Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andzia_Andzia

Kilka pytań przed pierwszym razem...

Polecane posty

Gość Andzia_Andzia

Chciałabym się dowiedzieć, czy po miesiącu znajomości z chłopakiem, wypada iść juz do łóżka? W sumie takie pierwsze pieszczoty mamy już za soba, ale do prawdziwego stosunku jeszcze nie doszło. Wiem, że on ma na to ochotę i ja w sumie też, ale jednak obawiam się, że to moze byc za szybko. Poza tym zastanawiam się, czy powinnam porozmawiać z nim o metodzie antykoncepcji? Czy po prostu postawić go przed faktem dokonanym, że np. mam zamiar brać tabletki, a on niech używa prezerwatyw? Sami widziecie, że chciałabym juz z nim to zrobić, bo jest na prawdę cudowyny, ale z drugiej strony mam wiele pytań co do tego...

Gość mendyyy
po pierwsze to jezeli jest to twoj PIERWSZY raz to jest to naprawde za wczesnie i nie rob tego jescze teraz bo mozesz sie na nim przejechac bo moze tylko o to mu chodzi.?? poza tym tabletki antykoncepcyjne w Twoim przypadku jednofazowe powinny byc najbardziej odpowiednie trzeba brac 21 dni i po tym czasie po cyklu naprawde zaczynaja dzialac, oczywiscie ginekolog dobierze Ci odpowiednie bo sa tylko na recepte...prezerwatywa jak najbardziej:) ale moim zdaniem nie rob tego teraz...poczekaj troszke jak mu zalezy to poczeka;p

Gość jowitaaaa
tez jestem tego zdania zebys zaczekała

Jesli intuicja podpowiada Ci, ze jeszcze moze byc za wczesnie to tak jest, wiec wstrzymaj sie. Idealem by bylo gdybyscie najpierw o tym rozmawiali, kwestia odpowiedzialnosci jest wysoce wskazana- wspolna decyzja o antykoncepcji, konsekwencjach. Nie podalas swojego wieku- jesli jestes jeszcze w liceum lepiej nie ryzykuj wpadki. Pierwszy raz nie zajac nie ucieknie :) A jak mowi madre powiedzenie jak kocha to poczeka, absolutnie nie ulegaj naciskom chlopaka!

Gość Andzia_Andzia
Bardzo dziękuję za pomoc :)