Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evitka82

Urlop macierzynski

Polecane posty

Gość evitka82

Jestem w pierwszym miesiacu ciazy>nigdy nie pracowalam i mam pytanie czy gdybym teraz zaczela oplaca skladke dobrowolna chorobowa w Zus-ie czy przyslugiwac mi bedzie macierzynskie??

Gość qwertyui
Zasiłek macierzyński przysługuje objętym ubezpieczeniem chorobowym: * pracownikom, * członkom rolniczych spółdzielni produkcyjnych i spółdzielni kółek rolniczych, * osobom wykonującym pracę nakładczą, * osobom wykonującym pracę na podstawie umowy agencyjnej lub umowy-zlecenia albo innej umowy o świadczenie usług, do której zgodnie z Kodeksem cywilnym stosuje się przepisy dotyczące zlecenia, oraz osobom z nimi współpracującym, * osobom prowadzącym pozarolniczą działalność oraz osobom z nimi współpracującym, * osobom wykonującym odpłatnie pracę, na podstawie skierowania do pracy, w czasie odbywania kary pozbawienia wolności lub tymczasowego aresztowania, * osobom odbywającym służbę zastępczą, * duchownym.

Gość evitka82
Tez to czytalam,wiec w takim razie mnie nie dotyczy.Chco czytalam pare opini ze jak sie dobrowolnie ubezpiecze to mnie obejmie

Gość evitka82
Chyba zrobie jak piszesz ,tylko tam zawsze siedza krolewny i nigdy nie sa skore do pomocy:)

u mnie w zusie zawsze jak dzwonie to dostaje konkretna odpowiedz na moje pytanie, wiec nie narzekaj tylko dzwon