Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszka 28 Wrocek

Mleko modyfikowane

Polecane posty

Gość Agnieszka 28 Wrocek

mam pytanie odnosnie mleka modyfikowanego ile potrzebuje dziecko od pierwszygo dnia zycia, na ile takie mleko wystarcza, ile kosztuje paczka i jaka ma gramature, jakiego mleka uzywacie bo jestem zielona w tym temacie???

Gość Agnieszka 28 Wrocek
nikt nie odpowie????????

Gość arunia82
Ceny są rózne i mleka tez Nan, Bebilon , Bebiko to ostanie najtańsze ok 11zł a pozostałe ok 20zł Gramatura 400g lub 350g. Ważne żeby to było mleko z cyfrą "1" Od trzeciej doby 30ml co 3 godziny z kazdym dniem zwiększa sie o 10ml az do 90ml a potem 90-110 przez pierwszy miesiąc co 3 godziny. A potem sie daję mniej więcej tak jak jest napisane na opakowaniu. Oczywiscie niektóre dzieci chcą mniej inne więcej ale powinno sie w przypadku sztucznego karmienia zachowac ok 3 godzinną przerwą chociaz 2,5 jak dziecko chce jednak częsciej 3 godz.

Gość
Opisane dawkowanie jest na opakowaniu. na poczatku starcza na dłużej, potem na krócej. Teraz używamy bebiko a na początku nan1. Płacimy 10.58 w biedronce za bebiko, nan jest drozszy .

Gość Agnieszka 28 Wrocek
dziekuje bardzo

Gość Agnieszka 28 Wrocek
spodziewam sie blizniat i zastanawiam sie ile bede musiala tygodniowo na mleko wydawac, jeszcze nie wiem ktorego bede uzywac wiec tak orientacyjnie chcialabym wiedziec

Gość Bebilon HA/NAN HA
My kupujemy dla dzieciaczka hypoalergincze mleczko Bebilon lub NAN, cena za pudełko od 23 do 27 a nawet 30 zł, zależy gdzie się kupi. Maluszek ma teraz 5 miesięcy i chociaż ogolnie mało je i jest dokarmiany piersią, to schodzi nam minimum jedno mleko na tydzień czyli ok. 120 zł miesięcznie za samo mlesio.