Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pacccynka

jak pomoc dziecku ktore nie moze wysiedzic 45min na lekcjii

Polecane posty

Gość pacccynka

moj syn chodzi do 1kl nie moze wysiedzic na lekcjii kreci sie i rozmawia pani juz traci cierpliwosc i na kazdej wywiadowce mowi mi przy wszystkich jaki moj syn nie grzeczny jest dodam ze u syna stwierdzono nadpobudliwosc psychoworuchowa

Gość rrrttt
po pierwsze skonsultuj to z psychologiem właśnie a po drugie to ja bym tej nauczycielce pokazała gdzie jej miejsce.Rozumiem,że dziecko przeszkadza w prowadzeniu lekcji,ale nie jest temu przecież winne.I nauczycielka która tego nie rozumie to nie nadaje sie do tego zawodu.Powiedziałabym jej,że przecież wie,że synek jest chory i dlaczego przy wszystkich zwraca mi ciagle uwage.Jeśli chce to omówić,można chyba na osobnosci,prawda?

Gość nie ma na to gotowej recepty
cierpliwość i wytrwała terapia psychologiczna, sensomotoryczna Polecam wizytę u psychologa szkolnego albo w poradni pedagogiczno-psychologicznej, sama nie dasz rady

w pierwszej klasie stwierdzono nadpobudliwość ruchową ? Ma orzeczenie donmniemam o ADHD? Jeżeli TAK... To Syn ma PRAWO - przejść się po klasie ... gdy odczuwa nagłą potrzebę Zainteresuj się prawami swojego dziecka ... Pracuję z dziecmi i młodzieża więc wiem jak tio wygląda Niestety nie jest to łatwy problem w nauczxaniu zintegrowanym w \"normalnej\"szkole ponieważ inne dzieci się buntują \"dlaczego on moze chodzić po klasie a my nie ??\" Jednak ma takie prawa ... Czy nauczycielka wie o nadpobudliwości w ogóle?

aha - a nauczycielce zamkniesz twarz przedstawiajac jej zaświadczenie z poradni z zaleceniem postępowania. niech się uczy kobieta

Gość rrrttt
a właśnie,może ty nie powiadomiłas szkoły o tym,że synek jest nadpobudliwy??????????????

poza tym nie pqanikuj - od nadpobudliwości ruchowaej do ADHD daleka droga :) moje dziecko miało zdiagonozowaną nadpobudliwośc ruchową - takie właśnie żywe sreberko, powoli z tego wyrasta, właśnei z pooca psychologa , rodziców i bardzo mądrej nauczycielki w klasie mojego dziecka jest inne dziecko ze zdiagnozowanym ADHD i to jest naprawdę spory kłopt - bez farmakologicznego wspomagania to dziecko czasem bardzo trudno funkcjonuje. ale dzięki wsparciu szkoły mądremu podejściu wychowawczyni dzieciak uczy się, ma koegów, cała klasa pomaga i nie było sytuacji, zeby ktoś się z tego dziecka śmiał - to świetna lekcja "inności" dla dzieci i może dla nauczycielki też

nie ma gotowej..._ nie to ,że zamknie twarz ale może porozmawiać,że sobie nie życzy publicznych linczy na swoim dziecku ,które posiada schorzenie jakim jest ADHD i musi się dostosować inaczej postępuję wbrew etyce....nauczycielskiej Problem w tym ,że "na buzię"nikt nie uwierzy o ADHD (o co drugim dziecku w Zartach mówimy-"co się tak kręcisz ADHD masz?" więc konieczne jest oświadczenie z poradni o schorzeniu i dołączone do dokumentacji Niestety róznica między dzieckiem z ADHD a dzieckiem KINESTATYKIEM czy zwykłym łobuzem jest bardzo wąska...........

Gość o kuuurdee
rzód??? ladaco naucz sie ortografii jelopie

o kuuurde - cóż za wartościowy głos w dyskusji :p

Gość o kuuurdee
ale ja nie w temacie hehe tak mnie zrazil ten rzód ze musialam napisac !!

Gość mihr-un-nisa
No tak, kiedyś to się nazywało "niewychowany, rowydrzony bachor", a teraz to "nadpobudliwość psychoruchowa"...

właśnie dlatego uważam ,że tego typu orzeczenia jak ADHD...dysortografia,dyskakulia...etc powinny być wydawane po nauczaniu zintegrowanym .... dziecko musi mieć czas na zaklimatyzowanie sie w szkole szczególnie te które przyszły do szkoły prosto po klasie "0" która była jedynym wychowaniem przedszkolnym...

bardzo wiele zależy od nauczycieli - już w przedszkolu na liczne uwagi na temat "robaków w pupie" mojego dziecka odpowiadałam - ono potrafi siedzieć spokojniegdy je coś interesuje, napewno sama pani to widzi :) więc wierci ise bo ise nudzi może warto pomyśleć o ciekawszych zajęciach ? Zawsze pomagało :)

otóż to !! mamy podobne zdanie :) zajęcia powinny być żywsze....a nie statyczne......

Gość syn powinien
być przebadany w poradni, tam napiszą jakie są wskazania do pracy z takim dzieckiem, może sama weź udział w takiej lekcji, żeby zobaczyć jak to wygląda, znasz swoje dziecko, więc będziesz wiedzieć, czy jego zachowanie to wynik dysfunkcji czy nie, w takich sytuacjach wymagana jest ścisła współpraca rodzica, nauczyciela, pedagoga. Dzieciom z ADHD więcej wolno, ale to często źle wpływa na jego kontakty z rówieśnikami, samo też może w wieku późniejszym, w klasach starszych nabrać złych nawyków, co nie zawsze słusznie tłumaczone jest nadpobudliwością, aby uniknąć takich sytuacji potrzeba jest dobra współpraca, mądrzy rodzice i nauczyciele, powodzenia

Gość letara
czesc acha! co tam u kolezanek slychowac?