Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinaaaaaaas

Kleszcz pies hepl

Polecane posty

Gość ewelinaaaaaaas

zobaczylam ze moj pies ma kleszcza na łapie mam go wyjac czy zaczekac do jutra i pojechac jutro z rana do weterynarza ??

Weterynarz zrobi to fachowo, a jak nie masz wprawy, to możesz tylko zaszkodzić...

Gość prosiaczkka
do jutra to on juz wejdzie pod skore i dokladnie zarazi Ci psa, wykrecasz go ruchem przeciwnym do wskazowek zegara. I nie ma tutaj znaczenia czy czas mamy letni czy zimowy.

Gość dsf
a nie masz weterynarza 24 h w jakim mieście mieszkasz ?

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
moj mial kiedys 32 kleszcze...... wszystkie wyjełam sama......... jeszcze nogami przebieraly.fujjjjjjjjj! u weta nie bylam bo to bylo10 lat temu .... o kleszczach nikt tak nie trabil jak teraz .pies zyje i ma sie dobrze.w sezonie z 10 przytarga na sobie:O wyciągam na klamerke do bielizny.biore ten tłusty odwłok kleszcza w klamerke i obkręcam zgodnie ze wskazowkami zegarka. pyk i dziad sie wije z tylkiem scisnietym w klamerce:)

Do prosiaczkka...taaaa...i pewnie dostanie się do krwioobiegu...bzdury! A jak źle go usunie i zostanie główka, to dopiero spieprzy sprawę...Do rana nie powinno być gorzej...mam dwa psy i nigdy nie usuwałam sama kleszcza, bo wiem, że wet zrobi to fachowo.

Gość ewelinaaaaaaas
on jest jeszcze malutki, dopiero zaczyna pic i trudno go jeszcze złapac

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
hmmm?odwrotnie do wskazowek zegarka..? kurde ja wykręcam Z ruchem wskazowek. zaden jeszcze sie nie przerwal.wylaza na zywca calusie:)!!!!

wyjmij sama kręcąc nim ale absolutnie niczym nie smaruj (alkohol, masło) bo wejdzie głębiej, a na przyszłość co 30 dni zakraplaj frontline do kupienia i weterynarza lub sklepie zoologicznym

Gość prosiaczkka
a moze zgodnie z wskazowkami, nie jestem pewna :-0

Gość
Trzeba odwrotnie i sam odpadnie. Ja robię to palcem, tzn. dotykam nie za mocno i nie za słabo i wykonuję maleńkie kółeczka (nie kręcę palcem, tylko \"rysuję\" maleńkie kółeczka) i on sam odpada. Nie trzeba go wyciągać. Potem palę tego kleszcza.

Gość
Dziewczyny, nie kombinujcie. Na 100 procent odwrotnie. Moja sunia ma na drugie imię kleszczynka. :D Robiłam to już wiele razy. ;)

Gość ewelinaaaaaaas
kupuje u weta co miesiąc frontline i jak widac nie pomoglo, dzis własnie ją wykąpałam (owczarek niemiecki) a jutro znowu miala miec wkraplane krople no i cholera patrze ze jest wbity po osuszeniu, a rano widziałam jak jeden po niej łaził to go złapałam, przeszukałam całą no i nic nie znalazłam .. eh

Gość
Ewelinka, wykręć go. Kręć odwrotnie. Sam odpadnie.

Gość ja wyciagam kleszcze sama
moim 2 psom ale nie obkrecam ani z ruchem wskazowek zegara ani przeciwnie tylko lapie pęsetą przy samej skórze i szybkim ruchem wyciagam potem sprawdzam czy aby na pewno wyszedł cały i odkazam to miejsce. kiedys smarowalo sie czyms tlustym a kleszcz wychodzil sam bo brakowało mu tlenu teraz sie juz nie smaruje i nie dlatego ze moze wejsc głebiej tylko dlatego zeby sie nie "zerzygał" kleszcz oczywiście..

Gość niemaco PP
weś pensetę i wyciągnij za jednym razem całego, ja tak robiłam jak mój pies miał kleszcza,

Gość ja wyciagam kleszcze sama
frontline naprawde dziala!!! i to nawet do kilku miesiecy po 1 spryskaniu ale jest warunek NIE WOLNO PSA KĄPAĆ!!!!!! podczas kapieli zmywasz preparat z siersci a jak zmywasz to nie dziala...

Gość ewelinaaaaaaas
wiem, że nie działa miała krople 29 dni temu i dzis musialam ja wykąpac 2 h temu dokłądnie i jutro miała miec wpuszczone krople bo 30 dni by mineło jutro. Dobra ide go wyjąc jakos ;/

Gość ewelinaaaaaaas
ok wyjełam go, nic nie zostało, teraz sobie wylizuje, mam nadzieje ze bedzie wszystko ok

Gość teraz zdezynfekuj
alkoholem albo czyms innym

Gość ewelinaaaaaaas
ok zdezynfekowałam, teraz czekać. Dzieki wszytskim bardzo :) dobrej nocki.

Gość piwo karmi
uwazaj czy nie zostal kawalek.ja slyszalam ze trzeba go alkoholem upic a potem wyjac bo jak nie to wyjmie sie tylko kawalek. najlepiej idz jutro do weta

Gość KUKUlkalllo
Kleszcze łapie się w szczypce i wykręca ODWROTNIE do ruchów wskazówek zegara ponieważ kleszcze wkręcają się zgodnie ze wskazówkami zegara,a chodzi o to żeby je wykręcić a nie wyrwać.

wykręć go jak piszą odwrotnie do wskazówek i spuść z wodą żeby nie przeszedł na was :) lepiej urwać niż żeby wszedł, ale postaraj się wykręcic i nie urywać ;)

a to już po ptakach hehe nie doczytałam do końca a nie chciałam żeby się piesek do jutra męczył :)