Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaka ja bylam glupia

aborcji NIE!! przesluchajcie

Polecane posty

Gość panna wu
awe dziękuję, wzajemnie. życie dokopać może ale wartości też coś znaczą, natomiast są sytuacje w których aborcja jest niestety koniecznością i taką jej formę popieram, a nie pijane dziewczyny które uprawiają seks bez zabezpieczenia i potem zabijają niewinną istotkę.

Gość panna wu
jaka ja byłam głupia - ja także życzę Ci, aby wszystko się w życiu udało i żeby mała dziecinka ukoiła Twój ból. małe dzieci są tak kochane, jak byłam młodsza non stop całowałam i przytulałam moją młodszą (wówczas czteroletnią) siostrzyczkę, aż ona miała mnie dosyć :)

Gość dsdsdd
smutne ale gdybm musiała to i tak bym to zrobiła

Gość uwazaj zebys przed matura
nie zaciazyla, bo skoro juz w 2 lo dajesz dupy to moze roznie byc. i twoje marzenia o wykształceniu pojdą sie ... hmmm...wiec nie zarzekaj sie tak, bo nie jestes w sytuacji kobiety ,ktora rozwaza aborcje. łatwo oceniac i rzucac kamieniem , jeśli samemu nie ma sie takiego problemu

Gość karotka00
Jestem obecnie w 4 miesiącu ciąży,przyznaję,wpadłam,ale nie dlatego,że nie myślę; byłam w pierwszych dniach po odstawieniu tabletek "na przerwę" i stało się. Od rodziny usłyszałam,że mam usunąć ciążę,bo całkowicie zmarnowałam sobie życie, że w Anglii do 24 czy też 20 tygodnia można usunąć,że wyląduję na ulicy jako prostytutka z dzieckiem na rękach,jeśli tego nie zrobię. Nie potrafiłabym. Oni też zaczynają się z tą myślą oswajać. Mam zamiar urodzić,a moja sytuacja przedstawia się na tyle dobrze,że wiem,że dam radę. Musiałam przerwać studia,ale obiecałam sobie,że kiedyś na nie wrócę... Mimo wszystko podzielam zdanie niektórych kobiet będących ZA aborcją. Nie można ślepo klasyfikować każdej usuniętej ciąży jako niewybaczalne wprost morderstwo dokonane przez kobietę,którą najlepiej byłoby ukamieniować... Gwałt i zagrożenie życia-> rozumiem,nie ma dla mnie dyskusji,aborcja jak najbardziej. Ale rzeczywiście zgodzę się,że żyjemy w zacofanym kraju; jeśli ktoś uważa,że od momentu zapłodnienia życie istnieje i nie wolno go zabijać,to i tak się go nie przekona. Nikt nie patrzy na kobietę,wszyscy tylko martwią się o to,co ma w brzuchu... Nie interesuje ludzi los samotnej kobiety porzuconej przez faceta i przez rodzinę, która jest w ciąży i ledwo ma na chleb dla siebie,a co dopieor mówić o dziecku. Dlaczego zawsze jest pogląd,że "jak chciała seksu,to teraz co się dziwi"? Dlaczego winna zawsze jest kobieta? Nie pomyślicie o mężczyznach,którzy są agresywni,piją,zmuszają kobiety do seksu, do posłuszeństwa,i to niekoniecznie degeneraci,ale również osoby dobrze wykształcone i na dobrych stanowiskach? Oczywiście,że 14-latki martwiące się o ciążę to dla mnie szczyt szczeniactwa i kretynizmu,ale takie rzeczy się zdarzają i będą zdarzać. Dziecko to nie zabawka- urodzi się i co dalej? Mama odda, bo nie chce..Albo rodzina patologiczna...Albo nie ma co dać dziecku jeść...I to jest według was w porządku? To jest ochrona życia ?

moja kuzynka urodzila dwa mieisce temu slicznego chlopczyk i bede chrzestna ;) z jednej strony juz bym chciala miec taka mala dziecinke obok siebie, miec dla kogo zyc, i przekazac cala milosc tej malekj istotce, ale wiem ze teraz nie dalabym raczej rady zapewnic jej odpowiednich warunkow wiec uwazam,ale nawet jakby byla wpadka, ciazy bym nie usunela bo pragne tego dzidziusia, a poki co to bede dobra chrzestna :) dziekuje wszystkim za mile slowa :)

Gość panna wu
Karotkaa masz absolutną rację, podpisuję się pod każdym Twoim słowem. Podziwiam Cię, że będziesz rodzić i nie poddałaś się naciskowi rodziny. Na pewno będziesz to dziecko kochać ogromną miłością i zapewnisz mu dobre życie. A co do mężczyzn to jest racja, oni wstrzykną spermę i mają kobietę za przeproszeniem w dupie, ewentualnie dadzą pieniądze na 'skrobankę' i radź sobie sama! To jest okropne. Test DNA jest b. drogi, rzadko która kobieta ma na to pieniądze, i potem razem z dzieckiem lądują na ulicy. Uważam że lepsza byłaby aborcja, dorobienie się i późniejsze planowane zajście w ciążę, zapewniając dziecku godziwe życie.

uwazaj przed matura- dupy daje laska na baletach lub po katach a nie dziewczyna ktora ma stalego faceta i planuje przyszlosc! a zreszta nie warto nawet dyskutowac z takimi osobami jak ty skoro podstawowych rzeczy nie wiesz Karotka00 gratuluje i zycze powodzenia, i zeby dzidzia urodzila sie cala i zdrowa

Gość karotko
Masz rację , zgadzam się z tobą w 100 procent, ich interesuje tylko płód, a życie matki się nie liczy, znienawidziłabym siebie, gdyby coś się stało mojej mamie.

Gość ppppppppppp
Brzyduło ja też uważam!

Gość panna wu
Ja uważam że należy brać pod uwagę zarówno życie matki, jak i dziecka. Nie przejmuj się głupimi komentarzami, nie ważne kiedy, ważne aby seks był odpowiedzialny i z miłości, a nie każdemu kto się nawinie. Sama zaczęłam bardzo wcześnie, ale ja i mój partner używaliśmy tabletek i prezerwatyw, aby zajście w ciążę było niemożliwe. Gratuluję stałego, kochającego partnera :)

Gość karotka00
Dziękuję za miłe słowa :) Poglądy zawsze będą różne i nigdy nie będzie zgody w takich kontrowersyjnych tematach. Dziwię się tym z was,które z przekonaniem podpisują wyrok pod kobietą,która dokonała aborcji -"morderczyni". Należy wziąć pod uwagę okoliczności, życie kobiety, jej możliwości... A nie patrzeć ślepo w jeden punkt,bo to etyczne i moralne. To miałam na myśli pisząc o zacofaniu. Zresztą...nie będę się produkować,każdy ma swoje zdanie,ale proponuję pomyśleć dwa razy,zanim się ktoś rzuci z wyzwyskami i obelgami. A bez serca jest dla mnie facet skazujący kobietę z dzieckiem na wegetację (a zdarza się również,że na śmierć) i radzenie sobie samej przy kompletnym braku środków do życia,a nie kobieta,która usuwa ciążę,bo chce uchronić nienarodzone dziecko przed takim "życiem".A potem ludzie się dziwią,że kobiety na ulicy lądują,a dzieci kradną w sklepach. :]

http://www.youtube.com/watch?v=NrbA3TDZ_lI&feature=related na tym filmiku sie poplakalam :( kobiety ktore straca dziecko przezywaja taki koszmar, a nie ktore z was maja czelnosc od tak mowic sobie o aborcji i co najgorsze poddawac sie jej, jak mozecie? nie macie serca? rozumu? nie dochodzi do was ze zycie zaczyna sie od poczecia? nie dochodzi do was ze zabijacie czesc siebie samych? badzcie odpowiedzialni i konsekwentni w swoich czynach.. ten plod nie jest niczemu winny.. wy jestescie winne, Ty i twoj partner! badzcie dojzali.. nie zabijajcie! dajcie mu wybor.. tu juz nie chodzi o was, ale o to co kryje sie w srodku.. o ten zarodek ktory w szybkim tempie sie rozwija.. ktory juz od 6 tygodnia przypomina wygladem malego czlowieka.. ktoremu bije serce, tak samo jak i wam Nigdy nie zrozumiem ludzi ktorzy poddaja sie aborcji..:(:(

Gość Kocyk
"TAKIE KOBIETY CO MORDUJA WŁASNE DZIECI DO GAZU Z NIMI!!!!!!!!!!!!!!!" Wiesz co mówisz czy nie bardzo? Cóż,Żydzi też kończyli w komorze gazowej.Za co?Nie wiadomo.Koniec konców wszyscy jesteśmy ludzmi i mamy prawo do robienia tego co uważamy za słuszne,o ile nie godzi to w innego człowieka.Dopóki płód jest we mnie to jest pasożytem,dlatego usuwając go mogę ewentualnie godzić w swoja osobę,co innym do tego,na prawdę nie wiem.

Gość Kocyk
"tu juz nie chodzi o was, ale o to co kryje sie w srodku" Mam owsiki.Czy schodzę przez to na dalszy plan?

kocyk, nie rozumiesz ze ta mala istotka jest czescia ciebie? Ciebie i twojego partnera? jestes beszczelna.. :/ za takie slowa najchetniej bym Ci przypierdzielila :/

pamietaj tylko ze te dzieci kiedys dorosna i pojda swoja droga, nie bede cale zycie zyc w domu dziecka czy innym osrodku zapytaj moze takiego czlowieka ktory juz ulozyl sobie zycie, ktory zostal porzucony przez matke i mieszkał w domu dziecka czy aby napewno wolaby sie wogole nie urodzic

Gość jhgvakj
''hahahahaha ale żałosny filmik! JAk tam może śpiewać nienarodzone dziecko o swoich odczuciach????!!!! '' z czego się śmiejesz debilko???? nie wiesz że 4 tygodniowy płód odczuwa już ból?? to pewne nie wiesz też tego, że nie ma jeszcze wykształconej obrony przed bólem!!!!!

a no widzisz mozna.. moze niektorzy z was by zrozumieli ze mimo wszystko zycie czlowieka jest najwazniejsze

Gość jhgvakj
''Dziecko to nie zabawka- urodzi się i co dalej? Mama odda, bo nie chce..'' tak- dziecko to nie zabawka!!! zawsze można sobie podwiązać jajniki, albo jeśli zachodzi się w ciążę oddać do adopcji-tak to lepsze niż zabijanie, a jeśłi te 2 laternatywy nie odpowiadają to ZASZYĆ SIĘ!!!!!!!! zawsze jest sposób żeby nie zachodzić, zawsze

22:08 [zgłoś do usunięcia] Brzydula30 (brzydula31@o2.pl) Jak mozna doroslego czlowieka pytac czy wogole chcial sie urodzic? normalnie można zapytać :O płodu nie można, ale jak się mu pozwoli urodzić i dorosnąć, to dopiero wtedy można się doczekać od niego odpowiedzi na to pytanie.

a od kiedy mozna w Polsce legalnie wykonac aborcje? jak ktos chce to zalatwi wszystko nawet podwiazanie jajnikow :/