Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umP umP

szampon

Polecane posty

Gość umP umP

mam takie pytanie... dotyczące szamponów. na niektórych stronach z poradami dotyczacymi wlosow przeczytalam ze czeste zmienianianie szamponu jest dobre bo "dostarcza wlosom skladnikow odzywczych ktorych nie dal im inny szampon" a gdzie indziej czytam "zeby szampon dal jakies efekty, nalezy go stosowac jak najdluzej" wiec ktora z tych teorii jest prawdziwa? lepiej czesciej zmieniac szampon czy wrecz przeciwnie ? posrawiam ;)

Gość umP umP
pozdrawiam* ehh ta klawiaturka :P

Gość też mnie to zastanawia
spotkałam się z różnymi opiniami na ten temat,jedni uważają,że szampony trzeba często zmieniać bo włosy szybko przyzwyczajają się do jednego i przestaje on działać,inne zdania są takie,że jednak częste zmiany szamponów nie służą włosom:osama nie wiem jak to w rzeczywistości jest...

Gość auhdushausdhusad

Gość mmmmmmmmmmmn
Kiedys zmienialam szampony czesto i widze, ze to byl blad. Trzeba trzymac sie jednego, od ponad roku stosuje wylacznie jedna game (maska, odzywka i szampon tego samego rodzaju) i w koncu mam takie wlosy, jak trzeba. tak wiec - ja sie przychylam do opcji, ze wlosty nie lubia zmian, ze z szamponami to tak jak z lekarstwami - suplementami diety - zeby witaminy zadzialaly, trzeba je lykac bardzo regularnie i dluuugo... :)

Gość Urola 28
Należy zmieniać szampony co 3-4 miesiące, aby właśnie odżywiały dobrze. Oczywiście nie mówimy tu o jakiejś tandecie z hipermarketu, tylko dobrych odżywiających kosmetykach. Jeśli chcesz dobrze odżywić włosy to polecam Ci serię Jericho (mineralny szampon+ odżyweczka) i jakaś maska błotna, efekt jest rewelacja. Bardzo dobrze nadaje się na zamianę, albo regenereację włosów po szamponach typu hipermarket. ;)

Gość Kalyfka
A masz jakiś link do tych szamponów? Gdzie je dostać? Drogerie, sieć?

Gość Urola 28
Jeśli szukasz Jericho to tylko www.morzeurody.pl . Ewentualnie szukaj u kosmetyczek, albo w salonach SPA, ale to raczej ciężka misja. Sama zamawiam z Morza Urody i naprawdę, można ich polecić. :)