Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Blada Jaga

Są na forum jacyś wyznawcy buddyzmu??

Polecane posty

Gość //////////
miedzy innymi buddyzmu :)

Gość //////////
Jeżeli istnieje w ogóle religia, która może sprostać wymaganiom współczesnej nauki, to jest nią buddyzm. Albert Einstein

Zamierzam zbliżyć się do tej religii , czuje taką potrzebe już od dawna ,a do tej pory byłam ateistką.To nie kaprys , mam tak już od wielu lat.Wybieram sie na spotkanie ,ale najpierw miałam nadzieje ,ze z kimś o tym pogadam:)

mnie tez interesuje buddyzm:) rowniez chetnie dowiem sie czegos od osob, ktore wiedza wiecej na ten temat

Maniurka a chciałabyś zostać buddystką czy pytasz z czystej ciekawości? Mi buddyzm pomógł w trudnych chwilach , czuje że jest mi przeznaczony...to coś jak powołanie? Trudno to wyjaśnic.

Wyglada to tak, ze nie jestem przekonana co do istnienia Boga. Chyba moge powiedziec, ze jestem ateistka. Buddyzm mnie bardzo interesuje, ale nie mam zbyt duzej wiedzy na temat tej religi. A w jaki sposob Ci pomogl?

Zaczęłam od czytania jego zasad , różnych książek i czułam się silniejsza , tak jakbym miała z sobą przewodnika a całe zycie czułam sie samotna.Religia katolicka nigdy mi nie dała nawet namiastki tego , moje osobiste poglady , wypracowane z wiekiem bardzo sie zgadzaja z naukami buddyzmu.

Trudno powiedzieć czy dużo, pewnie o wiele za mało ,żeby uważać sie za kogoś kto się na buddyzmie zna.Dlatego chciałam porozmawiac z kims , kto mógłby mi jak dziecku wytlumaczyc jak to wyglada w praktyce.Co do przejścia na buddyzm , jestem zdecydowana.Po prostu to czuje ,chocby wymagało to ode mnie wielu wyrzeczeń musze to zrobic.

Brzydki Niski Beznadziejny- skoro to wszystko co możesz poradzić na mój problem , to lepiej wróc na topiki na swoim poziomie. Szukam w roznych zrodłach , to jest dobre jak każde inne.

Przecież tak naprawde Cie to nie ineresuje ,wiec po co pytasz? Szukam w innych źródłach , tu nie liczyłam na duzy odzew , bo forum o kupach itp.Czy sugerujesz ,ze byłam zbyt naiwna skoro wierzyłam ,ze moze nawet tu znajdzie sie ktoś kto ma duchowość rozwinięta na nieco wyższym poziomie?

Gość kiciaaaaaaaaaaaaaaaa
buddyzm diamentow droga buddyzm zen buddyzm tybetansji buddyzm theravada hmmmm czytalas dokladnie o kazdym rodzaju? ktory najbardziej Ci sie podoba?

dla podtrzymania miłej konwersacji :O 🖐️ kiedyś sobie coś czytałem ale akurat o zen http://www.zen.ite.pl/index.html :P ogólnie cześć tekstów jest ciekawa i kojarzy mi się z... w sumie nieistotne ale że miałem jeszce ten link to go rzuciłem \"Szukam w innych źródłach , tu nie \" poza tym godzina jest bandycka... normalni ludzie śpią 🖐️ albo są w pracy :P

Gość lilka
Witaj, teraz dopiero przeczytalam Twój post. Chcesz porozmawiać o buddyzmie? Napisz.