Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasienka222

Dlaczego ciasto nie wychodzi???

Polecane posty

Gość kasienka222

Mam pytanie odnośnie pieczenia ciast. Już ktorys raz z rzedu moje ciasta (wszelkiego rodzaju) opadaj i wychodza bardzo niskie ;/ Zauwazylam, ze w durgiej fazie pieczenia opadaja. Prosze Was o rady na to aby ciasto wyszlo wyrosniete ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie trząść piekarnikiem i nie zagląać do środka dobre foremki , z czarnego materiału

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasienka222
Własnie dzisiaj nawet nie zajrzalam a i tak sernik opadl po 35 minutach ;/ Moze to chodzi o temperature pieczenia??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasienka222
Firankazwarszawy - ok z tym sernikiem ale co z babka, szarlotka, orzechowcem? :) te po porostu wczesniej robilam i efekt wizualny w postaci duzego ciasta = zaden ;/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiecej jajek
i przesiana maka , może odrobina proszku do pieczenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jacobs
Moze wkladasz ciasto do zbyt dużej formy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość albo do zimnego piekarnika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×