Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamykowakamila

czy moge sie ubiegac o odszkodowanie??

Polecane posty

Gość kamykowakamila

jakis czas temu w wyniku niefortunnego wypadku dosc gleboko przecielam sobie kciuk na prawej dloni, kiedy pojechalam do lekarza okazaalo sie ze na zszycie jest za pozno. teraz juz wszystko sie zagoilo a mnie to miejsce nadal boli, boli przy zginaniu palca i przy pisaniu, a podkresle ze jestem studentka ubezpieczona na uczelni. czy powinnam sie starac o odszkodowanie z ubezpieczenia? czy to raczej stara czasu aha i dodoam ze mam widoczna blizne pozdrawiam

Gość kamykowakamila
upup

Gość 11111111111111
żeby starac się o odszkodowanie musisz przedstawić dokumenty z leczenia,potem zaświadczenie o zakończeniu leczenia ,jeżeli tego nie masz to na ładne oczy ci nie dadzą

Musiałabyś mieć nie tylko dokumentację leczenia, jak ktoś tam napisał wyżej, ale też stwierdzony przez lekarza zus-u uszczerbek na zdrowiu. Trwały! Jeśli dalej się zastanawiasz, to napiszę Ci że mojej mamie nie uznano za uszczerbek na zdrowiu zwichniętego barku (spadły na nią drzwi od chłodni ważące ok. 200 kg, miesiąc z unieruchomioną ręką). Lekarz z zus napisał w oświadczeniu że ręką może ruszać a "subiektywne odczucia bólowe" nie są podstawą do wypłacenia odszkodowania. Bo musiałaby chyba udowodnić obiektywnie że ją boli... zaznaczył też że opinia innego lekarza nie jest potrzebna i w związku z tym mama nie mogła w sądzie (bo się odwoływała oczywiście) przedstawić opinii np. lekarza jej prywatnego ubezpieczyciela który taki uszczerbek stwierdził. Dalej chce Ci się odwoływać?