Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bogumiła

Jak się pozbyć nienawiści do teściowej?

Polecane posty

Gość Bogumiła

Gość zmyslona anielica
pokofffaj ja:P

Gość ToJaaaaa
nie da sie!!

Gość dsdsfsdfdsf
Pozbyj sie tesciowej :D nienawisci sama zniknie :)

Gość Josió Wilkupnik
Zabij ją a nienawiść sama odejdzie ;)

Gość nielubię teściowki
ja tez nie lubię swojej "teściowej" piszę w cudzysłowiu bo żyjemy w konkubinacie. nie spotykam się z nią bo nie chcę, i wisi mi to czyją jest matka, mój partner to akceptuje i rozumie. teściowa jest obcą osobą i nikt nie ma obowiązku by utrzymywać z nią kontakt

Gość Bogumiła
Sporo czasu już upłynęło,a nienawiść pozostała bez zmian.

Gość a może by tak

Gość a może by tak
Widzisz, to jest tak. Nienawiść niszczy Ciebie a nie Twoj teściową. Ona może nic sobie z tego nie robi, może nawet nie wie ,że Ty jej tak nienawidzisz a Ciebie to uczucie zniszczy.

Gość jhuyoiuy
a za co ja nienawidzisz?? jesli można spytac bo to jednak istotne

Gość spróbuj irracjonalnie
mów do siebie,napisz na kartce,odwrotność,tego co czujesz: np. lubię ją, skieruj uwagę na jakąś pozytywną cechę jej charakteru, w praktyce-zagadaj do niej na jakiś neutralny,miły temat,tak abyście mogły razem z czegoś się pośmiać, buduj dialog na nowych zasadach

Gość spróbuj irracjonalnie
powód nienawiści jest istotny,łatwiej wtedy można znaleźć antidotum

Gość Bogumiła
Właściwie o mogę powiedzieć ,że przez wiele lat bardzo kochałam teściową ,aż do czasu gdy dojrzałam emocjonalnie i zdałam sobie sprawę z tego jak mną manipuluje i steruje.Wybuchłam i powiedziałam co myślę o tym wszystkim.Była zaskoczona moją reakcją.I wtedy Ona oświadczyła mi ,że mnie nie lubi.Może to śmieszne ,ale teraz oceniam to ,że jest to w pewnym stopniu powodem mojej niechęci do Niej.Nie umiem sobie z tym poradzić i ciągle się tym gryzę,nie potrafię też z Nią rozmawiać jak kiedyś.Co robić nie wiem.

Gość Bogumiła
Proszę o rady.

Gość Bogumiła
Czy nikt nie był w podobnej sytuacji.

"Jak się pozbyć nienawiści do teściowej?" A czy wogóle da się własną teściową nie nienawidzić ???? Nie potrafię sobie tego wyobrazić :D

Gość po prostu wyprowadzic
sie od niej - naprawde teściów można docenić dopiero na odległość gdy sie widzi od swięta.:P

z czasem zobojętniejesz a do uczuć nie da się zmusić, z negatywnymi możesz walczyć skup się na mężu, przecież ona Ci go urodziła i wychowała i tyle, nie poświęcaj jej uwagi żadnej - jeśli zaczniesz o niej myśleć - na siłę zmieniaj temat, nabierzesz dystansu i chłodniej z czasem spojrzysz

Gość kobitka z fiutkiem
nie da się pozbyć nienawiści, dopóki druga osoba się nie zmieni będziemy nosić w sobie to uczucie. Najlepiej ograniczyć kontakty, a już na pewno mieszkać jak najdalej od niej, wtedy uczucie trochę zblednie.

Gość Bogumiła
Dziękuję Wam za odpowiedzi.Tak się składa,że ciągle nachodzą mnie myśli z nią związane.Jest śmiertelnie chora ale czasem mam wrażenie ,że nim zamknie oczy najpierw mnie wykończy.

Gość aga_s
ja również mam ten sam problem... Od kilku lat próbuję walczyć z tym uczuciem, ale niestety bezskutecznie. To jest dla mnie jak obłęd, jednak rzeczy, które ona robi, albo nie robi... powodują, że nienawidzę jej jeszcze bardziej. Ona również mnie nienawidzi i pokazuje to w każdym swoim zdaniu... Ja byłam do niedawna bardzo potulna, ale nie potrafię już wytrzymać.

Gość program.miasto
Szanowni Państwo,Telewizja TVN Style, program „Miasto Kobiet poszukuje odważnych i chętnych do dyskusji kobiet na temat swoich teściowych. Jeżeli masz z nią probelm to jesteś idealną kandydatką. Zgłoś się do nas, a będziesz miała możliwość porozmawiania z innymi kobietami, które mają ten sam problem. Może dowiesz się od nich ciekawych rad jak sobie poradzić z teściową. napisz do nas na maila: karolina.mamiedow@gmail.com

Gość ce
Hej! Ja też nienawidze mojej tesciowej, przyczyna jest prosta stracilam przez nia 60 000 zł a do tego wyrzuciła nas z domu i zostalismy bez pieniędzy i bez dachu nad glową, a to dlatego ze dom w który zostały władowane pieniądze prawnie nalezy tylko do tesciowej, a my nie mamy dowodów na to ze płaciliśmy jej faktury, ot filozofia, zaufanie to glupota.

Gość violo
Kto to napisał że tyle pieniędzy stracił przez teściową. Zabawne. Dojrzały człowiek chce mieszkać osobno i tworzyć osobne gniazdo a nie u teściowej. Zabawne jest winienie teściowej za swoje niedojrzale decyzje. Chyba ze to kobieta samotna jak u mnie od 15 lat. Ile bym dała żeby mieszkać osobno!!!