Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchareeeczkaa

ZAMIAST TARTY Z JABLKAMI - GALARETOWATY ZAKALEC- HELP!!!!

Polecane posty

Gość kuchareeeczkaa

Zrobilam 1 raz tarte z jablkami. Zamiast pysznosci rozplywajacej sie w ustach wyszlo cos zakacowatego i gumowatego fujj. co zrobilam nie tak? czy do maki, jajka,1/4l mleka, troszke masla i szklanki cukru mialam dodac proszku do pieczenia? (przepis mojej kolezanki tego nie zawieral, a jej tarta byla wysmienita). a moze ktos zna udany przepis na tarte?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ejsido
zrob tarte na kruchym spodzie albo na ciescie francuskim. (w tej drugiej opcji daj na spod wiorki masla, ale odrobinke tylko)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczkaaa
hej,ten spod byl kupiony w sklepie, cos takiego jak ciasto drozdzowe, ktore jest zawiniete w folie do pieczenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To może zdecyduj się - czy ciasto na spód kupiłaś gotowe w sklepie, czy robiłaś sama wg przepisu koleżanki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KUCHARECZKAAA
spod kupiony w sklepie /to jest tak zawiniete, z zewnatrz wyglada jak trojkat/, a ta mase, co sie do srodka daje to robilam sama. ta masa wlasnie m inie wyszla. spod byl ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ejsido
krecisz, laska... najpierw mowisz, ze ciasto ci wyszlo zakalcowate i gumowate, podajesz przepis na ciasto i pytasz o proszek do pieczenia, a pozniej nagle zmieniasz zdanie i mowisz, ze masa byla spieprzona... jednym slowem - WTF??? zdecyduj o co ci chodzi, to pomyslimy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zacznij od napisania całego przepisu. Bo te jaja z mąką i mlekiem to co to ma być? Ciasto? masa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KUCHARECZKAAA
ok, zaczynam: 1.kupilam w sklepie PATE BRISEE

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KUCHARECZKAAA
1.kupilam w sklepie PATE BRISEE,polozylam na okragla forme. 2. na to pokrojone w cienkie plasterki jablka 3.masa: 1 jajko,125 gram cukru,50 gram maki,1/4 litra mleka,30 gram masla-zmiksowalam , polozylam na te jablka. I teraz mam pytanie-czy do tej masy dodac trzeba jeszcze czegos? A moze cos nie tak zrobilam? U mojej kolezanki to ciasto bylo strasznie pyszne, takie mieciutkie i wilgotne, az rozplywalo sie w ustach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KUCHARECZKAAA
uciekaj ejsido stad,sama krecisz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KUCHARECZKAAA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ejsido
piszesz niezrozumiale i z tego co widze, nie jestem jedyna, ktora nie moze cie zrozumiec. masz zly przepis. tzn zle proporcje produktow.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KUCHARECZKAAA
no coz, byc moze.nie wiem.kolezanka podala mi takie proporcje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczkaa
podnoszee

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie podnos
bo i tak ci nie pomoze,beznadziejny przepis masz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczkasa
a gdzie moge znalezc jakis ciekawy przepis ,taki juz wyprobowany i ktory sie ZAWSZE uda?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczkasa
kiedys z gazet pieklam,ale czesto nie udawaly mi sie ciasta. dlatego z gazet juz nie pieke.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
co do tarty, to ja kupuje pate brisee, wszystko podobnie do kuchareczki, tylko ja to zalewam rozbeltanymi jajkami z mlekiem i budyniem w proszku, ale to nie od razu daje! Najpierw sie piecze sama pate z jablkami, a potem zalewa tymi jajkami z mlekiem i budyniem w proszku. acha, zapomnialam, jak wyscielasz forme ciastem, to to ciasto trzeba podziurawic widelcem i posypac bulka tarta. Na jablka jest dobrze dodac cynamon i cukier. Na koniec, jak juz tarta ostygnie, mozna, ale to nie jest konieczne, wylac galaretke i po stezeniu zjec. Bardzo dobrrrre ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczkaaaaa
BB USA dzieki! mysle, ze nastepnym razem zrobie jak napisalas. A mozna zrobic tarte z truskawkami, czy brzoskwiniami?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczkaaaaa
a jakie sa ilosci tego? ile jajek,mleka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×