Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bix

WIEŚ KONTRA MIASTO

Polecane posty

Gość bix

Jak myślicie gdzie jest lepiej,wygodniej?Życie na wsi czy w mieście?Do kogo macie większy szacunek?Wyraźcie swoje opinie.

wieś, szczunek : do ludzi nie ważne czy mieszkają na wsi czy w mieście

Gość szacunek
Jakie debline pytanie:D:D

Gość Marysia co jej ukradli panele
tylko miasto! im większe tym lepiej:D

w mieście żyje się trochę bardziej "wygodniej" na wsi taniej i spokojniej (taka podstawowa różnica)

Gość narta
ja wolę w mieście mieszkać ale to z wygody i lenistwa,mniej pracy natomiast ludzie myślę ze ze wsi,bardziej przystępni

Trochę dziwnie zadane pytania. Kwestia wygody jest sprawą indywidualną. Jednemu dobrze i wygodnie Gdy ma świeże powietrze i sporo pracy fizycznej, innemu bardziej odpowiada wizyta w McDonald\'s zamiast obiadu i brak kurzu na śnieżnym dywanie. Nie można także określić w ten sposób szacunku - bo to też kwestia indywidualna. Szanuje się człowieka, a nie miasto czy wieś.

Gość narta
lewiatan co ty piszesz ze na wsi taniej ,niedawno robiłam zakupy spozywcze(b duze)wszystko jest totalnie drozsze niż w mieście

Gość aschken
mieszkalam na wsi i w miescie wiec mam prawo glosu ... otoz duzo by gadac jak to jest z miastem a wsia, sa plusy i minusy, jedno jest pewne w miescie masz gdzie wyjsc wieczorem, pelno klubow w okolicy a na wsi spokoj no i mniejsza anonimowosc bo na wsi kazdy cie zna chociaz ja nikogo nie znam noo i na wsiach na miejscu nr 1. PLOTKI

Gość bix
pytanie specjalnie tak sformuowałam ,czyzbyście nigdy nie spotkali się z opinią -ty wieśniaku-jakież to uwłaczajace ,na innego jak powiedzą mieszczuchu - to jeszcze tydzień znajomym opowiada że tak go nazwali.

Gość narta
lewiatan to co twoim zdaniem jest tańsze na wsi? nawet bilety są droższe,wymień

Gość aschken
poza tym jak mieszkalam przez 16 dlugich lat w blokach w miescie to wydawalo mi sie ze ludzie bardziej zyczliwsi, na wsi kazdy udaje twojego przyjaciela ale jak tylko zobacza nowe auto na twojej posesji to zaczyna sie pokazywanie kto jest lepszy i bogatszy..wieksza zawisc na wsiach... no i w miescie nie musisz miec auta bo kilka krokow mozesz przemierzyc miejskim autobusem jezdzacym co kilka minut a na wsi wszedzie dojedziesz tylko wlasnym samochodem, wiec zycie na wsi jest tak samo drogie co w miescie..mimo ze nie placisz czynszu co miesiac

Gość aschken
eeee tam! ja nie spotykam sie z opiniami : ty wiesniaku! bo... cale dziecinstwo mieszkalam w miescie....i pewnie dlatego

narta np to ze mieszkanie w mojej miejscowości można wynająć za ok 300 zł a nie za 800... do pracy nie trzeba dojeżdżać (jeśli się nie pracuje poza miejscowością) ceny usług są zazwyczaj tańsze

Gość Wieś jest the best
szczególnie jak jest tam jakieś jeziorko czy rzeka :D:D ❤️

Gość aschken
poza tym zyjac 16 lat w miescie i 10 lat na wsi moge smialo stwierdzic ze nigdy nie mialam uprzedzen co do ludzi ze wsi!!!!!!! dzis sie nie odczuwa tych roznic...gorszymi czasami wydaja sie ludzie z miasta szczegolnie ta patologiczna mlodziez i ich sposob wyrazania sie niczym nie rozni sie od tych ze wsi...

Gość narta
zgadzam się ze fryzjer dla pań w mieście bierze 50 ,natomiast nma wsi 15,my płacimy za czynsz np 500 co mc a oni nic,my płacimy za warzywa itd ,a oni nic .matko zyć nie umierac ,w takim razie może idźmy wszycy mieszkać na wies ,zamiast pracować 8 godzin będziemy zapierdalac 12 na słońcu ,w deszcz,mróz ,nieszkodzi najwazniejsza że chata będzie za darmo,fakt nie wydają ludzie na dojazd do pracy ,bo pracę maja z tyłu budynku 12 ha

Gość ewelka..//
moim zdaniem to szacunek nie zalezy od tego gdzie mieszka tylko jaki ma charakter a jezeli chodzi gdzie mieszkac to najlepiej posrodku miedzy miastem a wsia:P

Gość aschken
hmmm musze zaprotestowac!!!!!!!! NA WSI NIE ZYJE SIE TANIEJ NIZ W MIESCIE!!

Gość narta
jasne ,ja tez uwazam ze zycie na wsi jest drozsze,trudniejsze ,płaca nie adekwatna do pracy i wogóle jest do dupy

Gość narta nie sprzeczaj
się z nim, on nie ma pojęcia jak żyje sie na wsi:) ja tam własnie mieszkam, wieś jak wieś 3 sklepy spożywcze, kościól i szkoła, wszystko. Zadnych usług, cokolwiek mi potrzeba po wszystko do miasta, dobrze ze w jakiejś niewielkiej mieścinie pracuję to załatwię co trzeba. Nic tu nie ma tańszego tylko droższe wszystko i to sporo. A kolega niech nie myśli że jak na wsi to każdy jest bogatym gospodarzem z hehtarami ziemii:D Są tacy, ale im nie zazdroszczę, widzę jak haruja , żal patrzeć.

Gość ewelka..//
albo mozna zyc w miescie prawie jak na wsi czyli np w miescie miec wlasne mieszkanie zeby nie placic czynszu ogrodek zawsze mozna miec swoj a tak w miescie jest sie gdzie wybrac :P mi to sie marzy zyc za miastem :P

Gość NARTA
Ja powiem tak, nie chcę tak zapieprzać dlatego siedzę w miescie i uważam że najwieksze nygusy mieszkają w miescie

Gość aschken
to ze zyjesz na wsi nie oznacza ze zyjesz ze wsi.... dzis malo kto uprawia ziemie, ja np. nie mam swojej marchewki ani innych warzyw bo taniej jest ja kupic (np. kup nasiona, dbaj o glebe i podlewaj a przeciez za wode sie placi ten wysilek nie jest wart tych pieniedzy za ktore kupie te warzywa) placi sie rocznie za posesje za prad gaz juz nie mowiac o tym ze trzeba wszedzie dojechac autem miec na benzyne a zima to przecie o opal trzeba sie samemu zatroszczyc itd.

Gość aschken
NARTA masz racje!! w miescie nic sie nie robi, pamietam ze sama sie nudzilam i w ogole a na wsi to zawsze cos sie znajdzie do roboty to wysprzatac podworko, rabac drzewo, zreszta jeszcze wracajac do kosztow na wsi: NA WSI TRZEBA MIEC PILE, KOSIARKE I WIELE INNYCH PODSTAWOWYCH AKCESORIOW A W MIEŚCIE NIE TRZEBA TEGO MIEC WIEC ILE KASY TRZA MIEC NAWET NA TE BADZIEWIA TO SIE W PALE NIE MIEŚCI!!!

Gość ewelka..//
kazdy zyje tam gdzie mu wygodniej :)

Gość aschken
DOKLADNIE EWELKA!!!

Gość jacobs
Najlepiej mieszakc na obrzezach wiekszego miasta-i wilk syty i owca cała.

Gość anonimoo
WIEŚNIAK ZE WSI WYJDZIE, ALE WIEŚ Z WIEŚNIAKA NIGDY!!!!!!!!! ot moje zdanie ....