Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa jestem czy tylko ja

Kobietki używające DEPILATORA i MASZYNKI proszę przeczytajcie i wypowiedzcie się

Polecane posty

Gość ciekawa jestem czy tylko ja

Mam problem z goleniem:o Otóż jak używam maszynki do golenia to mimo, że golę się dokładnie to ta część włosa, która zostaje pod skrórą tworzy na ogolonej skórze takie szare kropki:o Nieraz tu kobiety wklejały fotki swoich cipek:p i jak je oglądałam to widziałam, że one tak nie mają tylko po goleniu mają idealnie gładką skórę bez żadnych defektów, ja natomiast zawsze mam i tak szare kropki do tego włoski też wrastają, mało bo mało, ale wrastają, wyciskam je, wtedy oczywiście mam czerwone kropki:o wiec jak nawet sie ogolę to wygląda to fatalnie:o czerwone i szare kropy:o postanowiłam kupić depilator, ale to też nie za dobre rozwiazanie. Co prawda po depilacji jak juz minie 1 czy 2 dni i przestane być czerwona jakby mnie ze skóry obdzierali:p skórka jest gładka, ale w życiu nie do 4 tygodni jak to się mówi o depilacji:o jakiś góra tydzień i po tygodniu mniej wiecej wyrastają mi już włoski:( ale nie wszystkie tylko jakieś pojedyncze może 10% wszystkich włosków:( golę sie depilatorem, kolejnego dnia kolejnych 10% wyrasta:o wiec nigdy nie jest tak, że mam te przynajmniej 1,5 tyg.gładkie nogi czy co gorsze wzgórek:( do tego zauważyłam, że po depilatorze włoski jeszcze bardziej wrastają, więc ogólnie masakra:( Co ja mam robic?:( Czy tylko ja tak mam? Tzn.ze depilator działa na krótko i że po użyciu maszynki mam te szare punkciki?:( Dodam, że na wrastanie używam peelingu, ale on nic nie daje:(

Gość rewrwerew
Też tak miałam, najgorzej na łydkach, latem krótkie sukienki odpadały, pomogła dopiero depilacja laserem. To się chyba nazywa zapalenie mieszków włosowych, czy jakos tak. Pewnie da sie to jakos leczyć, ja nie miałam cierpliwości ;-)

Gość natalia z brooklynu
jak golisz wzgorek, to gol krotkie wloski (takie max 2 mm) na sucho i na oliwke - tzn wykap sie, zeby wloski zmiekly, osusz skore, naloz duzo oliwki dla dzieci (polecam oliwke w zelu) i gol normalnie maszynka. maszynke trzeba czesto plykac, bo sie zapycha, ale efekt jest niezly. depilator czesto robi takie numery, zrezygnuj z niego na rzecz woskowania, najlepiej na cieplo.