Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karolinka1983

Starania-jakie badania?

Polecane posty

Hej, staram się prawie dwa lata o dziecko i nic. Poszłam do lekarza, chciałam badania zrobić a on, że nie, i przepisał mi CLO. Zmienię lekarza, ale chciałabym wiedzieć jakie badania powinnam zrobić? Na pewno hormony, ale jakie? I co poza tym? Mąż przebadał nasienie i jest ok.

Badanie hormonow w poszczegolnych dniach cyklu : w 3 dc LH, FSH, estrogeny w ok 8 dni po domniemanej owulacji progesteron, estrogeny obojetnie kiedy : prolaktyna, testosteron, TSH, dobrze tez zrobic na czczo cholesterol i torjglicerydy, glukoze, Przed braniem clo nalezaloby rowniez sprawdzic jajowody - czyli badanie hsg. To tak ogolnie o tych badaniach, mam nadzieje ze niczego nie zapomnialam. Ale poszukaj kompetentego lekarza, bo ja starcialam kilka lat, zanim sie przekonalam, ze zwykly gin, ktory przepisuje leki bez badan jest do niczego. Moja gin tez kazala nam zrobic mezowi badanie i dala mi clo...ktore na mnie nie dzialalo, ale o tym przekonalam sie juz duzo pozniej. W koncu przyznalam sie sama przed soba, ze jestem nieplodna i udalam do kliniki nieplodnosci - tam po 4 miesiacach zaszlam w ciaze, po uprzedniej 5 letniej tulaczce po ginach-nieginach :o Powodzenia.