Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kochana Córeczka Mamusi

imie dla dziewczynki Kira

Polecane posty

Gość jaaaoooooooo
Skoro nie bedziesz sie wstydzic to nazwij tak core. Powodzenia :)

Gość 83690578
wszystko super, ale w szkole na pewno będzie KIŁĄ :O

Gość 83690578
a nawet w dorosłym życiu, jak ktoś będzie mieć problem z wymową "r" to zrobi z niej Kiłę

Gość errrtteee
tak za Agatą można wołać szmata, ale jakoś tego nigdy nie słyszałam a imie Kira, aż samo sie prosi żeby je przekręcić....

mi się odrazu z Kiri Kiri skojarzyło:P swoją drogą nie podoba mi się takie imie.

przeciez oprocz katarzyny czy anny to jeszcze jest wiele imion.

Gość Kochana Córeczka Mamusi
Wiem ze jest wiele imion ale żadne nie przypada mi do gustu... Nie znalazłam nic co by mnie równie zainteresowało jak Kira :) Wiem że to imię nie jest popularne w Polsce ale nie jest też nie wiadomo jak wymyślne. Ostatnio przeczytałam historie jak przeszukiwali zbiorowy grób żołnierzy i odnaleźli ciało z obrączką z grawerem Kira i tak właśnie córka po tylu latach dowiedziała się o losach zaginionego ojca, bo jej ojciec tam właśnie stacjonował a jej matka miała na imię Kira a że to imię było mało popularne jest przekonana że właśnie on...

bardzo ładne imię, oryginalne no i też miałam skojarzenie z Gałczyńską, ludzie mają wąskie horyzonty niestety :o

Gość dreams on fire
To piękne imię, nie każdemu się musi podobać. Ważne żeby Tobie i Twojemu mężowi odpowiadało. Ludzie zawsze będą gadać, jak nie z powodu imienia to z jakiegoś innego. Nie warto się przejmować tym co inni pomyślą czy powiedzą. Są imiona powszechnie znane i popularne, których niegdy w życiu nie nadałabym dziecku,bo mi się źle kojarzą. Każdy tak ma...

Gość zenobiusztodupek
A my zdecydowalismy sie na to imie zanim jeszcze zona zaszla w ciaze. Nie rozumiem ludzi, ktorzy sa tak agresywni i obrazaja innych, tylko dlatego ze maja inne zdanie. Zenobiusz29 jestes malym zakompleksionym, zapewne z syfem goscie. Przepraszam wszystkich za to ze sam obrazam.

Gość _____*******_______
Kira________________________ eee nie wiem nie wiem:) lepsza Kira niż Dżesika:P ale np. co myślicie o Blance? Amelii? Kornelii? Majka co ssie jajka ooo i co:D

Gość dzejn
mi sie nie podoba wspominane imie. ale jesli podoba sie autorce i jej mezowi to nie widze przeszkod, zeby nazwac tak dziecko. po co pytasz na kafe o zdanie? do czego ci zdanie obcych osob potrzebne? rob jak chcesz Ty i maz a nie tak jak ludzie mowia. to wasze zycie.

Gość dzieci wtedy nazwą Kirę
kiłą, gdy ten jakże światły pomysł podsuną im rodzice, czyli tacy ludzie, jak większość się tu wypowiadających. Aż strach, jaką ci dorośli patologię w przydomowym ogródku stworzą :O Sama chciałam córce dać na imię Kira :) Nietypowe imię, bardzo ładne :)

Gość kabanos drobiowy
kira -gira

Gość WIKA I KIRA
Mój śliczny i kochany piesek nazywa się Kira. rasa lablador

Gość u mnie kolesie co
amfe wciagaja to mowia, ze ida zakirac

Gość o ła!!!
kolejne pretensjonalno-wydumane imię

Gość moje wielkie zakręcenie
Zanuż się w moim świecie! Uwaga - WCIĄGA!!! WWW.marysia-bijou.blog.onet.pl

Gość gigantyczna pięknosc
mnie tez sie kojarzy z kiłą:o

Gość maxowa
Super imię!!! Jak będę miała dziewczynkę to dam jej właśnie tak na imię. A ja mam na imię Inga.

Gość Skarrpetka
Do kurwicy mnie doprowadza, jak ktos poda normalne, ładne, skromne imie i w odpowiedzi na to pada "nie krzywdź dziecka". To jakie imie w takim razie nie skrzywdzi dziecka? Bo Ziemowit, Bożydar i Żywia krzywdzą, Brajan, Dżesika i Wanessa krzywdzą, Kira, Lara i Nora krzywdzą - no to pozostają Krzysie, Małgosie, Monisie, Adasie. Weźcie sobie puknijcie w łeb. Imię Kira jest normalne, nie jest obrazliwe, nie wiem, skąd u dorosłych osób skojarzenia typu "kira-gira". Tak samo można powiedzieć Maja - faja, Lena-euglena, Ania-bania, Kasia-grubasia. Te wyśmiewajace bachory jak widac nie wpadają na te pomysły sme, maja doskonałą pomoc w swoich niezawodnych mamulkach, które juz im podsuną odpowiednie rymy :O Aż żal, ze takie stare baby, a takie durne.

Gość grzywacz chiński
wypowiem się o imieniu z tematu - kira to się wabi mój pies, także się nie krępuj i chrzcij śmiało :classic_cool:

Gość Skarrpetka
A moje koty sie nazywają Andżelika i Marek - czy wobec tego Andżelika i Marek to są kocie imiona?

Gość mi się kojarzy z Kirą
Kirą Gałczyńską. Rzeczywiście to imię było dość modne w pierwszej połowie XX wieku i jest wg mnie bardzo ładne, ale rzeczywiście może być problem przy okazji wady wymowy właśnie. Wiele osób, wliczając w to najważniejsze osoby w państwie, ma problem z wymawianiem "r" i Twoja córka na pewno spotka takie wśród dzieci, wśród nauczycieli i to będzie problem. A większym problemem będzie, jeśli sama będzie mieć problem z mówieniem wyraźnie "r" - a będzie tak na pewno przynajmniej w pierszych latach życia - dla trzylatka to jednak jest problem gdy nie potrafi wypowiedzieć swojego imienia, musi kilkakrotnie powtarzać, a gdy imię jest do tego rzadkie, jak właśnie Kira, ludzie z otoczenia dziecka będą mieć problem. Niemniej kiedy problemy z wymową pójdą w zapomnienie Twoja córka na pewno będzie się cieszyć, że ma tak na imię.

Gość Skarrpetka
Jak jeszcze szukasz alternatywy, to moze Lara, Gaja, Luna, Pola, Sawa

Gość lux in tenebris
Moja corka ma na imie Kornelia i kiedy jeszcze bylam w ciazy, tez wszyscy krzyczeli, ze po co takie dziwne i ze nie wymowi, ze nie ma jak zdrobnic... a dzis juz nie powiem ilu znajomych sciagnelo od nas ten pomysl, w okolicy zaroilo sie od Korneli (co mnie wkurza) a zdrobnien wymyslilam cale mnstwo: Kornelka, Kornela, Nela, Nelka , Nelcia, Nelusia... najwazniejsze zeby wam sie podobalo :) Kira... nie jestem przekonana, ale wole to niz 10 Aś w jednej klasie

Gość dolit
super imię, mam nadzieję, że sie tak nazywa. Też bym chciał dać tak na imię i to nie z powodu aktorki. Żadne imię nie krzywdzi jeśli nie jest obraźliwe. Co do anglo lub ruso pochodnych to osobiście mam awersję ... "za dużo wojen w narodzie było". Tłumaczcie jak chcecie ale to imię jest ok a Nadia, Natasza, Dżesika i Brajan ( dozwolona pisownia przy zapisywaniu dziecak w urzędzie) - mimo bliskości wschodniej granicy i ukończenia filologii ang to nie "przyswajam"