ile kcal mniej więcej wynosi jej dieta jaki stosunek jest białek do tłuszczy do węglowodanów etc. bo \"mało je\" znaczy równie tyle co \"nic o tej osobie nie wiem, ale co ją widzę to je orzechy\" nie ma opcji, żeby otyłość była spowodowana stricte orzechami...

owszem wiem co je bo to moja rodzina i mieszkalam z ta osoba ladnych parenascie lat. odchudzam sie od stycznia od samego poczatku,ostani posilek jem 17-18 ale to dlatego ze chodze spac wczesnie.co odstawilam na stale to slodycze i fast foody choc tych ostatnich i tak jadlam malo.schudlam okolo 12 kilo.na czas postu zrezygnowalam z ziemniakow choc raz zjadlam frytki w weekend bo tak trzeba czasem sobie popuscic,zrezygnowalam z pieczywa na codzien,ale kiedy wychodze na dlugo raz na 2 tygodnie to biore jedna kanapke z ciemnego pieczywa.chyba wiecej ograniczen nie mam,licze kalorie i dbam o wiekszosc bialek w diecie niz wegli a tluszcze ograniczam do minimum. szczerze mowiac teraz nawet nie potrafie sobie wszystkiego przypomniec. aha i nie jem prawie wcale pasztetow i wedlin chyba ze mam straszna chec to wtedy sie skusze zeby nie czuc sie na diecie jak na skaraniu:)

Aha dziekuje za podpowiedzi i porady.ciekawa jestem jeszcze co ile sie wazycie?Ja zwazylam sie dzis rano waga pokazala 80,2 wazyc sie codziennie,co tydzien czy moze co miesiac?

wzrost marne 160cm a waga przed odchudzaniem to okolo70 kilo teraz 58kg:) a na wage wskakuje niestety bez przerwy bo sie uzaleznilam chyba dlatego ze mam teraz zastoj wagi i wskakuje zeby zobaczyc czy moze sie ruszylo:Ptaki maly swir:classic_cool:

niecale 21 a czemu pytasz??

moze dlatego ze sie zastanawiasz ze czemu taka mloda tak utyla?od hormonow niestety:(

Nie spokojnie nie zastanawialam sie nad tym dlaczego utylas wrecz nawet mi to do glowy nie przyszlo:)Pytalam poprostu z ciekawosci....takiej babskiej;) Wiec mija moj pierwszy dzien \"zawzietej dietki\" :)Mozna powiedziec ze ejstem z siebie dumna.zobaczymy co pokaza kolejne dni-obym wytrzymala,to dla mnie naprawde wazne i wiem ze gdybym schudla moje zycie bardzo by sie zmienilo:) Poczawszy od lepszego samopoczucia psychicznego ladna figure po zdrowie-poprostu zdrowiej bym sie czula i zapewne mialabym wiecej energii.Wiem bo przeciez kiedys bylam szczupla. Pozdrawiam i jutro sie odezwe oczywiscie :)

Dzien dobry :) Jeszcze jestem przed sniadankiem bo jem punkt 8- 4 razy dziennie co 3 godz:) Bardzo dlugo żuje i jem malutkie porcje i w sumie wszystko:) jak czuje lekka sytosc przestaje jesc -nie chodze głodna ! Rano waga pokazala 78,7 w sumie to nie wiem czy sie cieszyc czy nie ciekawe co w takim razie pokaze jutro rano?;)

Margoth chętnie się przyłączę do ciebie, bo ważę i mierzę dosyć podobnie ;) mam 179 cm i na chwilę obecną ważę ok 75 kg. Był czas kiedy ważyłam 68-9 i nie mogę sobie wybaczyć, że to zmarnowałam ;o wtedy czułam się dobrze, ale nie rewelacyjnie, więc teraz moim celem jest 63 kg. do końca maja ma być 67, do wakacji 63. mam nadzieję, że mi się uda :) od tygodnia zażywam therm line 2, pomaga nawet, czuję że chudnę, ale nie mogę się zważyć, bo niestety wagi w domu nie mam.

Witam Cie świeczko:) wiec ja tu na tym topiku bede opisywac co mniej wiecej jem i swoja wage tak conajmniej raz w tyg Nie biore zadnych suplementow diety jedyne co cwicze brzuszki 100 rano i 100 wieczorem ewentulanie spacer jak pogoda dopisze. nie glodze sie jem w sumie wszystko no poza smazonymi rzeczami fast-fodami itp.zadnych chipsow slodyczy[raz w tyg cos malego] zadncyh napojow slodzonych typu oranzada cola itp. Pije tylko wode niegaz ziola cherbate zielona kawe-wszystko bez cukru ewentulanie jedna plaska lyz. Mam nadzieje zzucic te 15 kg i wrocic do swej dawnej wagi-to jest teraz moj najwiekszy cel bo wiem ze bardzo by mnie to uszczesliwilo.

Dzien dobry! Witam wszystkich w ten piekny wiosenny cieplutki dzionek.Nie odzywalam sie pare dni z powodu problemow z netem ale juz wszystko jest ok.Od razu przyznaje sie do kilku wpadek typu pepsi kawalek pizzy troche frytek-tak jakos wyszlo -ten weekend byl straszny....mam caly czas wyrzuty sumienia.Ale nie poddaje sie walcze nadal :) Dzis waga pokazuje 78,5 :) czyli nie jest zle Pozdrawiam i zapraszam :)

Gość perfect day
Witam dziewczyny, jestem fotomodelką i mogę Wam polecić sposób na szybkie schudnięcie. Kluczem do sukcesu jest...kefir. Nie ma prawie w ogóle tłuszczu, za to mnóstwo wapnia i jest wspaniale sycący. Włączcie go w dietę zamiast jogurtów i przekąsek typu 'wafle ryżowe' itp. które sycą na krótko ale nie mają wartości. Mój przykładowy dzień: rano: kawa ze słodzikiem, pół litra kefiru [najczęściej w ogóle odtłuszczony] z otrębami suplementy udchudzające po południu: jabłko, kefir w butelce [pity jak jestem w mieście] wieczorem: gotowana ryba i warzywa suplementy odchudzające. Jak byłam młodsza ważyłam 80 kg. [przy wzroście 175 cm.] teraz: 60. Więc widzicie, że działa:)