Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie uk-ejka

W MAJU DO UK

Polecane posty

Gość prawie uk-ejka

Hi, lece w maju do UK (wieksze miasto). Jest ktos chetny zeby wybrac sie wspolnie. Razem zawsze razniej i taniej. Dajcie znac.

Gość podnoiose sobie
co ma znaczyc taniej

Gość prawie uk-ejka
Taniej = wspolne wynajecie mieszkania/pokoju, placimy na pol. Wiec to jest chyba taniej na start

Gość anonim5
prawie uk-ejka ma racje. Wspolne wynajecie na start roomu to jest dobre rozwiazanie. Ja tak zrobilam w styczniu 09 i bylo dobrze.

proszę, trzy miesiące w Anglii i już zapomniało się jak piszemy pokój he he

Gość anonim5
Nie 3 miechy tylko 2 lata :-p. W styczniu przenioslam sie do wielkiego miasta i na start wynajelam wspolnie pokoj. Dlatego pisze, ze to sie oplaca ;-)

To taki żart był:) Sama spędziłam rok w Irlandii i zadziwiało mnie niezmiennie to, jak ludzie po kilku miesiącach pobytu tam mieli trudności z wysławianiem się w ojczystym języku. Może innych to aż tak nie razi, ale mnie śmieszą te angielskie zwroty wtrącane do wypowiedzi.

Gość anna jakas tam
w życiu nie zaczęłabym startu za granica z obcymi osobami.

Gość po co tu przyjedziesz
?? angole maja juz dość polaków. i teraz jeszcze ten kryzys. to już wogóle nie ma po co przyjezdzać.

Gość ege
a ja slyszalam ostatnio w tv polaka mieszkajacego w uk od 3 lat - jego sposob mowienia, akcentowanie, zaokraglanie twardych glosek bylo smieszne typowo angielskie jakby byl brytyjczykiem mowiacym po polsku a nie polakiem. jestem tu 3 lata, codziennie mowie tylko po angielsku, tu gdzie jestem ciezko o polakow i nawet w takiej sytuacji nie mozna az tak zapomniec jak sie wymawia slowa po polsku. a co to wynajmowania pokoju czy mieszkania z kims na spolke - dobre rozwiazanie ale na krotka mete i to z ludzmi to ktorych jednak mozna miec odrobine zaufania.

Gość whitmorka
Przyjaciel moich rodzicow mieszka od 25 lat w Stanach i mowi nienaganna polszczyzna, bez cienia obcego akcentu. Tak poznac buractwo za granica: po miesiacu nie potrafia wyslowic sie po polsku...

probka mowy moich znajomych \"nie rob mi storu z liwingu\" \" wrzuc klater do bina\" \"idziemy do czipszopu\"

Gość lepiej nie jechac w pojedynke
ja tez wyjezdzam w maju do uk. ale mam gdzie i zkim :) nie wszedzie nie cierpia polakow! co za bzdury! a jakos mni enie dziwi wtracanie angielskich slow czy zapominanie pisowni po polsku itp. w koncu zyje sie w innym kraju niz polska wiec co z tego ze jestesmy polakami. nigdy sie tego nie wypre ale kto wie... po jakims czasie moge miec jakies problemy z polskim.

\" ide na szoping szukać seli \" :D :D ja rozumiem, ktoś mieszka 25 lat za granicą może mieć inny akcent ale 3 lata i \"zaciągać\"...

Gość po co jechac za granice
i mieszkac w pokoju jak mozna miec FLAT? :D Tylko glupki wynajmuja pokoj, maja dzielone kuchnie z obcymi. Wstyd!