Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hormony moje

hormonyyyyy

Polecane posty

Gość hormony moje

zrobiłam badania FSH, LH, prolaktyny i estradiolu w 3 dniu cyklu. szukałam norm na tą fazę i nie ma. bo z tego co wyczytałam to trzy pozostałe fazy cyklu nie dotyczą 3 dnia (faza menstruacji) a właśnie na ten dzień potrzebuję norm. chyba że ktoś mnei ośweieci bo wszędzie podane są normy na trzy fazy: folikularna, owulacyjna i lutealna. i z tego co wyczytałam 3 dzień cyklu do żadnej nie należy.. tylko do menstruacji na którą nie mogę znaleźć norm. prosze o pomoc w określeniu norm na ten konkretny dzień. z góry dziekuję (przepraszam że skopiowałam temat z dyskusji ogólnej- tam nie ma odzewu)

Gość upuppupuu
up

Gość upuppupuuu
up

a czemu zorbiłaś te badania akurat w 3 dniu cyklu? Skoro labolatorium nie podaje norm na ten okres, to znaczy, zę nie należy robić w tym czasie badań. Gdyby Ci je lekarz zlecił, to zapewne zinterpretowałby wyniki, nie zrobił tego, więc chyba samowolkę odstawiasz

Gość upuppupuuu
właśnie chodzi o to, że ja być może źle rozumiem definicję tych norm. Właśnie lekarz kazał mi zrobić w tym dniu cyklu i jestem pewna że tak się robi, sporo czytałam na ten temat. Pewnie lekarz będzie wiedział co i jak ale na razie musze odczekać 2 tygodnie do kolejnej wizyty a chciałabym po prostu wiedzieć.