Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedlugo mamusia

kwestia pieluch - jendorazowe czy wielorazowe

Polecane posty

no dajcie spokoj z takimi tekstami. bo cie nie stac. to ze laska woli zaoszczedzic i wydac kase na cos innego to od razu ze biedna :/

ciekawe czy taka bogata jest ta co się odezwała?? albo poprostu bezmyślna. Pierwsze myśl a póżniej pisz a nie na odwrót

Gość po prostu oszczedzasz na
dziecku

dziecko jest czyste i nie odparzone,a Ty wywalisz nogi i leżysz dwa razy dziecku pampersa dziennie zmienisz,oszczędzasz na lenistwie

Gość po prostu oszczedzasz na
a własnie sie mylisz zmieniałam dziecku pampersa min co 2 h

a ja tetrę co 20-30 minut i jest mi z tym dobrze,pampersów w zapasie mam zawsze 5 paczek więc widocznie mnie stac,ale ja nie lubię siedziec i gabic się w tv non stop albo w kompa więc nic mi się nie stanie jak wypiorę pieluszki i dziecko w niej się lepiej czuje a nie jest zamnięte przez dwie godziny

Gość mama filipa
justysia pierdzielisz jak potłuczona!! 5 paczek masz w zapasie!!???????? a po jaka cholera??? ja uzywa papersow i do głowy by mi nie przyszło miec w ZAPASIE ICH 5 PACZEK!!!! Przeciez zanim bym doszła do piatej paczki to juz by maly wyrósł z tego rozmiaru.

Gość mama filipa
no to tym bardziej bez sensu bo po co miec w zapasie 5 rozmiarów ?? np rozmiar który bedziesz uzywała za pół roku.. po co? no ale moze masz zapędy na magazyniera ;) a jak ci sie skoncza te w najmniejszym rozmiarze a bedziesz potrzebowala jeszcze? bedziesz musiała isc i dokupic a tymczasem 4 paczki za duzych beda lezaly w domu całkiem niepotrzebne, jak dla mnie głupota :o chociaz i ta nie wierze w te 5 paczek - tak sie tylko chcialas popisac, ze cie stac ;)

oj nie bądż już taka mądra,oczywiście że mam 5 paczek,4 jednego rozmiaru a 5 paczkę większego rozmiaru,a nikt nie każe Ci wierzyc :) stac mnie ale potrafię oszczędzac a nie wyrzucac kasę w błoto i oczywiście dziecko czuję się w pieluszkach lepiej

Gość mama filipa
no i własnie wyrzuciłas pieniadze w błoto, 4 paczki to ok 2 miasiace uzywania tylko pampersów, a Ty przeciez uzywasz ich tylko "awaryjnie", wiec to jakies pół roku conajmniej, czyli pewnie ze 2 paczki wyrzucisz bo dziecko wyrosnie ;) o i widzisz jaka jestem madra :D

moje dziecko ma 4,5 miesiąca waży 6,5 kg a pampersy są od 4-9 kg więc uwarzam że napewno je wykorzystam bo tetry nie używam 7 dni w tygodniu

Gość mama filipa
w paczce nie ma 28 sztuk tylko 80, chyba że jakieś mini-paczki kupujesz :) dwie paczki w miesiącu to ok 160 szt dzieląc to na 30 dni to ok 5,5 pampersa dziennie, mi wychodz teraz ok 6 dziennie więc prawie mi sie udało strzelić, że na dwa miesiące ;) a na te kg to nie ma co patrzeć, dwójki są niby 4-6 kg a mój 5 kg syn już w nie nie wchodził, znaczy się miał "biodrówki" Dobra nie nakręcajmy się już, tak tylko żartuje bo zadziwiły mnie okrutnie te 5 paczek w zapasie (tym bardziej używając wielorazowych), ale jak dla mnie to możesz sobie nimi nawet dom ocieplić ;) i nic mi do tego proponuje zawieszenie broni, to dla Ciebie w ramach pojednania 🌻 ;)

ok to moje drugie dziecko więc wiem jak to jest z zapasami,nigdy nie wyrzucałam :) domu też nie ocieplałam

Gość do justysi 23
jest liczba 23 w twoim nicku to twoj wiek wcale sie nie dziwie ze jeszcze takmalo wiesz o zyciu

Gość a ja powiem
zawsze używałam jednorazowych pieluch. moje dzieci nigdy nie miały odparzeń. a pieluchy wielorazowe nie gwarantują szybszej nauki korzystania przez dziecko z nocnika. moja siostra próbowała zakładać swojemu synowi tetrówki w tym celu i mały mógł biegać pół dnia z kupą i mu to nie przeszkadzało. wszystko zależy od dziecka. fajne te wielorazowe, ale jak moje dzieci się rodziły to ja o nich nie słyszałam (może i były, ale nie interesowałam się tym). mimo wszystko, gdybym jeszcze raz miała wybierać, wybrałabym pampersy. a do wypowiedzi w stylu: wasze matki używały tetrowych - a jakich miały używać? moja mama powiedziała, że gdyby miała wtedy dostęp do jednorazowych to też by ich używała.

Gość jak dla mnie..........
justysia jaka ty szkole skonczylas? :D twoj nick i sposob wypowiedzi sugeruje jakas szkole specjalna :D

Gość autorkajjj
jak tak czytam wypowiedzi tej calej Justysi to po prostu smiac mi sie chce ze ktos moze byc tak glupi i w dzisiejszych czasach uzywac tetry. :D Ja tez zakladalam malemu z poczatku pieluchy tetrowe to myslalm ze oszaleje ; codziennie pranie, suszenie , skladanie. Nie wiem gdzie tu jakas oszczednosc jest. Ale wiecie co , znam taka matke podobna z pogladami na temat pieuch , ma 2 dzieci ro po roku i uzywa tetry bo uwaza ze to oszczednosc a nie bierze pod uwage pradu , proszku ani zuzycia pralki. No ale ona oszczedza :O Jeszcze w ramach tej oszczednosci dawala dzieciom mleko krowie od 2 miesiaca zycia. :O :O :O Wiec same widzicie ze takie GLUPIE matki istnieja naprawde. Ostanio czytalam topik gdzie justysia chwali sie ze jest matka polka bo karmi piersia i pewnie tez dlatego ze stosuje tetre.

Gość autorkajjj
i jeszcze to ze ma 5 paczek pampersow :D ty sie justysia powinnas na glowe leczyc. :D bo mowisz jak potluczona.

Gość niedlugo mamusia
dzewczyny i znow sie zaczyna.... trache tiolerancji nikt tu nie atakuje deziewczyn ktire uzywaja pampersow wiec nie atakujcue tez nas ktore uzywamy wielorazowek- anawet i tetry-! przeciez po pampersy tez musisz jrchac do sklepu i je kupic plus kupic wieksza ilosc workow na smieci i czesciej wynosic na smietnik a to jes strata czasu wieksza niz w lozenie do pralki pieluchy i zalozenie jej potem dziecku

wiecie co to jest poprostu chore ja nie atakuję nikogo,ktoś urzywa pampersów proszę bardzo jego sprawa,karmi butlą to też jego sprawa i to nawet jeśli daje mleko krowie i też nic nam do tego. Rób tak jak uwarzasz najlepiej a nie oceniasz z góry

Gość a ja powiem
umówmy się, ze nikt nie jest głupi. każdy ma swoje racje i ma prawo postępować jak mu wygodnie. i nie obrzucajcie epitetami kogoś, bo myśli inaczej (nawet jak to trochę infantylne).

Gość wigaj
Witam serdecznie,przegladałam wiele ofert w poszukiwaniu najlepszego rozwiazania dla pieluchowania malenstwa,ale jednak zdecyduje sie na jakies pampersowate,po prostu nie stac mnie na zakup kilku pieluch wielorazowych,gdzie jedna bagatela kosztuje nawet 80zł,najtańsza to ok 30zł ,a jedna jak wiadomo nie wystarczy,porzeba przynajmniej z 10 na start , liczac 5 dziennie,bo kiedy upiore te 5 zabrudzonych o beda schly ponoc dosc długo.Pranie do tego każdego dnia,nie co 2-3 bo braknie tych pieluch.Myslałam nad tym ,ale to jest raczej dla tych bardziej zamoznych ludzi.Potrzeba specialny proszek dla niemowląt-dla prania ciuszków dzieciecych tak duzo sie go nie zuzywa bo prac mozna co 2-3 dni.Do tego zuzycie prądu i wody ,to nie jest tani koszt.Chcąc nie chcąc wybieram pampersy,nie sa tez tanie ale po przeliczeniu raczej taniej wyjdzie niz wielorazowe.Jesli zajdzie potrzeba i braknie kasy na pampersy zawsze bedzie pod reka kilka tetrowych . Pozdrawiam

Gość wigaj
Ps:do wielorazowych sa potrzebne też jakieś wkłady i otulacze,tak wyczytałam,a to juz tez sporu dodatkowy koszt,wklady jednorazowe też sie wyrzuca na śmieci o ile mi wiadomo,nie śa za darmo,więc raczej odpada.

Gość do wigaj
poczytaj sobie topîk masz wyliczenie ile co kosztuje wielorazowe nawet z praniem wychoidza duzo taniej!oi srednia za koszt tygodniowej paczki pampersow masz jedna wielorazowke mozesz kupowac pojedynczo po 2 miesiacach liczac 1 pieluszke kupiona na tydzien masz komplet ktory bedziesz uzywac przez 3 lata

Gość wigaj
to znaczy mam zaczynać od jednej pieluchy?,raczej nie spełni swojej funkcji. Ja na tydzień za pampersy zapłace jakieś 35 zł nie mówie o orginalnych, nie jestem wybredna.Więc zebym co tydzien kupowała po 1 pieluszce i to z wysyłka bo gdzie indziej jak nie przez internet,do tego duże koszty wysyłki ,trzeba miec na to kasę.

Gość wigaj
Wcale nie jestem przeciwniczka wielorazowych ,ale mnie na to nie stać żeby zainwestować na raz tak duzo w same pieluchy ,a gdzie reszta wyprawki?