Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość my angel gabriel

pomagam kolezance

Polecane posty

Gość my angel gabriel

mieszka u mnie, wszystko w porzadku, ale jest jedno ale...ona nie zdaje chyba sobie sprawy ile wszystko kosztuje. nie zgasza światła albo zapala wszystkie. kapie się w pełnej wannie wody, dosłownie w pełnej az sie prawie wylewa, kapiel zajmuje jej 5 minut, a 10 napełnienie wanny. juz zwrócilam jej uwage na energię i gasi, ale strasznie głupio jest mi zwrócic uwage na wode. ja rozumiem kapiel , ale mozna wziąc prysznic albo jak kapać sie to nie napuszczać całej wanny wody i tak codziennie...nie wiem czy zwracac jej uwage a jak tak to w jaki sposób...

powiedz jej tak od serca przy herbacie, wytłumacz w czym rzecz, na spokojnie. powinna zrozumiec i na pewno sie nie obrazi, teraz jest kryzys, wszystko drogie...powodzenia:)

Gość ejsido
najlepiej prosto z mostu :) powiedz jej, zeby troche przystopowala z uzywaniem wody i energii, bo jak ci przyjdzie wyrownanie, to sie zabijesz o wlasne kapcie. a tak swoja droga, to dziwna sytuacja... nie zrzucacie sie na rachunki? dlugo tojuz trwa?

Gość
to tak jak moja siora :o codziennie pierze po kilka ubrań, nie poczeka aż się uzbierze więcej a tv chodzi u niej aż do rana :)

Gość my angel gabriel
hej dzieki za odp, nie wiem czy się zdobęde na taką rozmowę, gdyz jest mi glupio. ale masz rację, teraz wszystko jest drogie, rachunki drożeją praktycznie z dnia na dzień. ja mam w czynszu wodę za jedną osobę, wyobrażam sobie doplatę, awet jeżeli zrzuci się rachunek, to i tak ja staram sie oszczędzać więc na pewno miałabym o wiele mniej, dziwne jest to troche, tym bafrdziej ze ona sie niedługo przeprowadza, ciagle mowi o zarowka energooszczędnych,zmywarce, pralce pobierającej mniej wody, ciekawe czy się tak bedzie kapac u siebie?? moze troche pezesadzialam, ale sie musze wypisac...