MjakMagda 0 Napisano Marzec 29, 2009 Witam Was bardzo serdecznie . Mam pewien problem dotyczący spóźniającego się okresu . Mam 17 lat i współżyłam z chłopakiem z którym jestem już 2 lata . Okres mam jeszcze nieregularny zawsze miałam około 20 - 27 nieraz nawet miałam w następnym miesiącu na samym początku , czyli 2-4 dzień ale miałam tak tylko raz . W tym miesiącu powinnam już dostać okres , ale go jeszcze nie ma co prawda miałam wszystkie dolegliwości tzw \" złych dni \" zmienny nastrój , ból podbrzusza , i nabrzmiałe i obolałe piersi .Nawet miałam plamienia . Jednego dnia miałam plamienia krwi a później przez 4 dni miałam śluz koloru kawy z mlekiem . Kochałam się ze swoim chłopakiem 2 tyg temu ale muszę tu dopowiedzieć , że był to stosunek przerywany . Strasznie boję się , że niestety mogłam zajść w ciąże Kocham swojego chłopaka i zdecydowaliśmy się na współżycie, ale teraz chyba żałuję tej decyzji . Bardzo proszę o komentarze co na ten temat myślicie . Z góry bardzo dziękuję . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karolinkaM...87 Napisano Marzec 29, 2009 myślę, że jedynym rozwiązaniem będzie test ciązowy. Skoro masz niereguralne cykle to nic zabardzo nie da się ustalic.. Obserwowalas sie przez caly cykl? jesli tak to moze pamietasz czy w tym dniu mialaś sluz plodny itp?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość yyyyyyyyy Napisano Marzec 29, 2009 Jezeli ktos decyduje sie na współzycie to powinien zdawac sobie sprawe ze moze począc dziecko!!!! Dlaczego sie niezabezpieczyliscie chocby prezerwatywą??? Jak mozna byc tak nieodpowiedzialnym?! Chcesz byc matka w tak młodym wieku?! Zastanów sie dziewczyno co ty wyprawiasz! Sory ale nierozumiem jak mozna byc tak głupim, jest mnóstwo wpadek przy przerywanym! Nie pozostaje ci nic innego jak test ciązowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MjakMagda 0 Napisano Marzec 29, 2009 Kiedy najlepiej zrobić taki test ??? I czy będzie wiarygodny . Strasznie się boję ze względu moich \" niewyrozumiałych rodziców \" Chłopak ma pracę i zapewnioną przyszłość o to się nie boję ale o rekację rodziców :(:( PROSZE POMOŻCIE !! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karolinkaM...87 Napisano Marzec 29, 2009 najwczesniej 14 dni po stosunku. ale wiarygodniejszy bedzie test z krwi beta HCG. Da Ci 100% pewność. ja sama kiedys mialam taką sytuacje ale udalo mi sie, że dostalam okres. Tobie tez się moze uda.. okres moze sie spozniac z wielu powodow jesli sie tak stresujesz to ze stresu jak najbardziej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tradycjonalistka Napisano Marzec 29, 2009 Już możesz zrobić test,skoro twierdzisz,że już powinnaś mieć okres.Po terminie spodziewanego okresu na pewno będzie wiarygodny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamsi kamsi kamsi kamsaaaaa Napisano Marzec 29, 2009 jesli wspolzylas z chlopakiem 2 tyg temu mysle ze juz mozesz zrobic test. lepiej zrobic i sie upewnic moze niepotrzebnie sie stresujesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość yyyyyyyyy Napisano Marzec 29, 2009 jezeli od stosunku mineły dwa tygodnie to mysle ze test mozesz zrobic juz. Idz do apteki i zapytaj farmaceute. Popros po prostu o test ciązowy, jesli zapyta jaki to powiedz ze taki jaki jego zdaniem jest najlepszy i juz. Mozesz tez zrobic badania z krwi betahcg. daje 100% pewnosc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość joojjjj Napisano Marzec 29, 2009 ja ci się spoźnia to zrób już - ale koniecznie z porannego moczu i wg wskazówek na ulotce.. ja myśle że prawdopodobieństwo ciąży jest choć niewielkie - ale dwa tyg temu to wypadały by ci płodne dni więc mogło się coś zdarzyć.. i z drugiej str jesteś nieodpowiedzialna - powinnas choć troche znać się na obserwacji cyklu i niedopuściuć do seksu bez gumki w dni płodne!! ale nieczuj się winna tylko ty bo tak się zwala na kobiety że to ona niepatrzy na cykl, niedba, niełyka tabletek a ja bym była wkurzona na faceta - to on powinien miec gumki i niedopuścić do takiej sytuacji i liczyc się z konsekwencjami... Ale jak facet ma prace i jesteście już troche ze sobą to połowa sukcesu.. rodzice pewnie byliby w szoku ale jakoś by to przyjęli a najważniejsze że oparcie w facecie by było Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamsi kamsi kamsi kamsaaaaa Napisano Marzec 29, 2009 polecam pro test jest na prawde wiarygody. a co do faceta to dobrze ze masz w nim oparcie ale tak na prawde wszystrko wyszlo by w praniu.nie jedna tak mowila.przykre ale prawdziwe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MjakMagda 0 Napisano Marzec 29, 2009 Niestety człowiek uczy się na błędach :(:( Nie martwię się w tej chwili nawet o szkołę , bo szkołę w późniejszym czasie się zaliczy , ale jeśli jestem w ciąży to niewiem jak powiem to rodzicom . :( Tata zwłaszcza potrafi być mściwy jeśli mam 17 lat to może zgłosić , że to jest gwałti oskarżyć mojego chłopaka ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeetam Napisano Marzec 29, 2009 mógłby zgłosić gdybyś miała lat 15, bo wtedy byłoby to przestępstwo według prawa. Natomiast 17 latka w myśl prawa jest dorosła w sprawach seksualnych :) To, że głupiutka i mysląca o zabezpieczeniu po a nie przed, to już zupełnie inna sprawa :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MjakMagda 0 Napisano Marzec 29, 2009 Właśnie po a nie przed!! No ale najlepiej zawsze zwalić winę na kobietę :D:D:D Można się przyzwyczaić :D pozdrawiam serdecznie , jeśli ktoś chcę się wypowiedzieć proszę bardzo :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeetam Napisano Marzec 29, 2009 niestety tak to jest urządzone, że to kobieta zachodzi w ciążę a nie facet i dlatego "winę" zrzuca się na kobietę, jako że ona jest bardziej zainteresowana tym, czy chcę już byc mamą czy nie :) Teoretycznie oboje są odpowiedzialni, ale na ogół facet i tak posądzi kobietę o to, że go "wrobiła" bo zgodziła się na seks bez zabezpieczenia... Przykre to, ale prawdziwe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość abcabc Napisano Marzec 29, 2009 niestety dlatego dziewczyny ktore nie chca jeszcze dziecka ZABEZPIECZAJCIE sie!!! ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MjakMagda 0 Napisano Marzec 29, 2009 Facet to facet . Mam nadzieję że będzie wszystko okey . Chłopaka mam akurat odpowiedzialnego no ale wszystko wyjdzie w praniu jak to będzie .A z domu to na bank będę wyrzucona prZez rodziców i będę musiała zamieszkać z chłopakiem . No ale nie myślę narazie o tym mam nadzieję , że dostanę okres . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamsi kamsi kamsi kamsaaaaa Napisano Marzec 29, 2009 autorka jest jeszce mloda i glupiutka.zaloze sie ze to jej facet nalegal zeby bez a ona w obawie ze go straci zrobila tak jak chcial. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Assiii 0 Napisano Marzec 29, 2009 Magdo rozumiem że się boisz praktycznie żadna z nas nie jest w stanie powiedzieć jakie jest prawdopodobieństwo, bo masz nieregularnr cykle. Najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji napewno będzie test. W sumie mogłaś mieć dni płodne ale też nie musiałaś prawdą jest że stosunek przerywany nie jest żadnym zabezpieczeniem. ale z drugiej strony to okres może sie zwyczajnie spóźnić a stres jeszcze to wydłuży. Jeśli mogę zapytać to ile lat ma Twój partner? Skoro się boisz by Twój ojciec nie oskarżył go o gwałt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MjakMagda 0 Napisano Marzec 29, 2009 ŻE go stracę to może nie jestem z nim 2 lata :) Ciekawość mną pokierowała :) i żałuję bardzo się kochamy to była nasza decyzja "NASZA" :) Więc jeśli coś będzie to będziemy musieli razem sobie z tym poradzić . Jestem świadoma konsekwencji tego . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MjakMagda 0 Napisano Marzec 29, 2009 Nie wstydzę się jego wieku hehe napewno nie ma z 40 lat :) Ma 20 lat . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamsi kamsi kamsi kamsaaaaa Napisano Marzec 29, 2009 3mam kciuki i zyczE cI JAK NAJLEPEIJ ALE PAMIETAJ tak na prawde nie znasz nikogo dobrze i nie wiesz jak facet zachowa sie w takiej sytuacji.znam wiele dziewczyn ktore ufaly i podobno znaly facetow a potem.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MjakMagda 0 Napisano Marzec 29, 2009 Może masz i tu rację , ale napewno nie zostawi mnie samej napewno będzie załamany jak ja no ale jeżeli będzie dziecko to trzeba sobie poradzić rozmawiałam z nim jest teraz przy mnie no ale róźnie to bywa . Mam nadzieję że będzie tak jak ja chce :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamsi kamsi kamsi kamsaaaaa Napisano Marzec 29, 2009 i tego Ci zycze.ale dobrze Ci radze zrob test po co masz sie stresowac niepotrzebnie.skoro mialas juz dostac okres mozesz smialo robic . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Assiii 0 Napisano Marzec 29, 2009 Magda pytałam tak po prostu , bo wiem że miożna mieć starszego partnera od siebie. Samam mam takiego który jest ode mnie 10 lat starszy i co z tego tutaj nie chodzi wiek a o dojrzałość. Życzę Tobie żeby wszystko ułożyło sie po Twojej myśli. :))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MjakMagda 0 Napisano Marzec 29, 2009 Sluchajcie zrobiłam test i wyszla mi jedna kreska także miejmy nadzieję , że będzie dobrze dla pewności zrobię jeszcze jeden za tydzień . Dzieki za komentarze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość abcabc Napisano Marzec 29, 2009 Super ze wszyla jedna kreska! mam nadzieje ze okres dostaniesz na dniach:)) a co przerywanego to ja jakis czas tez ta metdoe stosawalam ale wiem ze to nie jest zabezpieczenie, moze pomysl o tabletkach to fajna sprawa sama stosuje je juz jakis czas -chociaz mam tez i schyzy:0 ale super ze jest jedna kreska:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MjakMagda 0 Napisano Marzec 29, 2009 No jezeli jedna kreska to super :D mam nadzieje ze test nie klamie tylko dziwie sie czemu okresu nie mam moze niedlugo bedzie dla pewnosci zrobie jeszcze jeden . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MjakMagda 0 Napisano Marzec 29, 2009 Cieszę się , że na teście wyszła mi 1 kreska ale boję się że te testy kłamią jakie macie opinie na ten temat ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MjakMagda 0 Napisano Marzec 31, 2009 Jeżeli ktoś to czyta to chę napisać , że dostałam miesiączkę i do tych dziewczyn które uprawiają seks bez zabezpieczenia ZABEZPIECZAJCIE SIĘ :):) Teraz stałam się mądrzejsza . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość waniliaPyszna Napisano Marzec 31, 2009 no to super:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach