Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wieczny_poszukiwacz

Partnerka na wesele

Polecane posty

Gość wieczny_poszukiwacz

Temat jest prosty. W maju kolega się żeni i zaprosił mnie na swoje wesele. I tu pojawia sie problem. Impreza jak wiadomo dla par. Żadnej kobiety u boku nie mam. W dodatku lokalizacja implikuje dojazd samochodem, a to oznacza abstynencję. Wniosek nasuwa się straszny. Szykuje się cała noc w pojedynkę i na trzeźwo. Głupio nie pójść, w końcu to nie rodzina, która zaprasza niejako z przymusu. Powyższe przemyślenia i lampka wina sprawiły, że trafiłem tytaj. Jak Wy sobie radzicie w takich sytuacjach? A może jakaś ładna forumowiczka ma wolną sobotę 9 maja? ;)

Gość Anika22
nie idź sam, jako doświadczony gość weselny mogę zaryzykować stwierdzenie, że single na weselach to rzadkość. Może jednak masz jakąś uroczą koleżankę, która potrafi tańczyć, nawiąże miłą konwersację z sąsiadami ze stolika i w dodatku( a co najważniejsze)po paru godzinach nie będziesz miał jej dość...ps nie żebym promowała alkoholizm, ale wesele znajomych w wersji bezalkoholowe?a fe?może nocleg?powodzenia:)

Jeśli lubisz pić i tańczyć nie musisz jechać samochodem. Zawsze zostają pociągi/busy/autokary albo najlepsza opcja, nocleg na miejscu. Choćby hotel jakiś znaleźć. Często młodzi mają zniżki jeżeli np. w hotelu albo zajeździe urządzają wesele. Co do partnerki- najlepiej zapytaj czy będzie jakaś wolna dziewczyna. Właściwie mogłabym napisać że na pewno będzie, ale sama mam w pamięci wesele kuzynki, tylko ja z siostrami byłyśmy wolne i siedziałyśmy rządkiem jak panny na wydaniu. Tydzień później wzięłam na kolejne wesele towarzysza. Ale na większym (czyt. powyżej 80 osób) weselu na 99% przynajmniej jedna dziewczyna będzie wolna. A takie raczej lubią się pobawić, porozmawiać, zatańczyć, więc towarzystwo się znajdzie, chyba że masz wymagania i potrzebujesz miss Polski z IQ 180. Inna opcja to poproszenie o towarzystwo koleżanki, przyjaciółki (jeśli koniecznie chcesz mieć kogoś u boku, bo dla młodych to dodatkowa osoba, a wesele kosztuje). Jeszcze inna opcja to, jeśli nie chcesz pić, urwanie się np. po północy, kiedy zwykle tort się podaje. Raczej bym poszła na wesele z grzeczności, jeśli kolega by chciał być tylko uprzejmy to zaprosiłby Cię na sam ślub. A tak chce żebyś bawił się z nimi. A to ważny dla niego dzień.

Gość no niestety ale akurat
9 maja mam zajęty:)