Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość colin farells girl

Jak się liczy tygodnie ciąży?

Polecane posty

Gość colin farells girl

Jeśli suwak pokazuje 38 tygdni i 2 dni to jestem w 38 tygodniu czy w 39 tc?

Gość Catarinka to wcale nie
takie glupie pytanie, bo wiele poloznych liczy inaczej. I na pytanie autorki ja bym odpowiedziala, ze jest w 39 tc, a nie w 38. 38 tc bylby gdyby byla 37,2...

Gość lilitka tylko ze ten pierwszy
kalkulator pokazuje dlugosc ciazy od owulacji, a zazwyczaj lekarze i polozne licza od daty ostatniej miesiaczki, wiec w tym wypadku nalezy dodac 2 tygodnie.

Ja nie mówię że głupie pytanie, ale odpowiadam tak jak ja to widzę. Ja jak byłam w 38,2 to mówiłam 38 jak byłam np 38,6 to mówiłam prawie 39 ale jednak nadal 38. Do szpitala trafiłam jak zaczęłam 39 tc, w nocy, urodziłam rano więc datowo następnego dnia (39,2)nie wpisywali mi że to 40 tc tylko 39 bo ciągle to 39. Przynajmniej tak ja to widzę

Gość Catarinka to wcale nie
A widzisz, co lekarz czy polozna to inna szkola. U nas by cie wpisali 40 tc, wiec u nas licza inaczej, poniewaz jesli np. jest 38 i 2, to 38 tydzien jest juz skonczony i zaczal sie 39 tc, wiec jestes w 39 tygodniu ciazy, a nie w 38. Ale tak jest u nas.

Być może:) Tak więc autorko możesz mówić jak wolisz.. a raczej mów tak jak u Ciebie lekarz powie:)