Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANIA_K_KRAKÓW

TEST CIĄŻOWY CO ZA KOSZMAR!

Polecane posty

Gość kotka222
a tak wogole to masz podstawy przypuszczac ze jestes w ciazy czy cos? bop ja bierzesz tabsy to wogole nie masz sie co przejmowac

miesiaczke mam 6-7 dni,dlatego nie licze a cykl sredio co 30 dni wiec płodne czy niepłodne??Mój synek został poczete 20 dnia cyklu.

Gość editka48
PEWNIE NAJLEPIEJ WCISNĄĆ NASTOLATKOM TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE A PÓŻNIE CO DRUGIE DZICKO W SZPITALU NIEPEŁNOSPRAWNE WIEM BO MÓJ OJCIEC JEST GINEKOLOGIEM I NIERAZ WIDZĘ JAK MŁODE MATKI BIJĄ NA ALARM I PRZEŻYWAJĄ JAKIE BYŁY GŁUPIE ŻE TO BRAŁY

ja nie stosuje zadnego zabezpieczenia a dziecko jest planowane dlatego moje pytania...

Gość editka48
WIEM OLA TO NIE BYŁO DO CIEBIE TYLKO DO TEJ PANI WCZEŚNIEJ CO POLECAŁA TABLETKI ANTY.

a korzystałam tez z tych kalkulatorów i wyszło ze plodna a dzieńowulacji to 26 marzec hmmm....czekam do 10 kwietnia

Droga Editko.po pierwsze - nie dopowiadaj sobie. w którym miejscu pisałam o tabletkach?Po drugie: niepełnosprawność nie ma żadnego związku z antykoncepcją hormonalną, więc albo tatuś jest wybitnie niedouczonym ginekologiem albo zwyczajnie chce Cię odstraszyć od brania tabletek, bo zdrowe to to dla CIEBIE może nie być (może - nie - musi). A wyliczanie uważa za zdrowe? No no, nie chciałabym takiego lekarza.. bez obrazy. Nie ma ŻADNYCH badań potwierdzających powiązania jakichkolwiek powikłań u płodu z tabletkami, bzdury pleciesz i albo zmyśliłaś tatusia ginekologa albo bardzo niedobrą opinię mu tutaj robiszPo trzecie: nie trzeba stosować antykoncepcji hormonalnej, by uprawiać seks z głową. Są prezerwatywy i globulki.Ps: ja stosuję NPR, pewnie nawet o tym nie słyszałaś... to wyjaśnię - samoobserwacja nie mająca nic wspólnego z wyliczanką.

Gość editka48
JEŚLI TWÓJ CYKL TRWA 6-7 DNI TO BYŁY DNI PŁODNE JA MYŚLAŁAM ŻE 5 JEŚLI CHCESZ JUTRO ZAPYTAM OJCA JEST GINEKOLOGIEM

Hej! Nie nie biore tabletek, stosujemy prezerwatywy. A miałam podejrzenia, bo spóźnia mi się już troche okres około 2.5 tygodnia. Myślę że to przez stres. A jestem z krakowa z grzegorzki... w sumie to już bliżej starego miasta jest :)

Gość kotka222
ja jestem z balic, zrob jeszcze raz test jak masz watpilowosci ale odczytaj go po 5 minutach i juz wiecej nie patrz.

Cykl trwa zazwyczaj dwadzieścia parę dni a nie 6-7 ?! 6-7 dni to może trwać miesiączka a cykl to czas od miesiączki do miesiączki.I powtórzę - obserwować (śluz, temperaturę), nie wyliczać! No chyba, że chcecie zobaczyć te II kreski na teście.

Gość kotka222
fajna sprawa to spiralka domaciczna daje pewnosc taka jak tabletki a przynajmniej to nie hormony

oki,choc uwazam ze najlepiej czekac do miesiaczki bedzie to wtedy pewne,mam doscdługier miesiaczki

Gość editka48
wiesz powiem ci że takie fora nie są po to aby się kłucić tylko po to aby się wspierać i sobie doradzać bo skoro się wchodzi na taką stronę to ma się jakiś problem i nie muszę niczego zmyślać bo nic by mi to nie daoa ja piszę to co wiem i nie mam zamiaru wchodzić w konflikty bez celu

dzis sluz gesty i biały od dzis,a Pani jest ginekologiem,dosc fachowe odpowiedzi.wiec wtedy sluz był przezroczysty i było mokro ze tak ujme poza tym miałam ochote ogromna na sex dzis hmm...nie mam wcale mowie o tym dn.25 marzec

Mnie nie interesuje po co tu wchodzisz - natomiast bardzo interesuje mnie, by dziewczyny, które w przyszłości tu wejdą - nie brały za pewnik tego, co tu nieprawdziwego wypisujesz. I zawsze będę takie mity prostować bo bezpodstawnie straszysz i jeszcze przekonujesz, że wyliczanie jest skuteczne. Gdyby ściganie odpowiedzialnością za słowo pisane było prostsze, to znalazłby się paragraf na odpowiedzialność za cudze ciąże z tytułu polecania wyliczanki. Bo zwyczajnie szkodzisz. jeśli tego nie rozumiesz, to proponuję, byś jednak zmieniła forum bo namawiasz tu do stosowania czegoś, co daje wysoką skuteczność... ciąż, przy próbie jej uniknięcia.

Olu - śluz gęsty i biały jest typem mniej płodnego (z zasady nie używa się sformułowania śluzu niepłodnego, bo każdy jakieś tam szanse na zapłodnienie niesie, ale są one duże albo b. małe). W takim sluzie plemniki żyją kilka godzin, choć sama obserwacja wydzieliny nie daje gwarancji, że jesteś po owulacji i glównie tu jest problem. W domowych warunkach tylko temperatura da odpowiedź, czy biały gęsty śluz jest już śluzem poowulacyjnym (jeśli w fazie wyższych temperatur), czy dopiero przedowulacyjnym (jeśli temperatura jeszcze nie wzrosła). jeśli przedowulacyjnym, to w każdej chwili śluz może ulec zmianie na wysoce płodny. I jeśli tuż przed tą sytuacją dojdzie do stosunku - to może dojść i do ciąży. warto poczytać o metodzie wieloobjawowej.

Gość editka48
mylisz się bo sama mam ten sam problem co te dziwczyny i one doradzały mi a ja im więc ni wtrącaj się w to co ja piszę!!!!! nie mam więcej o czym z tobą rozmawiać.papa

Dla zainteresowanych link do metody angielskiej:http://www.npr.prolife.org.pl/metoda_podwojnego_wskaznika.htmkrótsza droga: http://tnij.org/angielskaNiebieski tekst to linki. warto w nie kliknąć i poczytać o szczegółach. Wbrew pozorom nie jest to takie skomplikowane, jak się wydaje. Na początek trzeba zakupić termometr i wyrobić sobie nawyk codziennych pomiarów (zgodnie z asadami pomiaru temp. wypisanymi również na tamtejszej stronie).

To ja moze poczekam do miesiaczki,obserwuje sluz był przezroczysty do wczoraj dzis jest słabszy i gęsty a temperature no coz nie jestem w stanie tego prowadzic gdyz prowadze zbyt aktywny tryb zycia a tu potrzeba samodyscypliny ktorej niestety mi brak.Pozdrawiam.A dziecko jest zaplanowane :))

Może poczytaj o zasadach pomiaru, zanim jednoznacznie stwierdzisz, że nieregularny tryb życia temu przeszkadza? jeśli uważasz, że ja mam regularny, to się mylisz :) Idę spać między północą a 3, wstaję między 6 a 8 ;) Czasem śpię do 11. Mierzę przez sen o stałej godzinie. I jeszcze w międzyczasie wstaję do dziecka.Jeśli tylko przestrzegasz warunków, to możesz mieć nawet 2 różne godziny pomiaru :)Istnieje duża szansa, że śluz, który opisujesz - jest poowulacyjnym, bo wystąpił przed nim wysoce płodny. Ale, jak pisałam, pewność da tylko temperatura (bo czasem się zdarza kilka faz śluzowych, czyli nieudane przymiarki do owu). Ale jeśli Ty się starasz, to Ciebie ten rygor nie dotyczy, bo głównie powinny o tym pamiętać takie jak ja - czyli te, które obecnie nie chcą ciąży ;)

Ok życzę w takim razie II kresek skoro się starasz i spadam spać bo coś mnie dziś wyjątkowo muli do snu ;)

Dokładnie!Po prostu brak mi samodyscypliny i tez mam juz jedno dziecko synka ktory ma 2,5 roku :))czas pokaze,poki co nie ma o czym gadac...Pytałam czy po prostu cały ten cykl miesieczny czyli 11 marzec miesiaczka współzycie 25na26 oraz 28na29 rokuja na ciaze o to tylko było moje pytanie.A miesiaczke sredni mam co 30dni i trwa 6-7

Gość roxy1988
hej...ja mam 2 letnią już córeczke ale jak bylam z nią w ciązy to tez robiłam test ciążowy i wyszło ze nie jestem...jednak nie wyrzucalam tego testu i po jakims czasie zrobilam nowy test i wyszły dwie kreseczki ....ucieszyłam sie ale spojzalam tez na ten poprzedni test i okazało sie ze 2 kreska wyszła po czasie...wiec nie wiem czy to nie jest mozliwe zeby być w ciąży....Teraz robiłam 2 raz test i znowu to samo najpierw nic a pozniej malo widoczna druga kreska....wiec muszę powtórzyć test i zobaczymy co bedzie....pozdrawiam :)