Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lololo

bibliografia na mature z j. polskiego

Polecane posty

Gość lololo

mam pytanie - czy w takiej bibliografii trzeba zawrzeć "literaturę przedmiotu"? bo mam książki na podmiot....ale za pierona nie wiem o "Lit.przed."

Gość stara maturzytka
Literatura podmiotu - to utwory / obrazy/ które omawiasz bezpośrednio w swoim temacie Lit. Przedmiotu- to dodatkowe ksiązki z których korzystałas, [odreczniki szkolne. ksiazk iz biblioteki

Gość lololo
a pisać o tym "przedmiocie"? bo jakoś z niczego dodatkowego nie korzystam....

Gość stara maturzytka
w bibliografii masz 3 głowne punkty I. literatura podmiotu II. literatura przedmiotu III.Plan ramowy wypowiedzi takze musisz mieć co najmniej 3 książki w lit. przed.

Gość thea..
musisz mieć literature przedmiotu..pisząc swoją pracę musiałaś z czegoś korzystać ja np mialam temat o samotności i potrzebowałam słownik żeby wytłumaczyć co to jest ta samotność potem miałam książki filozoficzne o egzystencjaliźmie w sumie maiłam 8 albo 9 pozycji w przedmiocie..napisz jaki masz temat to może ci pomożemy..

Gość lololo
temat: Lekarz ciał i dusz. Różne sposoby funkcjonowania motywu na podstawie wybranych przykładów. Wiem że trzeba 3 książki na literaturę podmiotu (choć nie jest to wymagane-ale wynik takiej matury nie będzie genialny-tak przynajmniej twierdzi polonistka). Pierwsze słysze że trzeba 3 ksiązki na przedmiotu;/

Gość thea..
mi moja nauczycielka mówiła że powinno być tyle samo w przedmiocie co w podmiocie...trochę poźno sie za to zabierasz ja o tej porze to mialam już pracę i konspekt oddany

Gość lololo
niestety dużo lekcji (dużo materiału)/spore zaległości zrobiły swoje...

Gość thea..
a co masz w podmiocie??

Gość lololo
ludzie bezdomni dżuma rio anakonda (wiem że to trochę naciągane-ale już rozmawiałem z polonistką i się nada)

Gość lololo
pomożecie coś dopasować?

Miałam to samo, tłumaczyłam że mówię z głowy, bo nawet nie pisałam wcześniej prezentacji i usłyszałam ze trzeba. Z tym że nie powinno się dawać pozycji typu "ściągi" Grega. Dla siebie i dla tych którzy kupowali później matury u mnie ściągałam pozycje z katalogu biblioteki publicznej, poszukaj na necie. Wpisujesz tytuł książki i oprócz tej o której piszesz powinny Ci też wyskoczyć opracowania tej książki. Poszukaj też po epoce, zazwyczaj możesz śmiało dawać słownik motywów literackich. Możesz podać też źródła internetowe, np. wikipedię czy recenzję którejś książki lub filmu. Głupota totalna, bo jak dla mnie to udowadnianie że nie masz tego w głowie, nie wymyśliłaś sama tylko musiałaś gdzieś przeczytać i jakimś autorytetem się wspierać.

Gość lololo
właśnie się dowiedziałem (telefonicznie) że jeden wpis mi starczy do biografii -literatury przedmiotu

Gość lololo
co szkoła to inaczej .... i bądź tu mądry :P

Gość gość
Absolwentka filologii polskiej pisze prace maturalne na każdy temat! Doświadczenie - 5 lat. Solidnie, szybko i rzetelnie!:) Bez kopiowania z Internetu! Do każdego tematu podchodzę indywidualnie:) Więcej informacji na maila. Masz pytania? Pisz śmiało! To nic nie kosztuje. Zapewniam stały kontakt w razie pytań odnośnie pracy jak i samej matury:-) KONTAKT; matura24H@wp.pl GG; 39631281