Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olivvia

Jakie alkohole?

Polecane posty

Czesc :) Mielismy robic stół wiejski ale mamy dosyc małą salę, a gosci na styk wiec nei chce dodatkowo zajmowac miejsca tym stołem pomyslalam tez ze moze zeby zrobic stolik z alkoholami, na srodku stal by antalek z samogoną no i własnie jakies wina, moze ze 3 butelki tej wisniowej wodki itd I tutaj mam pytanie do was: Jakie jeszcze alkohole powinnam postawic i ile (win i tych alkoholi) osób będzię ok 80 Mysle ze taki stolik mniej miejsca zajmie niz taki wiejski i moze nawet jak zostanie to mozna lepiej spozytkowac niz kielbasy itd których nie lubie:P

My mielismy wiadomo wodkę... mielismy sliwowicę..piwo...wina biale i czerwone..oraz na wiejskim stole bimberek...

Mi to akurat planuje rodzina (mama z siostrą), z tym ze my chcemy podać wino do obiadu, liczyły że wychodzi ok. 5 kieliszków z jednej butelki (chociaż mi się wydaje że więcej), więc 10 win do obiadu, do tego jeszcze mniej więcej drugie tyle na później, niektórzy u nas po prostu wina lubią, ja też raczej nie będę wódki piła. Biorą chyba 2 czy 3 martini, do obiadu czerwone (wieprzowina) i na później białe i czerwone, słodkie i półsłodkie, może 1 czy 2 wytrawne będą, coś w stylu wina Tokaj, liczę na ich dobry smak. Teściowa robi krupnik i chyba też wiśniówkę, z tego co wiem jakieś 20-30 półlitrówek tego będzie. Z domowymi alkoholami będzie o tyle problem że restauracja nie może przechowywać i serwować alkoholu bez akcyzy, więc musi być dopiero na wesele dostarczony. I ok. 30 butelek półlitrowych wódki (chyba żołądkowa gorzka biała). Na ok. 55 osób, z czego troje dzieci i trójka małoletnich którym przy dorosłych \"nawalić się\" nie wolno, oczywiście ;) Więc myślę że sporo na wyrost.

u ns tez bedzie ten stolil zara oboj wiejskiego. beda wodki smirnofy i finlandie , wina czerwone polslodkie i polwytrwane , beczka piwa duza , i wiskacze , jakies danielsy i ballentaisy. no i tyle.