Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniol ciemnosci...

BECIKOWE 50 Tys. zl.

Polecane posty

Już pod koniec kwietnia pod obrady sejmu trafi jedna z ustaw dotycząca zwiększenia becikowego i wypłacania go w systemie miesięcznym podczas urlopów macierzyńskich. Jest to część szerokiego pakietu ustaw do walki z kryzysem. Nowa ustawa, zmieniająca dotychczasowe zasady wypłaty becikowego, jest projektem Platformy Obywatelskiej. Przewiduje ona wypłacenie kobietom 50 tysięcy złotych po urodzeniu dziecka, przez cały okres urlopu macierzyńskiego i w ramach urlopu wychowawczego. Panie, które zgodzą się na przyjęcie pieniędzy, zobowiążą się do podjęcia pracy dopiero po upływie 24 miesięcy od porodu. Jak przekonuje PO, rynek zyska dzięki temu nowe miejsca pracy, a projekt zachęci kobiety do ciąży i tym samym zmniejszy panujący od kilku lat niż demograficzny. Ujawnienie tego projektu na chwilę przed wyborami do Parlamentu Europejskiego da PO dużo dodatkowych głosów i pomoże zwyżkować w słupkach popularności partii politycznych. Każda idea na walkę z kryzysem jest dobra. Jak wynika z informacji, które pojawiły się w zachodnich mediach, pomysł rządu Donalda Tuska spodobał się też w innych krajach Unii Europejskiej. Bruksela zaproponowała stworzenie specjalnych programów pomocowych, które umożliwiłyby kobietom podczas urlopów doszkalanie umiejętności. Propozycja nie przypadła do gustu posłom PiS-u, według których w przypadku lawinowego wzrostu liczby ciąż ucierpi budżet i wzrośnie inflacja.

Gość klementynka.a
u mnie w pracy szef proponowal podwyzke - 2 tys.zl. za chwile wybuchnal smiechem i powiedzial krotko - prima aprilis !. myslalam, ze walne go w morde !

Gość Ewa777
klementynka, ja nie wiem, czy bym mu nie walnela. alnbo chociaz do kawy /herbaty zamiast cukru podala sol :D