Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ciąża czy nie?

Polecane posty

Witam! Mam taki problem, gdyż sama nie jestem pewna tego, co się ze mną dzieje. Otóż zawsze miałam regularne cykle 26-28 dni i mój okres trwał ZAWSZE 6 dni, pierwsze 2 dni to masakra, okropny ból brzucha itp. Podejrzewałam, że jestem w ciąży i zrobiłam kilka testów. Pierwszy wyszedł pozytywny, kolejny negatywny, następny ponownie pozytywny i jeszcze jeden negatywny. Dodam, że robiłam testy w odstępie kilku dni. Po pierwszym teście, który wykazał, że jestem w ciąży dostałam okres, ale był on naprawdę dziwny, taki słaby, zero bólu i w dodatku trwał tylko 3 dni (czytałam, że można mieć okres w ciąży, ale właśnie jest on inny niż zawsze). Co mam robić? Lekarz pewnie nie wykryje tak wczesnej ciąży, bo ma ona max 2,5 tygodnia... Słyszałam też o teście na krew, ale nie wiem gdzie się go wykonuje i czy się za niego płaci... Proszę o pomoc :)

Gość joojjjjjj
test z krwi jest wiarygodny w 100% - cena ok 20 - 30zł, robi się go z krwi w labolatorium, nietrzeba być na cczo więc można go zrobić o każdej porze dnia, wynik możliwy już po 4 godzinach - badanie nazywa się beta hcg

to moglo byc kwrawienie srodokresowa, czy jakos tak... ;] nie jestem obeznana w tych tematach... ale raczej powinnas isc do lekarza, tylko wtedy sie uspokoisz ;)

Gość aizizzz
plamienie w środku cyklu łączy się z owulacją!!! a niewiem co miałaś na myśli z plamieniem środokresowym?? a tu dziewczyna ma podejrzenie ciąży więc mogło to być plamienie występujące czasem w ciaży.. przede wszystkim zastanów się jaki ten 'okres" był - delikatny? miał skrzepy jakie są podczas okresu? czy czysta żadka krew? bo okres ma skrzepy takie z nabłonka macicy i jak masz się męczyc to zrób bete z krwi i po sprawie

juz mi sie miesza chyba wszystko, musze isc na odwyk :] nie wiem w ktorym dni agataaa zrobila test, ale mowi, ze przyszedl okres i byl dziwnhy, nie wiem czy jej przyszedl wczesniej, bo tego nie napisala, plamienie rzecyzqwiscie moze sygnalizowac owulacje, ale jesli okres wystapil w miare w czasie normalnego cyklu a jest skapy, i taki dziwny jak to pisze agataaaaa to w tym cyklu wystepuje kwrawienie srodokerowe, ale moge sie mylic :]

Gość marlena166
Nie chcę cie straszyc ale lepiej idz do ginekologa zrobi ci usg dopochwowe i bedziesz pewna.Ja niedawno (jakiś miesiąc temu) tez byłam w podobnej sytuacji okres mi sie spóznił ale w koncu dostałam jednak radość nie trwała długo na drugi dzien mi sie skonczył zrobiłam test i wyszedł pozytywnie.Ale rozmawiałam z lekarzem jeżeli do moczu dostanie sie drobinka krwi to test może wyjsć pozytywnie.Dlatego lepiej się przebadaj powodzenia

Zrobiłam dzisiaj test beta hcg i niestety... nie jestem w ciąży. Mój narzeczony najbardziej się z tego nie cieszy. Nie wiem, co mu się stało, nigdy tak nie mówił o dzieciach, a teraz nagle cieszył się z tego, że może jestem w ciąży, a nie planowaliśmy tego. Jutro ide do ginekologa, bo muszę sprawdzić, w końcu coś jest nie tak z tą miesiączką.

Gość jojoojjjjjj
no właśnie w tym faceci sa dziwni - jak mówię o dziecku to mojego to przeraża a jak ostatnio mi się spóźniał też okres to po trzecim dniu już cały wieczór mówił że w ciąży może jestem itd itp i po teście niegatywnym też był zawiedziony..... dziwni ci faceci hihi