Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SzukamPomocyIZrozumienia

Witajcie !

Polecane posty

Od 3 miesiecy mam bole stawów, bole miesni, pieczenie mrowieni itp, stopy piety rece, goraczka 37,5, bol oka slabe widzenie i plamy na oczach, bol gowy,dretwienie rak nocne, sinienie reki, bol polowy twarzy.., szyji ... odczuwam silne bole calego ciala wraz ze drżeniem i jeszcze sie troche tego znjadzie.. Mialam robiony glowy, tarczyce, borelioze, arab, wszystko dobrze.. Jets coraz gorzej a lekarz przepisal mi SULPIRYD..? nie czuje leki nie boje sie.. poportsu wciaz czuje straszny bol:( Prosze pomożcie..:( Nie mam z kim o ty pogadac, niewiem co robic :(

Zrób sobie morfologie i mocz.Poczytaj w internecie o swoich dolegliwościach i próbuj z ziołami.W internecie mozna sie wiele rzeczy dowiedzieć i sobie pomóc bo lekarze bardzo często tego nie potrafią albo nie chcą albo nie zależy im.

hej ! dziekuje ci ze sie odezwalas:( robilam morfologie i mocz :(

Gość dziwna sprawa
ale to wygląda na jakieś dolegliwości neurologiczne albo tzw gorąćzkę reumatyczną poczytaj o tej gorączce reumatycznej, to bardzo rzadka choroba i niewielu lekarzy potrafi ją zdiagnozować

U jakich specjalistów byłaś? Co powiedział neurolog na te dolegliwości? Czy byłaś badana w kierunku stwardnienia rozsianego?

Gość dziwna sprawa
masz dziwne objawy bo niektóre sugerują zwyrodneinie kręgosłupa szyjnego, inne kojarzą sie z jaskrą czy nie daj Boze ze stwardnieniem rozsianym.... ale bóle stawów przemawiaja za gorączką reumatyczną byłaś u neurologa ?

tak bylam u neurologa a ten twierdzi z emoja goraczka jets normalna i to moja temperatura ciala.. jednak pare razy dazlo mi sie meic 36 stopni.. ppozatym czuje sie goraca i na termometrze wychdozi 37,5... stwradnienie rozsiane jest wykluczone gdyz pod tym kontame mialam rezonans dziekuje wam wszytskim!

goraczka reumatyczna.. Ob mam w normie CRP tez.. pozatym bole stawow nie sa codziennie lecz co kilka dni.. :( jestem załamana, mecze sie od 3 miesiecy a zadne lekarz nie chce mi pomoc... oprucz zapisania Sirdaludu:(

dziekuje, juz pislama an podobnych FORACH.. lecz zero odzewu:( jest mi strasznie przykro

pij cytryna , propolis warzywa i owoce a mniej mięsa cukru i kawy i żuć palenie jak palisz

Gość SzukamPomocyIzrozumienia
dziekuje bardzo! nie pale :) Nawet niewiecie jak milo ze chcoiaz ktos zwrocil uwage! dzieki a co to propolis?

http://www.pasieka.rostkowski.info/propolis.html jest na wszystko Propolis, to lepka, żywiczna substancja o barwie brunatnej, zielonkawej. Słowo propolis w języku Greckim oznacza "przedmurze miasta". Propolis jest używany przez pszczoły do pokrywania nim wszelkich elementów wewnętrznych ula, uszczelniania gniazda. Czynią tak, aby zabezpieczyć rodzinę pszczelą przed bakteriami, zakażeniami, pleśniami i innymi mikroorganizmami. Pszczoły wykorzystują tu właściwości silnie bakteriobójcze i bakteriostatyczne propolisu. Kit pszczeli działa antybakteryjnie, regenerująco, znieczulająco, a także stymulująco na układ immunologiczny. Lecznicze działanie propolisu jest efektem synergistycznym zawartych w nim związków chemicznych. Propolis ma zdolność niszczenia, blokowania bakterii, grzybów chorobotwórczych, wirusów i pierwotniaków. Właściwości farmakologiczne propolisu umożliwiają miejscowe znieczulenie, regulację ciśnienia, wzmocnienie wydzielania żółci, odtruwanie wątroby, leczenie wrzodów, ran. Preparaty propolisowe są dostępne w postaci tabletek, granulatów, nalewek i maści, ale wg. Znajomego pszczelarza aktywnośc gotowych preparatów z apteki nie jest zbyt wysoka. Najczęściej kit pszczeli jest stosowany w leczeniu ran i różnych schorzeń skórnych. Zwalcza gronkowca złocistego, dwoinki kataralne, paciorkowce, niektóre szczepy prątków gruźlicy. Przeciwdziała rozwojowi grzybów drożdżoidalnych, wirusa grypy, zapalenia mózgu, a także niszczy pierwotniaki wywołujące rzęsistkowicę, toksoplazmozę i lambiozę. Używa się go środkach stosowanych przy półpaścu, trądziku, łuszczycy. Łagodzi też ból w przypadku tzw. łokcia tenisisty (bolesne zapalenie mięśni i ścięgien w tej okolicy). Propolis umożliwia szybkie gojenie się sączących się ranach po amputacjach, może pomóc przy złamaniach, uszkodzeniach tkanek chrzęstnych stawów, w przypadku bolesnych pustych zębodołów. Poleca się go również wrzodowcom. Być może nowe badania dotyczące terapeutycznych właściwości propolisu umożliwią zastosowanie go w leczeniu innych ciężkich schorzeń.

Kubuś Puchatek wiedział co jeść 2. Jak zrobić i stosować nalewkę: Nalewka z propolisu (kitu pszczelego): 100g propolisu na 0,5 litra alkoholu ok.70 %. Zalany propolis należy codziennie zamieszać i po 14 dniach przelać przez watkę. Kieliszek do spożywania musi być stały, bo propolis strasznie brudzi. Do kieliszka nalewamy dawkę propolisu i zalewamy wodą. Propolis stosujemy przez 3 miesiące i robimy miesięczną przerwę. U 1% osób nalewka powoduje uczulenie, objawiające się swędzącą wysypką. Należy spożywać należy 15 kropli 2 x dziennie. Rano na czczo i wieczorem przed snem. Nie wiem jakie mogą być maksymalne dawki. Ponoć 50 kropli komuś pomogło na gronkowca (3miesiące stosowania). Nalewki zwykle robi się z 50g kitu pszczelego, zwiększenie ilości propolisu do 100g pozwala zmniejszyć dawkę nalewki a tym samym ilość przyjmowanego alkoholu.

Gość szukamWsparciaIzrozumienia
dziekuje wam bardzo:(