Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

To ja biedak

Polska bieda.

Polecane posty

1250 zl na reke ... po oplaceniu wszystkich rachunkow 550 zl zostaje. Wlasnie probuje ulozyc jakis jadlospis bo z tego co zauwazylem to wszystko przejadam ;/ ... jak tu cos zaoszczedzic ... Koszmar. Moze jakies rady ?

Gość wezwijcie lekarza
a może tak pomidorowa na 2 dni z udkiem kurczaka? albo żurek z kiełbasą duży kalafior z ziemniakami- na 2 dni

A jakich rad się spodziewasz? Możesz się pocieszać, że nie Ty jeden w Polsce tak żyjesz.

E tam moze ktos ma sposob ! :) nie mowie o zakopywaniu zlotowek zeby siedem dni pozniej zrywac zlote jablka o polnocy ale ... No wlasnie cos z tym gotowaniem wiekszych ilosci na dluzej musze pokombinowac. Glodzenie sie odpada za duzo ruchu mam.

Sniadanie kosztuje mnie srednio 10 zyla troche to za duzo chyba. Obiad z dwoch dan tyle samo... i jeszcze ta kolacja... ;/

Gość wezwijcie lekarza
to co ty jesz na śniadannie?

Gość restaurator na 5
Jeśli jest Pani aż tak bardzo przywiązana do aktualnej pracy jedyne co mogę zaproponować to dieta 800 kalorii oparta na warzywach sezonowych. O tej porze roku ziemniaki i kapusta. Wpływa dobrze na sylwetkę, nie zawierr konserwantów.

Dwie duze bulki. Dwa kabanosy (czasem jakas wedlina) Jogurt Paczek Salatka (degi) Pomarancz (abo jakis inny owoc)

prawdę rzeczesz :classic_cool: moja służba się tym zajmuje 🖐️ czasami wkładało się do garnka obcych szpiegów aby wycisnąć z nich cenne informacje :classic_cool:

Gość wezwijcie lekarza
pączka i kabanosy sobie możesz dafrowac ;-) jajka, jajecznica, serek z rzodkiewką, płatki śniadaniowe, kanapki, sałatka z pomidora, ogórka, szczypiorku, sałaty bułki z dżemem

Gość operqcja samum
Drogo jest wcale nie znaczy dobrze i smacznie. Dania pyszne za grosze: - barszcz - kapuśniak - każda inna warzywana to żaden wydatek Poza tym kup nawet kilogram mielonego, ze wszytskiego nasmaż kotletów, zamroż i masz oszczędność na gazie. A mielone to też nieduże pieniądze. Ziemniaki do tego- grosze. Sałatka z buraków przez siebie zrobiona-grosze. Marchewka na gęsto zamiast sałatki też jest pyszna i niedroga. Już nie wpsomnę że jajka to też nie taki wydatek, więc omlety jak z głowy. Mozna wyliczać...