Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

salsakatarinka

!!!! LEKTOR !!!!

Polecane posty

Właśnie widziałam. Piękny film, ale nie potrafię odnaleźć jasnego morału czy przesłania. Kate Winslet do prawdy urzekająca w swojej kreacji, myślę że to ciężka rola dla niej samej. Dobrym pomysłem moim zdaniem jest brak ciągłości w czasie, ciekawy zabieg. Nie potrafię wczuć się w jeden z problemów który porusza, ponieważ to już nie moje pokolenie. Niestety był to dla mnie zły wybór na dzisiejszy wieczór, chciałam coś pokroju \"Czekolady\", pełnego natchnienia i lirycznej wiary w lepsze jutro. Jakie są wasze opinie? Jest to złe określenie, ale czy podobał wam się?

Gość fanka malibu.
też dzisiaj oglądałam. płakałam jak głupia. zauroczyła mnie niewinność tego tego chlopaka jako 15latka. ogolnie film mi sie podobał. widziałam też dzisiaj "chłopiec w pasiastej piżamie" i nie wiem który lepszy.

O dokładnie - niewinność chłopaka. Zdumiewajacy jest dla mnie również fakt że wybór dokonany w wieku lat 15 daje o sobie znac przez całe życie i praktycznie uniemożliwa bycie szczęśliwym.

widzialam ten film 2 tyg temu..... Jaki moral jest tego filmu? Mysle ,ze jest ich wiele. Chodzi chyba o to, ze glowna bohaterka bedac strazniczka w Auschwitz popelniala straszne czyny w imie poswiecenia dla pracy - nie byla zbyt rozgarnieta, nie potrafila czytac, wierzyla ,ze to co robi jest sluszne- za oddanie przyszlo jej zaplacic wysoka cene. Chwytliwe jest to ,ze nie zachowala sie jak tchorz i przyjela cala wine na siebie - a ten jej kochas podczas procesu zachowal sie jak ostatnia menda...znal prawde a pozwolil skazac ja za wine wszystkich strazniczek. Najfajniejszy jednak jest motyw zamilowania \"strazniczki\" do literatury i determinacja jaka sprawila, ze sama po tylu latach nauczyla sie czytac.... :)

Gość fanka malibu.
zachowal sie jak medna, ale jak ona sie zachowala? jak on sie przez nią czuł jak go zostawila. byl w niej tak zakochany. swoją drogą - fajniutkie miał oczy. tak na nią patrzył.. chyba jestem chorą romantyczką :/

Gość bimbalek to znowu ty
a jak wy byscie sie zachowali jakbyscie sie dowiedzieli nagla ze wasza milosc jedyna i najwieksza zabijala ludzi w obozach koncentracyjnych ? on studiowal prawo....

ale on chciał powiedzieć prawde, tylko nie zrobił tego z szacunku dla niej samej, bo ona wstydziała się tego że nie umie czytać i pisać tak bardzo że wolała trafić za to do więzienia. Swoją drogą ciekawa rozbieżnośc w karach - te pozostałe panie dostały po 3 lata. Ona dożywocie. Smutny film. Całe życie nieszczęśliwe, nieudane małżeństwo, wszytsko przez wydarzenia z 15 roku życia. Istne piętno. Moim zdaniem z jego strony to nie była miłośc, tylko jakaś fascynacja.

Gość Brak pomyłu na nicka
Dla mnie film trochę zbyt płytki, "jednowarstwowy", za mało głębi, emocji jak na taki temat. Nie polecam.

Gość a ja wlasnie obejrzalam
film piekny

Gość mnie tez sie ten film
nie podobal :o

Gość campari34
droga do szczęścia oglądałam z KATE WINSLET to jest dopiero superowy film

Gość pieeeekny film
bardzo podobal mi sie ten aktor- bardzo ladnie gral.... buedy wykolejony przez zycie chlopak nnie byl szczesliwy tylko dlatego ze uprawial sex tzn zakochal sie w zlej kobiecie