Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba juz wariatka

Jak przestać się wszystkim przejmować i nie sprawdzać tysiąc razy....

Polecane posty

Gość chyba juz wariatka

... czy wszystko w domu wyłączone... Męczy mnie to bardzo... Cały czas sprawdzam, a to gaz, a to drzwi... :o

Gość ktoś wpadł na pomysł
i wstawił radio i puścił kasetę na której w całości było nagrane papkowanie i uciekł pierwsze minuty kasety były puste aby maił czas na ucieczkę i później odtworzyło się nagrane na kasecie papkowanie. Dlatego mogło powstać tyle groźnych i niebezpiecznych zjawisk. W wyniku dalszego intensywnego papkowania którego źródłem jest radio z autorewersem powstało jeszcze więcej groźnych zjawisk tektonowych. Utworzył się drugi weter oraz kłódki z których zaczęły wychodzić kłótniki, pod weterem wkomponował się zamek fana z którego zaczęła wychodzić fansófka, a koło licznika elektrycznego TEKTON utworzył się flicus który zaczął się intensywnie obracać ruchami tektonicznymi. Weter głośno warczy i wszystko obficie drga, niebieska rurka wychodząca z boliera tak mocno drga, że już nadpękła na spawie. Radio posiadające autorewers chodzi w kółko jest tylko chwila ciszy na kasecie która była zrobiona po to aby osoba, która podstawia i włącza radio miała czas na ucieczkę.

Gość
nerwica natręctw? witaj w klubie dołączam się do pytania - jak nad tym zapanować?

Gość czarny kotekPP
ja tez mam nerwice natręctw, ale troszeczke inna, nie moge przestać sprzątac!!! to jakis horror chodze całymi dniami po domu i sprzątam, piore, odkurzam, zmywam, prasuje itp... to czasem nie daje życ mnie i mojemu partnerowi..

Gość
masakra z tym sprzątaniem... Mam tak, że jak raz coś źle zrobię, o czymś zapomnę - to później stale dręczy mnie przeświadczenie, że muszę sprawdzać...

Gość chyba juz wariatka
neurosa---> jakie Ty masz nerwice natrectw? Ja mam zawsze wieczorem obchod po calym mieszkaniu, wiem ze wylaczylam, ale jak nie sprawdze to nie zasne... Wiesz gaz, woda, swiatlo, kuchenka, okna, itp... O zamykaniu drzwi juz nie wspomne :o katastrofa, ze 3 minuty szarpie za klamke by spokojnie isc do pracy. Myslalam pare razy o tym, by jeden dzien zrobic tak, ze niczego nie sprawdzam, ale jak sama wiesz, ciezko.... Jak sobie z tym radzisz?

Gość chyba juz wariatka
o tym zrobieniu czegos zle, czesto mam tak po wyjsciu z pracy, mam taki rytual, co sprawdzam i jak sie okaze ze czegos nie zrobilam to meczy mnie to dnia az do tej pracy nie pojde :O

Gość
mój obchód obejmuje kuchnię - gdzie sprawdzam kuchenkę oraz drzwi zewnętrzne i okna, zawsze też wyglądam na dwór czy nikt się koło domu nie kręci :( a jak jadę autem to w drodze kilka razy upewniam się czy włączyłam światła no i w pracy - po tysiąc razy sprawdzam daty, terminy, godziny - aby czegoś nie pomylić :o

Gość chyba juz wariatka
neurosa, co na to Twoj maz... Bo wiesz, ja z moim nie rozmawialam o tym problemie, ale pewnie latwo się domyslic, ze os jest nie tak. Zauwazylam, ze jak wychodzimy razem i zamykam drzwi a on jest przy tym, jakos mi lepiej, bo to chyba zasada taka, ze wiem ze on tez byl przy tej czynnosci i jak powie ze zamkniete to jest mi OK.... Myslalas o psychologu (psychiatrze?)

Gość
cóż... :) ja mam jednak nadzieję, że się od tego \"odzwyczaję\", tym bardziej, że moja rodzina nie zaakceptowałaby gdybym poszła do z tym problemem psychologa... mąż olewa sprawę, że tak powiem i nie przejmuje się moimi lękami - ewentualnie coś tak mruknie, że jest ok ale nie ruszają go te moje nocne wędrówki

Gość chyba juz wariatka
Powiem Ci pare razy zasnelam bez sprawdzania wszystkiego i jakos przezylam :D Swoja droga meczy mnie to, bo cos w srodku nie daje skonczyc tego sprawdzania

Gość
Dokładnie tak jak mówisz - jeden raz da się jakoś przeżyć ale czasami jakiś wewnętrzny przymus skłania mnie do ponownego sprawdzania i tak po kilka razy :o kładę się do łózka - znowu wstaję i ten sam rytuał :)

Gość chyba juz wariatka
Wydaje mi sie ze z tym trzeba nauczyc sie zyc... i miec nadzieje, ze nie bedzie gorzej....