Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słoonczko zgasło

pomóżcie proszę MAM DOŚĆ

Polecane posty

Gość słoonczko zgasło

wszystkiego i wsyztkich, siedzę i płaczę cały dzień :( czuję jakąś taką pustkę. skończyłam dobre studia...jednak nie mogę znaleść pracy ;/ bo niby kryzys i nie potrzebuja...a przeciwnie zwalniają... czuję się beznadziejna...ze zmarnoalam 5 lat zycia, ze nic ciekawego nie zrobilam....nie wiem co dalej...spanie do 10 ma swoje uroki ale na dluzsza mete rodzi sie pustka, z ktora nie kazdy umie sobie poradzi. jak ja teraz :(

Gość kononowicz na wygnaniu
hej ja skonczylam rowniez dobre studia, w PL nie moglam znalezc pracy w zawodzie, moglabym pracowac w ramach stazu w szpitalu za 600 zl, jestem fizjoterapeutka, magistrem. no wiec wyjechalam do DE, jezyk znam perfekcyjnie, uznalam dyplom i zalozylam wlasna dzialanosc. nie pracuje niesttey jeszcze w szpitalu, choc chcialabym bardzo, prywatnie wyszukuje pacjentow i uszczesliwiam ich masazem i terapia manulana bo skonczylam dobry kurs za 8 tysi w Polsce, za pieniadze, ktore tutaj zarabialam na poczatku tylko masazami albo jako opiekunka osob starszych-nie od razu Rzym zbudowano. w PL skazana bylabym tylko na frustracje z braku pracy. nie mozesz gdzies wyjechac?

Gość słoonczko zgasło
nawet bym chciala... ale znajac zycie..ciezko by bylo. musze miec w okol siebie ludzi, ktorym musze sie wygadac pocieszyc...choc jedna osobe. chcialabym wyjechac do wawy...jednak powiedziec powazne 'A' jest bardzo trudno ;/ wiem ze sie pewnie rozczulam.ale zle mi dzis :(

Gość słoonczko zgasło
:(

a nie mozesz jako aupair wyjechac np do usa , anglii albo niemiec? zrob cokolwiek, prosze. nie lam sie, wiele osob nie moze znalezc pracy w zawodzie, wielu sie frustruje z tego powodu, wazne aby wziac sprawe w swoje rece, nie mozna oczekiwac czasem od razu cudow ale wazne, ze sie cos robi. moze zapisz sie na jakis kurs jezykowy i potem wyjedz?

zacznij czytac ksizki, ktore traktujao filzoficznym postrzeganiu zycia, znajdz dobre strony swojej sytuacji!!! sa takie na pewno!!! postanow sobie chociaz, ze jakis czas poswiecisz np dbaniu o super figure-zacznij biegac, dbaj o siebie, ruch powoduje dobry humor-zaczniesz zauwazac roznice, gwarantuje!!! wez sie za siebie, szkoda zycia!!! za 10 lat bedziesz 10 lat starsza, nie czekaj na cud, sama go mozesz zdzialac, teraz jest teraz, korzystaj z tego czasu!!!

Gość słoonczko zgasło
dziękuje ci za mile słowa. jestem architektem. aby moc podpisywać się przy projekcie wlasnym nazwiskiem i uprawiać tak zwany wolny zawód na własną rękę muszę odbyć 2 letnia praktykę w biurze. bez tego - nic swojego. a bardzo bym chciała ludziom wnętrza dekorować. dekoratorstwo niby można bez uprawnień - ale nikt nie chce architekta bez doświadczenia... jeśli biegam dbam o siebie...mam wrażenie ze marnuje czas...;/

Gość słoonczko zgasło
:(

Gość przykro miiiii
ale weź się w garsc!

Rozumiem cie, ale az sama nie wiem, co powiedziec. Ja niby mam prace, ale nie w zawodzie, ktory chce wykonywac, niestety. Rozumiem Twoj bol :( Ale glowa do gory :) Po nocy zawsze jest dzien :)

Gość madera nr 1
Jesteś słaba i nigdy w życiu nie musiałaś o nic walczyć. Poszłam szukać pracy, trafiłam na dystrybutora kosmetyków.Wielu ludzi wycofało się bo umowa zlecenie itp a ja sie zgodziłam bo nie miałam wyjścia i mam samochód służbowy, laptopa, zarabiam od 5 tys wzwyż. Kosmetyki do salonów urody, klubów fitness itp

Gość a ja myślęeee
zrob sobie staż :)

Gość a ja myślęeee
może cię przyjmą w tej samej firmie, kto wie?

Powinnaś spróbować czegoś nowego. Zastanów się jaki udoskonalić swoje wykształcenie tak żeby łatwej było Ci znaleźć pracę w której wykorzystasz swoje wykształcenie :) Może naucz się jakiegoś języka, w szkole axon dają certyfikat po kursie, takie coś może Ci pomóc w znalezieniu pracy :) Możesz wybrać jakiś niepopularny język i gotowe ;)