Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mcarellala

Ile kasy dla siostry zakrystianki za dekorację kościoła?kwiaty kupujemy my

Polecane posty

Gość mcarellala

wasze propozycje? za ślub płacimy 500zł w tym dla organisty

Gość mcarellala
50zł wystarczy?

Wystarczy, jeśli to pieniądze dla niej będą, ale nie sądzę, więc może 100zł.? Zależy jak dużo tego i czy kupujecie np. same kwiatki a ona układa w koszach/wazonach, czy ma tylko rozstawić, czy jakieś dekoracje przy ławkach...

Gość mcarellala
tzn. my kupujemy kwiaty no na pewno trochę tego będzie nie tylko w wazonach ale ławki też.

Gość ahhhhjlkj
100 daj ja bym tyle dala

Jeśli ona ma układać kompozycje, "załatwiać" kosze czy wazony, dekorować ławki to myślę że 100 zł. będzie w porządku. Właściwie nie wiem czy pieniądze zostaną dla niej, czy oddaje je na kościół/wspólnotę, dzieli się z kimś, jeśli i tak ona by ich nie dostała, to 50 zł. wystarczy. Może zapytaj księdza jeśli fajny jest. Ale jeśli kupicie kwiatki na giełdzie to nawet przy 100 zł. powinno wyjść to raczej tanio.

Gość mcarellala
nie wiem, jak to jest z tymi pieniędzmi dla siostry, w sumie nie mam się kogo zapytać, a samej siostry to raczej głupio. jeśli chodzi o organizację fakonów koszy to wielkiego problemu nie ma bo zawsze w kościele coś jest...więc z tym to bez obaw..bardziej martwi mnie fakt przyozdobienia ławek..oczywiście to wszystko kwestia dogadania..ale tak się zastanawiam ile warta jest taka usługa, 100zł wydaje mi się sporo, ale może to tylko moje wrażenie, może wprost zapytam jaka jest cena dekoracji kościoła? wtedy siostra powie zależy jakie kwiaty, a my że my kupimy sami

Gość anotnina***25
kwiatami czy bez? dla siostry czy dekoratorki?

Raczej powie że zależy ile tych kwiatów. Raz miałam coś do czynienia z tematem, siostra która się tym zajmowała brała "co łaska". Wiem że kosze czy wazony się znajdą w kościele, ale chodziło mi raczej o to że Wy nie musicie za nie płacić. I dla Was to oszczędność. Dekoratorka wzięłaby więcej, może faktycznie zapytaj wprost, powiedz jakie kwiaty chcesz, ile, co na ławkach i zaznacz że kwiaty kupicie sami.

Gość mcarellala
jak dziś byłam w kancelarii zapytać na którą mamy ślub:p bo zapomniałam:PP dlatego że przekładaliśmy z 18 na wcześniejszą i myślałam że albo 16 albo 17 a tu okazało się że 16,30:P:P i pytam ile kosztuje ślub, a siostra gały? i mówi 500zł (chyba była zniesmaczona )

Gość ofeliaaa
my bedziemy palcic 100 zl za bukiety na oltarz (zrzucaja sie wszytskie pary majace tego dnia slub/)

Gość tgrfedcghjk
nie umiecie czytać ciołki??? dla siostry ZAKONNEJ!!!! nie swojej własnej:O:O