Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problema

wiem że to GŁUPIE PYTANIE

Polecane posty

Gość mam problema

ile macie zebów w dolnej szczęce ??

Gość wezwijcie lekarza
w dzień czy w nocy? ;-)

Gość mam problema
nie pytamm czy wszystkie czy nie tylko o ilość bo nie wiem ile powinno być , tak sie zastanawiam bo mam pewne obawy. wiec ile ? chodzi o ilość sztuk;p

Gość mam problema
łoooo to dobrze:) bo ja tez mam 14 i siódemki nie są do końca wyrośnięte i boli mnie bardzo za siódemką jedną i myślalam że mi ósemka idzie;)

Gość mam problema
a ile masz lat gigana;)

Ósemki? Chyba już więcej zębów być nie powinno..ja mam 31 lat i myślę, że wszystkie zęby, które powinny wyrosnąć już mi wyrosły ;)

Gość no właśnie charakterystyczny
na ogól wszystkie zęby dorosłego człowieka, to 32. Czyli 16 na górze i 16 na dole. Ósemki potrafią nawet do 30 wyrastać :)

Gość mam problema
chyba niektórym ludziom rosną ósemki;)

Giganna, no ósemki, ósemki. Tak zwane zęby mądrości. Wyrastają mniej więcej do 25 roku życia. Odpowiadając autorce - ja mam 15, mam jeszcze prawą ósemkę.

Gość mam problema
weź nie strasz z tymi ósemkami bo mi sie ledwo siódemki w buzi zmieściły :(

nie straszę. Jak mi wyrastały w 27 roku życia, to szczękościsku dostałam i musiał stomatolg naciąć dziąsła, żeby przestało boleć i pomóc im wyjść...

Gość mam problema
a własnie z pol roku temu robilam zdjecie rtg i byly tam jakieś zalążki :O chyba mnie czeka chirurgiczne usuwanie:O

Nikt nie straszy, tylko przedstawia fakty :) Ósemki powinno się wyrywać lub wycinać, bo mogą przesunąć zęby, które już są no i bardzo szybko się psują. Mi wyrosły 3 ósemki do 25 roku życia, 2 już mi usunięto. Tę trzecią też pasowałoby zlikwidować :)

Gość mam problema
ja miałam usuwane migdałki i miałam po tym szczękościsk a teraz własnie tak samo sie czuje:O co mam zrobic:(

Gość mam problema
a bolało cię usuwanie?

To co jeszcze ósemki mi wyrosną!!?? W moim wieku? A gdzie one tam się zmieszczą..ło matko...;)

Nie bolało, bo było znieczulenie. Ale potem bolały dziąsła, jakby nie było dziury zostały po zębach, no i swędziało od szwów. Ale dało się znieść, miałem jakiś żel i ketonal na ból.

Giganna, Tobie już raczej nie. Wyrastają do 25 czy 30 roku życia, więc już przekroczyłaś granicę ;)

Gość no co ty nie wiesz
Ja niestety juz nie wszystkie tzn tyle ile powinno być (16 chyba) - 1 usuniety i to wcale nie ósemka a szóstka. W wórnej szczęce nie mam czterech w tym obu ósemek :D .

Gość mam problema
spoko jak migdałki przeżyłam to to też bo powiem wam ludzie ze od "wyrywania" migdałków nie ma gorszego bólu;)

Gość wyrastają w różnym wieku
nie jest tak, że 30 lat i już nie wyrosną. tak samo jak nie ma konieczności wyrywania ósemek gdy stoją ładnie w łuku i mają podporę naprzeciwległego zęba oraz gdy są względnie zdrowe - leczenie kanałowe ósemek to hardcore:D

Gość mam problema
heheh ja w górnej nie mam czwórek:P

No właśnie doczytałem w necie, że mogą wyrastać i w wieku 40 lat. Także jeszcze może mi wyrośnie ta jedna hehe. U mnie wszystkie rosły pod zwariowanymi kątami, dlatego były usunięte. A mój dentysta mi powiedział, że powinno się usuwać wszystkie ósemki, może po prostu dentyści chcą pójść na łatwiznę i każą usuwać te zęby, żeby potem nie było kłopotów z leczeniem, bo dostęp do nich gorszy. :)

Gość mam problema
czuje ze sie jeszcze z tym pomęcze.. czy taki zwykly stomatolog ze wsi usunie mi od reki tego zęba? a własciwie to zalążek?

Gość wyrastają w różnym wieku
zdarzają się przypadki, że i poźniej wyrastają. ale t wszystko zależy od osobnika;)

mnie dentysta powiedział, że zdrowych ósemek usuwać nie należy, bo to czasami może być jedyne zamocowanie protezki :)