Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _Yśka_

Przygotowania do starań

Polecane posty

Gość _Yśka_

Za dwa miesiące zaczynam starania . W przyszłym tygodniu idę robić wszystkie niezbędne badania , a już dziś zaczynam brać kwas foliowy . Która z Was przygotowuje się do starań ? Udało Wam się rzucić palenie ? Ja nie palę już 2 dzien :P

Gość jojoojjj
a jakie badania robisz?? ja już teraz biorę kwas foliowy - i magnez narazie też bo tak narazie troche przerywany itp i na wszelki wypadek ale takie starania na dobre to zaczniemy w wakacja albo po nich - wszystko zależy jak się poukłada praca itd - ale już teraz myśle żeby się przygotować dobrze..

Gość _Yśka_
Wzięłam dziś pierwszą tabletkę kwasu . Dzwoniłam właśnie do gina . 140 zł za wizytę chce , ale mam w tym USG , cytologię i badanie piersi , chociaż miałam robione w zeszłym roku USG piersi i nic nie wykryło , ale na wszelki wypadek powtórze badania . A po jakim czasie jest wynik cytologii ? Bede robiła pierwszy raz

Gość frufru
zrob badania na toksoplazmoze i na przeciwciala różyczki...

Gość tego się nie zapomina
ile masz lat?? pierwszy raz cytologia?? kurcze ja od 4 lat robię co pół roku. mam 24 lata. napewno usg piersi??

Gość _Yśka_
Wiem , trochę się zaniedbałam . Robiłam badania piersi ale cytologii jeszcze nie . Mam 24 lata .

Gość _Yśka_
Tak USG piersi . Prywatnie , zapłaciłam 45 zł . Odczuwałam ból od środka piersi . Dostałam na to maść przeciwbólową i przeszło .

Gość joojjj
ja płaciłam 120 za cytologie, usg ale nie piersi a usg dopochwowe jajników i całego tam w środku i badanie piersi że tak to ujmę ręczne.. było to ponad pół roku temu i było wszystko super więc narazie nieidę, ale myśle własnie o tym plus krew, toksoplamoze też jak zacznę starania na dobre.. chyba że wcześniej wpadniemy

Gość _Yśka_
A kto daje skierowanie na badania krwi ? Jeśli idę prywatnie do gina to za te badania płacę osobno czy tylko za wizytę ?

Gość _Yśka_
Kurcze ja bym chciała juz dzisiaj zaczynać ;[ Myślicie , ze testy owulacyjne działają ? Zdania na ich temat sa podzielone . Porobie wszystkie konieczne badania , zrobie co mam zrobić i biorę się do roboty :):):D

Gość agniesiaq
ja nie robiłam zadnych badań przed zajściem choc wiem ze wazne jest przede wszystkim aby zęby wyleczyć :) a co do testów owulacyjnych mi pomogły bo dzięki nim kilka dni temu ujrzałam dwie kreseczki

Gość joojjj
badania krwi osobno płacone w labolatorium - mofrologia to jakieś 5zł chyba - ale toksoplazmoza to już 50 albo i więcej

Gość _Yśka_
agniesiaq zazdroszcze :) Ale jeszcze trochę i na mnie przyjdzie pora :):):)

Gość agniesiaq
Yśka pewnie ze tak kazda się kiedyś doczeka! trzeba ylko się starac i nie załamywać zbyt wczesnie jak sie nie uda za pierwszsym czy drugim razem!

Gość _Yśka_
agniesiaq a Ty długo starałaś się o te dwie kreseczki ?