Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mondziolka

rozwód i 2 dziecko

Polecane posty

Gość mondziolka

Witam, mam pytanie,moze ktos bedzie sie orientowal i mi odpowie. moj chlopak (narzeczony) jest w trakcie rozwodu (ciagnie sie to juz 2 lata). sad kaze czekac nie wiadomo jak dlugo jeszcze, a jest szansa ze bedziemy mieli dzidziusia (na razie tylko test wyszedl pozytywnie). czy to moze byc jakims argumentem zeby ten rozwod przyspieszyc? gdzie mozna cokolwiekna ten temat poczytac? z gory dzieki za odpowiedzi.

Gość nie rozumiem dlaczego
tyle sie rozwod ciagnie? jaka jest przyczyna? za porozumieniem stron to masz rozwod raz dwa z orzekaniem o winie troche dluzej ale na Boga nie az tyle czegos tutaj nie rozumiem

Gość mondziolka
bez orzekania o winie. wiec powinno byc szybciej,ale w sadzie mowia ze trzeba czekac, nie wiem tylko na co. ale kolezanka cos wspominala mi kiedys ze jesli tamto malzenstwo nie ma szans na pogodzenie a w 2 zwiazku pojawia sie dziecko to sad powinien juz sprawe zakonczyc. nie wiem czy to prwada?

jak bez orzekania o winie to kochana nie chce zasiewac w Tobie niepotrzebnych emocji, ale cos mi tutaj smierdzi jedna sprawa jest pojednawcza druga rozwodowa a teraz nawet nie wiem czy bez orzekania jest nawet pojednawcza to co mowisz to rozwod powinien byc orzeczony najdluzej do dwoch trzech miesiecy ale nie dwa lata!!! czy ten twoj narzeczony nie kreci? bo cos mi tutaj smierdzi a owszem ciaza przyspiesza to, ale jak mowie bez orzekania o winie tyle to nie trwa na bank ja zlozylam pozew we wrzesniu( ale u mnie bylo z orzekaniem) a w styczniu dostalam rozwod bez orzekania byloby to z dwa miechy szybciej wiec czegos tutaj nie kumam:o

ponadto jak jest bez orzekania o winie to nigdy zaden sad nie powie ze trzeba czekac:) bo ludzie sie chca po prostu rozwiesc wyrazaja taka wole istnieja przeslanki i dostaja rozwod

Gość dostałam rozwód w 2 miesiące
W duzym miescie czeka się około 3 do 5 miesięcy maxymalnie.Ja dostałam w 2 ale pisałam o przyspieszenie bo były maż wyjeżdząl za granicę. Mysle że Twój chłopak coś kręci...

chyba ze zona twego narzeczonego chce z orzekaniem ale i tak nie trwa to tyle czasu nigdy! ktos nie jest z toba do konca szczery i opowiada ci dyrdymaly

Gość nivka
popieram poprzedniczki facet cos kreci, ja dostalam rozwod w 4 miesiace, zweryfikuj to co Ci opowiada autorko bo cos tutaj nie gra:o

Gość mondziolka
dzieki dziewczyny. dzis go dokladnieprzepytam. wypytam i pogonie! niech cos z tym zrobic. a nie wiecie gdzie mozna poczytac o tym jesli jest 2 dziecko? tzn w tym drugim zwiazku

Gość nivka
facet powinien zlozyc w sadzie wniosek do pozwu o przyspieszenie rozwodu ze wzgledu na ciaze drugiej partnerki, ale pogadaj z nim bo cos tutaj nie gra

Gość dostałam rozwód w 2 miesiące
Ja byłam w ciązy jak się rozwodziłam z innym facetem.Z mężem nie byłam już od kilku lat ale rozwód jakoś nie był nam potrzebny do szczęścia i szkoda kasy było na sprawę.Jak zaszłam w ciążę złożylam pozew,sprawa jak pisałam odbyła się po 2 miesiącach.Sąd biorąc pod uwagę to że nie byliśmy w związku już od kilku lat i to że jestem w ciąży z kim innym orzekł że jest to martwe małżeństwo i utrzymywanie go nie ma sensu.Rozwód dostaliśmy na pierwszej sprawie i zwrot połowy kosztów.

Gość mondziolka
dzieki dziewczyny za podpowiedzi. juz wiem co robic !

Gość mondziolka
tylko do tej rozmowy przydaloby sie tez cos do poczytania, zeby nie bylo ze cos zmyslam,albo sie czepiam.. nie wiecie gdzie cos takiego znalezc??

Gość mondziolka
ojojoj,,nikt nie wie gdzie? szkodaaaaa