Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urwana z choinki

PROBLEM ZE MNA

Polecane posty

Gość urwana z choinki

jestesmy malzenstwem 5 lat, znamy sie 8. I mam taki problem, dla mnie dosc powazny, chodzi mianowicie o mnie. Jestem bardo nieufna w stosunku do meza. Jak cos mi nie podpasuje z jego wypowiedzi, zachowaniu, czynow to zaczynam cos podejrzewac, zaraz wyobrazam sobie ze mnie oklamal, ze ma cos na sumieniu, robie mu wyzuty i wiele razy juz tak bylo i za kazdym razem wychodzi na to ze nic nie mial wspolnego z klamstwem. Zawsze to ja wychodzilam na glupia. Np jak zobacze wyciag z konta juz se wypobazam ze sponsorowal kochanke, albo byl popic z kumpelm i mi nic nie powiedzial. Albo ze dlugo nie wraca z pracy to ze sie z jakas panna spotkal.Jednak nigdy moje obawy nie mialy racji bytu. Jestem juz tym zmecona, za kazdym raem powtarzam sobie e juz tak nie bede ale dalej tak mam.Nigdy mnie nie oszukal w jakiejs grubszej sprawie, nie dradzil, nie ukrywal czegos przedemna. Nie mam podstaw do takiego zachowania. Moze wezwijcie mnie do porzadku, okryczcie, skrytykujcie to to cos da. A moze ktos ma podobnie??

ja mam niestety podobnie ..;/ , meczace to jest zarowno dla mnie .. i bylo to meczace tez dla mojego partnera...;/ SAma nie wiem skad to sie bierze..;/

Gość urwana z choinki
echhhhh...

Gość nike09
z niskiego poczucia wlasnej wartosci.obawiasz sie ,ze jestes nie wystarczajaca dobra i on cie w koncu odejdzie.popracuj nad soba.

Gość urwana z choinki
Moze i tak ale wlasnie to ja mialam zawsze wieksze powodzenie, nie raz slyszalam od roznych osob ze ladna jestem, maz ciagle mi kompementy prawi na ten temat i wogole... czy mimo to moge miec niskie poczucie wlasnej wartosci?

Wmawianie komuś czegokolwiek może być sygnałem, że sami mamy właśnie takie intencje :)

u mnie to jest chyba wywolane tym, se boje sie zaangazowac... boje sie dac komus siebie .. bo boje sie ze ktos mnie zrani .. a taim zachowaniem poprostu do tego daze ..;/ sama sobie winna jestem ..;/

Gość nike09
niskie pocz. wl. wartosci jest to to ,co ty myslisz o samej sobie gleboko w srodku. komplementy od postronnych sa przyjemne,ale tak naprawde nie przekonuja cie.dlatego ciagle czyjesz sie niepewnie.idz do terapeuty i pogadaj o tym.

Gość wizyta u psychologa
bo inaczej wasz związek sie rozwali

Gość samanatata
tak ja miałam taką paranoje bo facet mnie zostawił i następnemu też nie ufałam i miałam taką paranoje choć nie miałam podstaw i nasz związek zaczął się psuć bo czuł się za bardzo kontrolowany tak nie można