Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana na maxa

Co się dzieje???

Polecane posty

Gość Załamana na maxa

Prosze poradźcie mi coś, bo zwariuję. Całe zycie byłam chudzielcem(48kg), jadłam absolutnie wszystko w każdej ilości z naciskiem na duuużą ilośc słodyczy. Po ciąży wróciłam do wagi wyjściowej, zostało mi tylko 2-3 kg na plusie, ale dla mnie to było lepiej, bo nie wyglądałam jak anorektyczka. Od ponad roku( a rok po ur. dziecka) zaczęłąm tyc. Teraz nie wiem co się dzieje....bardzo tyję. W tej chwili.... ważę 61 Czyli przytyłąm ponad 10 kg :( :( :( :( :( :( Jestem załamana. Od miesiąca na ostrej diecie, zero słodyczy, podjadania, same zdrowe rzeczy, duzo płynów, jem tabletki wspom. odchudzanie, cwiczę...Dziś wchodze na wagę ii??? Zamiast schudnąc przytyłam 3 kg!!!! Byłam u lekarza, ale olał mnie morfologia i TSH w porządku więc uznał,ż eja wymyślam, ale czuję że dzieje sie cos niedobrego, ja z mies. na mies. nie mieszcze się w ubraniach... Co się dzieje??? :( Prosze napiszcie coś!

Gość Załamana na maxa
???? Nikt nie miał podobnej sytuacji?

Gość kkk****
ja przytylam 10 jak popijalam winko:O 2 -3 razy w tyg.i tez zdziwiona bylam.okazalo sie ,ze % mnie tak utuczyly........:P nie pije nic a nic i schudlam bez problemu ot tak -pyk i znow chudzina:) gdzies sa te kalorie w twojej diecie skoro tarczyca ok.

Gość Pytalska______________________
Może organizm gromadzi za dużo wody?

Gość Załamana na maxa
Tylko gdzie te kalorie? :( Zero czekolady, batonów, chipsów (kiedys to podstawa mojego pozywienia, ) Licze kalorie, nie zjadam ich dziennie więcej niz 1000- 1200 więc? A o co chodzi z tym gromadzeniem wody? To moż eby się zgadzało bo w nocy tak nabrzmiejwają mi dłonie,że wszystkie pierścionki mnie cisną, ale juz przed południem jest wszystko ok.

Gość mysle ze ciaza spowodowala
inna gospodarke hormonalna, podobno testosteron zapobiega tyciu, jak jest wiecej kobiecych hormonow to sie bardziej tyje, mysle,ze po prostu przedtem bylas za chuda, a teraz wygladasz jak prawdziwa kobieta , kup nowe ciuchy i ciesz sie

Może masz syndrom uciekiniera - organizm gromadzi wtedy wodę "na zapas". Nie miałaś w ostatnim czasie odczucia (chwilowego), że jesteś sama jak palec, poczułaś się całkowicie samotna albo całkowicie zaniedbana?

Gość Załamana na maxa
Może i miałam.... Na czym polega ten syndrom?

Gość bidibnionjki
Dokładnie! pewnie teraz, jak już nie karmisz, spadła Ci prolaktyna, a hormony żeńskie się uaktywniły. Normalka. Nic z tym nie zrobisz, ale na wszelki wypadek, jeśli czujesz naprawdę duży niepokój, to idź do ginekologa, może faktycznie coś jest nie tak? ale nie sądzę i tak jak koleżanka wyżej radzę Ci kupić nowe ubrania i żyć z tym na luzie:)

hormony tarczycy to nie wszystko - dobry endokrynolog nie oleje, tylko zleci badania wszystkich hormonów.

Jeżeli ostatnio mało siusiasz - to jest wskazówka, że organizm rzeczywiście gromadzi wodę. Zjawisko zatrzymywania wody w organiźmie ma swój biologiczny sens, choć dla nas wydaje się być bezsensowne. Mózg odebrał Twoje odczucie "bycia samotnym jak na pustyni" w sposób dosłowny i zaczął przygotowywać organizm do tej sytuacji. Gromadzi wodę i "upycha" gdzie się da. Będzie to trwało dopóki nie "rozprawisz" się z tym problemem (odczuciem bycia załkowicie samotną).

Gość Załamana na maxa
:( OMG