Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izzy1987

MŻ i więcej ruchu!!!!! Kto się na to pisze?

Polecane posty

Gość Izzy1987
Zzazulka! To Ty jestes moja siostra bliźniaczka! Obie 164 cm, ja tez jeszcze kilka miesiecy temu wazylam 70, no i jak mialam 15 lat to wazylam 53 kg! Wtedy wydawalo mi sie, ze jestem gruba, ale teraz jak patrze na fotki to wcale nie bylam. Ale u mnie to chyba kwestia psychiki... Nigdy nie bede ze swojej wagi zadowolona, bo bylam pulchnym dzieckiem i sie duzo naplakalam w zyciu, bo koleżanki mnie wyzywaly od sumo, pulpetów, pączków i innych takich. Nawet jak schudlam jako nastolatka to i tak mi sie wydawalo, ze jestem grubsza niz inni, a nie bylam. Potem w liceum dlugo ważylam kolo 59/60 i mimo, ze chcialam troche zrzucic, to czulam sie ok. zaczelam tyc po przeprowadzce do Anglii. Też teraz chcę miec piątkę z przodu. Buziak x

a tak w ogóle ściągnęłam sobie z netu ( ze strony klubu kwadrans. grubasów) założenia i ich się trzymam jeśli nie macie nic przeciwko to zamieszczę na kafe możne się komuś również przyda główne zalecenia :) 1. jedz 5-6 posiłków dziennie, co 2,5-3h (dla ułatwienia, na początku czas możesz odmierzać ustawiając alarm w komórce zaraz po zjedzeniu każdego posiłku, tak aby zadzwonił o odpowiedniej porze). 2. porcja posiłku powinna być wielkości Twojej garści, to pojemność około 250ml, wagi do 250g (mężczyźni mogą nieco więcej, mają większą garść. 3. ponieważ posiłek jest niewielki, nie może być tzw. śmieciowym jedzeniem, które jest bezwartościowe i łatwo zamienia się w tłuszcz, doprowadza do niedoborów w organizmie. 4. na początku możesz odczuwać głód, ale po tygodniu żołądek się obkurczy i nieprzyjemne uczucie minie, możesz zredukować stres dodając do jedzenia sypki błonnik - Błonnik Kulinarny, Polski Błonnik. 5. pij dużo wody niegazowanej, w ten sposób nawodnisz i oczyścisz organizm zdrowym płynem, z korzyścią dla Ciebie będzie też picie zielonej herbaty, kawę z mlekiem - jeśli musisz pij nie więcej niż jedną dziennie. 6. jeśli najdzie Cię ochota, żeby "zgrzeszyć", nie panikuj, zjedz taki posiłek max wielkości piąstki, zrób 2,5h-3h przerwy i jedz dalej wg planu :) Unikaj: - węglowodanów o wysokim Indeksie Glikemicznym (białego pieczywa, białego cukru, słodkości), - tłuszczu nasyconego (jest ukryty w produktach pochodzenia zwierzęcego oraz gotowych produktach z jego dodatkiem), - gotowych, wysoko przetworzonych pokarmów (np. zupek w proszku), - soli (używaj za to wielu ziół wzbogacających smak i wzmagających trawienie oraz innych naturalnych przypraw, jak np. sok z cytryny).

Gość Izzy1987
tutti_frutti! Witaj na naszym forum! Oczywiście, że możesz się przyłączyć! Jak tam u Ciebie z gabarytami?

ja chodzę do gastronoma i wiem(z lekcji) że jest strasznie dużo diet która dają rezultaty ale mają swoje + i - i w ogóle dużo mam lekcji o żywieniu to troche obeznana jestem :) A jeśli chodzi o mnie to może mam trochę lepiej.. Waga: 59 kg, Wzrost:168.. Ja mam cel: ujędrnienie! przytyłam 10 kg w krótkim czasie..:O

ja przytylam jak zaszlam w ciaze .. cos strasznego bo obiecalam sobie ze w ciazy bede sie zdrowo odrzywiac ale wogule apetyt mialam na co innego

nic nadzwyczajnego np. mialam ochote na kebaby i tylko to i czulam sie tak jak bym nie panowala nad wlasanym cialem bo wiedzialam ze musze jesc zdrowo a jedyno co mi przechodzilo przez gardlo to kebab :( !!!!

Kupilam w supermarkecie, ale nie wiem czy w Polsce tez mozna dostac, napewno na allegro czy ebayu. Jak robie regularnie to musze przyznac, ze dziala. Szczególnie uda się robia ladne, cellulit znika itp. Poza tym mam wiecej sily w rękach, bo ostatnio sie zdziwilam, ze bez problemu zrobilam mostek ( w liceum nie moglam). Ze znajomymi po paru drinkach zaczelismy sie przescigac w wyginaniu ciala i jeden z nich stwierdzil, ze napewno sie zrobie mostka. Wiedzilam, ze mi sie nie uda, ale nie chcialam polec bez walki, wiec na ziemie i bach! milo sie zaskoczylam.

Izzy :) Kupiłam sobie hula hop i próbuje nim kręcić, ale tylko próbuję, bo ciągle spada. Oglądałam już filmik nawet , jak babka kręci, ale mi nie wychodzi :( Czy któraś z was umie ? Słyszałam, że daje dobre efekty, mam sporo tłuszczyku na brzuchu właśnie.

ja umiem :) mam duże hula hop.. ale tak mi się nie chce.. mój problem : słomiany zapał ! Mam rowerek, hula hop i jakieś tam jeszcze do ćwiczeń ale jakoś nie chce mi się za to zabrać :(

ZZazulka. W pracy (pracuje w szpitalu psychiatrycznym) pacjenci maja hula hop i próbowalam kręcić i za chiny mi nie wychodziło, ale to chyba dlatego, że to hula hop jest jakies miniaturowe. Musze spróbować na większym. Ale jak ludzie kręcą to wygląda to tak, jakby robili bardzo male ruchy biodrami, a ja jak próbuje to głupie kolo utrzymac to kręce tylkiem we wszystkie strony. Sama nie wiem.... Jak bylam mala to umialam.

Tak, to to! Oni tam polecaja diete niełączenia i wiem, że sporo ludzi na tym chudnie, ale ja kocham łączyć białka z węglowodanami, więc to nie dla mnie. ale ćwiczenia polecam. Kojarzycie Martine? To laska premiera w "Love actually".

kurde nie wiem czemu się dobrze nie wkleiło.. musisz to skopiować do adresu i tylko dać backspace przy przecinku.. i wszytsko ok będzie. to jest tu: może to wejdzie http://www.google.pl/search?hl=pl&q=http%3A%2F%2Fwww.fit.pl%2Ffilmy%2Ffitness%2Fcooling%2Fjoga%2Fjoga__cwiczenia_rozciagajace%2C242.html&btnG=Szukaj+w+Google&lr=&aq=f&oq=

No już działa. Spróbuje tej yogi w tym tyg. Jak narazie spodam do Dancebody a potem z psem na spacer. Buziaki.

Melduję, że właśnie skończyłam ćwiczenia i teraz ide na spacer bo mój labrador już się domaga.