Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lovilyjka

ile razy trzeba iść do poradni rodzinnej?

Polecane posty

Gość lovilyjka

Bo z tego co czytam to na pewno więcej niż 1. Możecie mi napisać ile razy tzreba tam iść i co tam się "omawia" ? : -))))

my idziemy tylko raz na prima aprilis:-) chyba wiecej nie trzeba bo wtedy juz z gory umowilaby mnie babka i na drugi termin z tego wzgledu ze troche sie u nas czeka. wiec u nas raz. na szczescie

Gość Szara Ada
U nas są to trzy spotkania Pierwsze trwało może z 15 minut ….Babka ogólnie nam powiedziała o różnych metodach antykoncepcyjnych z zastrzeżeniem, że metody naturalne są zdrowe dla kobiety i takich właśnie będziemy się uczyć …a w zasadzie jednej metody „podwójnego sprawdzania” ponieważ jest najskuteczniejsza….więc po co się uczyć nieskutecznych…..po krótce omówiła na czym ona polega Drugie spotkanie – ok. 30 minut pokazała nam jak wyglądają wykresy, i opowiedziała jak się je interpretuje, dała do domu wykres, żebyśmy spróbowali sami go zinterpretować Trzecie spotkanie przed nami,

my mielismy 2 okolo godzinne wyklady-bardzo ciekawe zreszta:)

agawa do slubui koscielnego wymagane sa nauki przedmalzenskie oraz spotkania z poradni rodzinnej-my mielismy szczescie i nasz kurs objal wszytko razem ale czasami na kurs trzeba choczic osobno,a do poradni osobno :)

aaaa kurde a ja brałam koscielny i nawet na nauki nie chodziliśmy:) ale my mamy "człowieka księdza":)

Gość ogryzekkk
u nas dwa razy raz ucza kalendarzyka za drugim razem musisz przyniesc samodzielnie zrobiony wykres i sie go analizuje

Gość Szara Aga
nie wiem jak Wy, ale ja zadowolona jestem z poradni I nawet nasunęła mi się taka refleksja, że tych wykresów to powinni w szkole uczyć, na jakimś tam przygotowaniu do życia czy coś…. Wstyd się przyznać ale będąc po 30-stce dopiero w poradni dowiedziałam np. się co to faza lutealna My kobiety tak mało wiemy o sobie i sowim ciele…..

Byłam raz, bo poszliśmy w ostatniej chwili i na więcej spotkań i tak nie było casu....wieęc się nam upiekło

Gość Szara Aga
hehehhee SOWIM :D swoim miało być :P

Gość czarna koala
Aga, będę złośliwa - po prostu trzeba było uważać na biologii w drugiej klasie liceum. cykle kobiece, fazy folikularne i lutealne były jak najbardziej omawiane. a jeśli nie w drugiej to w końcówce pierwszej. więc you know... ;) a jak jest teraz to nie wiem. moim zdaniem to dzieciaki teraz niczego sie chyba nie uczą.

Gość Szara Aga
na nic Twoje złośliwośći...nie miałam Biologii w średniej szkole....

2 razy jednak :-) wczoraj bylismy. pisalismy do siebie na kartkach co czujemy do siebie i co o sobie myslimy. fajna rzecz :-) ale juz nas umowila na drugie spotkanie.

Gość czarna koala
a no jak nie mialas to masz prawo nie wiedziec. jak ktos mial to wie. przynajmneij powinien.

Gość zolwikk
jak mozna nie miec biologii w sredniej szkole. przeciez to podstawa

Gość czarna koala
tylko w liceum ogólnokształcącym. w innych szkołach niekoniecznie.

Gość Szara Aga
w Liceum ekonomicznym nie było.... no i niestety żadnych przedmiotów tym podobnych.... kiedyś raz babka na godzinie wychowawczej o płodności z nami rozmawiała i tyle. Moje źródło wiedzy to prasa kobieca i internet...