Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rywalka

jak rywalizować z artystką?

Polecane posty

Gość rywalka

Za mojego faceta (jestem z nim dopiero od bardzo niedawna) wzięła się pewna "artystka". Umieszcza na portalach internetowych jakies dziwne zdjęcia skierowane do niego i ogolnie robi co może. Mam wrażenie, że jemu to jakoś imponuje, chociaz pewności nie mam. W każdym razie jednym słowem - wkurza mnie to. Mam wrażenie, że taka zwykla dziewczyna jak ja będzie zawsze mniej ciekawa od takiej "intrygującej" "artystki". Pytanie jak w temacie.

Gość aleksandrja
a długo się znają ? i jak długo wy jesteście razem ? rozmawiałaś ze swoim facetem na jej temat ?

Gość Nie zgadzam się... sama
uprawiam zawód artystyczny, a męża mam nieartystę. Podobnie wielu moich kolegów, mając na codzień doczynienia z koleżankami artystkami, mają żony innych profesji...

Na pewno mu imponuje, ale co z tego? Wybrał Ciebie, a z nij się możesz trochę ponabijać w jego towarzystwie, jeśli dzięki temu lepiej się poczujesz.

możesz się nie zgadzać. Sama też znam takie przypadki. Ale dla 'zwykłego zjadacza chleba' taka artystka jest poprostu intrygująca..

ja bym uważała z tym nabijaniem się z niej.. bo jeszcze nam autorka na idiotkę wyjdzie :D

Po pierwsze, jesli uznajesz inna kobiete za rywalke tzn, ze cenisz sie nizej od niej i dajesz sygnal, ze ona jest w stanie odbic Ci partnera. Po drugie to, ze facetowi to imponuje to prawidlowa reakcja, kazdemu by sie to podobalo. Po trzecie facet bedzie obserwowal Twoje zachowanie w tej sytuacji, nawet jesli nie bedzie o tym mowil. Gdy bedzie widzial, ze tamta kobieta ma wplyw na Twoje zachowanie i sprawia, ze czujesz sie zagrozona to w jego oczach ta artystka wyda sie bardziej atrakcyjna niz jest w rzeczywistosci. Moja rada- pokaz ze sie cenisz i ze zadna artystka/nieartystka nie jest dla Ciebie rywalka bo jestes wyjatkowa taka jaka jestes. Nie walcz o nic, w koncu to Twoj facet. Po prostu olewaj tamta. Nie rozmawiaj na jej temat, ignoruj. Jesli on bedzie probowal Cie sprawdzic i zacznie mowic Ci o niej to zmien temat. Moim zdaniem to jest najskuteczniejsza metoda zeby faceta zatrzymac przy sobie i zeby przestal sie inna interesowac - pokazac ze znasz swoja wartosc.

Ale tak inteligentnie się ponabijać, żeby ją nieco zdyskredytować. Zresztą, mężczyźni lubią, gdy kobieta jest o nich trochę zazdrosna. :) A co do artystów - nie tyle chodzi o to, że szukają kogoś z branży, ale osoby o podobnej wrażliwości, zainteresowaniach, a to niekoniecznie musi być tożsame przecież. Zielona, a gdzie Twój topik?