Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje się

2 tyg spóźnia mi się okres a mam objawy jakbym miała go dostać

Polecane posty

Gość boje się
dzięki Madzia pocieszyłas mnie!:)) mam nadzieje że to przez tą wiosne itd:)ale jade zaraz mam autobus, po test, kurcze piłak kawe i herbate nie wiem czy będzie teraz wiarygodny ale mam nadzieje:) z krwi to raczej musiałabym czekać i jechać gdzies do medyka nie mam czasu na to, zresztą do gina musze iśc jeszcze jak się zrejertuje dzisiaj

Gość boje się
madzia a ile się tobie spóźnił? będe potem bo się spiesze

hej! mnie pierwsze objawy zajscia w ciaze pojawiły sie po ok.dwóch tyg. moze troche wiecej były to wymioty a objawy jak na miesiaczke były takie same,czyli bolesnosc piersi,podbrzusza no i w dzień spodziewanej miesiqaczki zrpobiłam test wyszedł pozytywny dzis mój Aniołek ma 2,5 roczku a teraz czekam na kolejne dwie kreski do 10 kwiecień.Zobaczymy co z tego no i jak u Wesolutkiej tez mnie pobolewa prawy jajnik tyle ze nie jest to uciazliwy ból po prostu boli od niedzieli.

Okres mam nieregularny ale zawsze miałam w okolicach dni 20 - 25 później to miałam tak tylko raz . Spóźnił mi się tydzień a kochałam się ze swoim partnerem w dni płodne bez zabezpieczenia .Byłam pewna , że jestem w ciąży ale test mnie uspokoił :) Moim zdaniem Twój spóźniający się okres jest wynikiem stresu i dlatego się przedłuża ja miałam to samo . A co do testu to najlepiej by było z porannego moczu go zrobić no ale ja go robiłam koło godziny 12-13 po obiedzie , więc wydaję mi się że powinien wyjść . I nie denerwuj się tak już :) Będzie dobrze :)

aha i mierzyłam tez temperaturke po raz pierwszy po 13 i wynosi 37,1 st.cz

boje sie kochana wiem że nie jest do dla ciebie najodpowiedniejszy czas na dziecko,ale jakoś się ułoży, zobaczysz. Studia, to nie koniec świata, mam parę przyjaciólek które zaszły na wtedy, a teraz sa w lepszej sytuacji niż my, które dopierą są w ciązy a zaczęły pracować, one już mają dzieciaka odchoeanego i spokojnie szukają pracy. a ja ledwo zaczęłam i jestem w ciąży (oczywiście starsznie się cieszę - to 9 tydz). i w dodatku kończe zaocznie podyplomówkę,a zjazd na które musze jechać 3,5 godz nie są mi teraz na rękę ze względu na moje samopoczcuie.

jeśłi chodzi o twoje testy to wg mnie jesteś w ciązy, bo rzadko się zdarza żeby test pokazał że jesteś jak tej ciąży nie ma. zazwyczaj jest tak, szczególnie kiedy się robi zbyt wcześnie i nie rano (tzn mocz jest rzcienczony) ze test nie wykryje ciązy. ja robiłam pierwszy w dniu spodziewanej @ i wyszla druga blada kreska. potem powtórzyłam po 2 tyg i już wyszły 2 wyraźne krechy. myśle, że ten jeden test ci nie wyszedł bo może miał mniejszy czujnik wyszukania hormonu wydzielającego się w ciąży, szczególnie że go robiłas wieczorem, każda firma inne ma testy. ale to że drugi pokazał, że jednak jesteś to o czymś świadczy. nie załamuj sie, wszystko się ułoży. w końcu masz chłopaka, który będzie cie wspierał i ci pomoże. powodzenia. a brzuch masz duży nie dlatego że cio tak szybko urósł, bo maleństwo w tym czasie ma wielkość główki szpilki, tylko że jest poprostu wzdęty i tyle, tak już jest. nawet jeśłi pójdziesz teraz do lekarza, to nie powie ci że jesteś na 100% w ciązy, bo nie jest w stanie tego zobaczyć, może jedynie poiwedzieć że macica jest rozpulchniona i sina, co może świadczyc, ale nie musi o ciąży. bo taka sama jest przed @. jedynie może ci dać skierowanie na badanie hcg, tzn takie które na 100% potwierdzi czy rzeczywiście jesteś.

a jeśłi chodzi o testy któe wykrywają 6-dniową ciąże to nie chodzi tu że potrafią wykryć ciążę już po 6 dniach od zapłodnienia, tylko od zagnieżdzenia się zarodka, a to traz od 6 do 9 dni nawet. więc żaden test nie wykryje ciąży np. jeśli ktoś ma owulacje w 15 dniu cyklu, to będzie już po tescie że jest w ciąży w 21 dc. dlatego 99% testów sugeruję że pierwszy test należy wykonać w dniu spodziewanej @, tzn 2 tyg od zapłodnienia. wiec dziewczyny rada - nie kupujcie i róbcie testów na darmo dużo przed @, bo są niewiarygodne. lepiej poczekać bliżej terminu @.

Gość boje się
zrobiłam drugi i WIELKIE GRUBE 2 KRECHY CZERWONE :(((( ALE MOŻE DLATEGO ŻE ROBILAM PO POLUDNIU, ALBO DAŁAM ZA DUŻO KROPEL MOCZU, BO PISAŁO ŻE 4 A JA DAŁAM Z 6 TAM MI SIĘ WLALO, ALBO MOŻE MAM CYSTE NA JAJNIKU BO MNIE BOLAŁ CZASEM, NIE DOPUSZCZAM TEJ MYŚLI ŻE TO CIĄZA , A DO LEKARZA DZWONIŁAM DO DOPIERO NA CZERWIEC! PRZECIEŻ NIE BĘDE TYLE CZEKAĆ, MUSZE IŚĆ GDZIEŚ PRYWATNIE, ILE BIERĄ ZA WIZYTE 80 ZŁ?

Gość boje się
aha i ja nie robiłam przecież w dniu spodziewanej miesiaczki tylko już dużo później , może dlatego? i piłam kawe dzisiaj

Gość ethete
Ewidentne objawy ciąży, ewidentny wynik... czego jeszcze chcieć? Ciesz się że sie zorientowałaś wcześnie. Masz więcej możliwych decyzji do wyboru.

Gość wezwijcie lekarza
idź prywatnie, a w czerwcu będzie to już 3-miesiąc :-) Wszystko się ułoży. Powodzenia.

Gość sokowirowka
gratulacje mamusiu:)

Moje gratulacje, ja staram się o dzidziusia półtora roku i nic a Ty zaszłaś bez starań. Trochę Ci zazdroszczę, ale może mi też się udało. Muszę jeszcze poczekać:) Powodzenia:)

No hm ne spodziewałam się , że u Ciebie będzie pozytywny . No gratulację nie ma czym się załamywać . Kobiety są różne :)

Gość boje się
boze dziewczyny nawet mi tego nie mówcie:( ani kawasu foliowego nie brałam,pilam palilam, jeszcze jakieś dzIecko będzie chore, a pozatym ja nie wierze:( musze jeszcze jeden test zrobić jutro rano,i iśc do lekarza bo może to cysta MAM NADZIEJE

Gość boje się
A POZATYM TAK JAK MÓWIE MOŻE TO BYĆ CYSTA, TAK PISZE W ULOTCE

Każda kobieta piła czy tam paliła . jeżeli test wykazał Ci 2 kreski to chyba nie kłamie jakby każdy test kłamał to by ich nie sprzedawano .

Gość zazdroszczę Ci
a mnie się znowu nie udało ;(

Gość boje się
najlpiej to nie mieć faceta i żyć w celibacie wtedy bym nie miala klopotu, żałuje wogóle że się zgodziłam, ja nie chciałam wolałam po ślubie, a teraz mi wstyd że przed ślubem

Gość dajena 22
moze to i jest cysta ale niekoniecznie wydaje mi sie ze autorka jest w ciazy skoro test pokazał , samo uważanie niewystarczy zeby sie zabezpieczyc , dlatego ja zazywam tabletki a facet uzywa prezerwatyw bo niechce miec dzieci przez najblizsze 10 lat..,.,.. lepiej pomyslec o tym przed stosunkiem jeszcze nigdy nieuprawiałam sexu bez zabezpieczenia , stosunki przerywane wogóle niewchodzą w gre jak kiedys bede miala dziecko to planowane bedzie , sex regularnie uprawiam 4 lata ale (ZAWSZE z zabezpieczeniem) nie ma innej opcji

Co to za problem że bez ślubu ludzie juz na to nie patrza.Ja tez mam dwójke dzieci i zyje bez ślubu .A co do tego ze piłas i paliłas to przy pierwszej ciązy tez sie narabałam i to mocno nie wiedziałam że jestem w ciazy tez sie bałam czy bedzie ok ale mam zdrowa córe.Co do papierosów to zucałam stopniowo od razu nie dałam rady ale inne dziewczyny pala i rodza zdrowe dzieci.A co twój facet na to wspiera cię.Życzę powodzenia

Gość dajena 22
boje sie- nie martw sie , jestes w ciazy i nie ma odwrotu , oby dzidzia była zdrowa i reszta sie ułozy - jakoś to sie wam poukłada , a co to za róznica czy dziecko przed slubem czy po ?? o jaki wstyd ci chodzi? , przeciez nie masz 15 lat !!! jestes dorosła i żyj tak jak ci sie podoba , a nie patrz na to co powiedzą inni itd

Gość Evangeline Lily
boje się ---> może troszkę Cię pocieszę, mi okres spóźniał się 3 tyg:O teoretycznie nie miałam jakiś objawów, poza tym, że miałam bardziej widoczne żyły na piersiach (a jakby na to nie spojrzeć, to jeden z pierwszych objawów ciąży:O), uważałam, ze mam dziwny smak w ustach. Robiłam oczywiście testy, z czego kilka wyszło negatywnie, a na jednym pojawiła się druga kreska :O myślałam, że umrę, beczałam, załamywałam się, krzyczałam na chłopaka :P nie jestem jakąś gówniarką (mam prawie 24lata) ale to naprawdę nie ten czas:) W końcu poszłam do gina, ledwo żywa. Co się okazało, mam 2 torbiele na jajniku, dosyć duze, to one zatrzymały okres i powodowały, że bolał mnie jajnik. Normalnie takie torbiele, to nie powód do radosci, ale ja normalnie sie ucieszyłam :D dla pewnosci pojechałam też zrobć bete, też wyszło, że ciąży nie ma :) dla mnie wszystko ok się skończyło, ale ten stres który przeżyłam, to dziękuję :O trwało to ok1m-c:O co to piersi, to widocznie zawsze miałam żyłki, tylko wtedy zaczęłam się im za bardzo przyglądać, a smak w ustach...parę dni później dostałam ostrej anginy, więc to były początki choroby, ale jak człowiek chce, to sobie wszystko wmówi:) Takze jeszcze nie wszystko stracone:) trzymam kciuki :)

Gość Evangeline Lily
aha, no i tak jak mówisz, test może wyjsć pozytywnie jeśli jest jakaś torbiel na jajniku (tak jak w moim przypadku).

Gość boje się
no własnie.....nie powinnam się cieszyć ze mam torbiele czy cyste ale możliwe, bo np 2 ostatnie miesiączki miałam tak ze w pierwszy dzień odrobine krwi, pare kropel, potem do wieczora nic i dopiero na drugi dzień i to mało bardzo, już 2 ostatnie razy tak miałam, a u ciebie jak bylo?no i kiedyś taki okropny ból z prawej strony ze stać nie mogłam ani się zgiąć, myślałam ze wyrostek ale przeszło

Gość dajena 22
na przyszłosc trzeba pomyslec o zabezpieczeniach przed stosunkiem . ja z moim facetem stawiamy na kariere i przez najblizsze 10 lat dzieci nie chcemy miec mysle ze niewpadne łykając tabletki i w dodatku facet sie zabezpiecza najpierw musimy ukończyć studia , potem kariera , praca, jakies podróze .. a potem przyjdzie czas na dzieci

Gość boje się
ja brałam tabletki ale odstawiłam bo ile można, zresztą zanim chce się mieć dziecko pasowałoby ze 2 lata żeby organizm odpoczął od tab bo potem poronienia się zdarzają a teraz to gumki albo wcale bo nienawidze gumek nie dam rady wtdy nic

Gość Evangeline Lily
no mnie też jajnik tak bolał, że w nocy się budziłam z bólu. Ja miałam norlanie okres, az w koncu nie dostałam w ogóle. Lekarz kazał wywołać luteiną i w końcu dostałam, ale też bardzo skąpy. Trwał może ze 2 dni, ledwo co miałam. Ale powiedział, że to normalne, więc widzisz jest podobnie :)